22 Beste Niches voor Affiliate Marketing + Product Tips [2022]

Je wilt beginnen met affiliate marketing maar je twijfelt maar over de niche. Want wat is een goede niche? En hoe vind ik er een die bij me past?

Check deze post hier beneden.

Ik heb de 22 beste niches voor affiliate marketing geselecteerd. Hoef jij alleen nog maar te kiezen welke het gaat worden.

Als je met een van deze niches gaat werken zit je altijd goed. Dit zijn evergreen niches waar geld in omgaat. Waar verlangens, behoeftes en problemen opgelost kunnen worden. En waar mensen dus GRAAG geld aan willen spenderen.

 • Kijk welke niche het beste bij je past
 • Zoek uit hoe je hier de beste content voor kunt maken
 • Meld je aan bij affiliate netwerken om producten te promoten

Het slimste is om te beginnen in een sub-niche van de onderstaande niches. Hier is minder concurrentie en zo kun je sneller resultaten halen.

Sub-niche voorbeeld: WiFi beveiligingscamera’s zijn een sub-niche van huis & beveiliging.

Beste affiliate niches voor 2022

Stop met zoeken naar een niche: kies één van de (sub)niches uit deze lijst en je hebt hoe dan ook een website in een markt waar je succes kunt behalen. Een goede niche is de sleutel naar succes als je geld met affiliate marketing wil verdienen.

1. Huis beveiliging

De huisbeveiliging niche groeit hard. Dankzij de komst van smart home apparaten is het makkelijker en goedkoper dan ooit tevoren om je huis te beveiligen. En dat wordt door velen gedaan (al vinden sommige dit soort gadgets alleen al leuk om te hebben).

Niemand wil een vreemde in zijn/haar huis hebben. Zoekend naar iets van waarde om mee te nemen. Het gaat dan niet eens om de spullen die gejat worden maar puur het idee dat iemand in JOUW huis is, waar jij en je familie je veilig horen te voelen.

Met beveiliging in en om het huis blijf je dat veilige gevoel houden. En dat maakt deze niche enorm geschikt voor affiliate marketing: er speelt een groot gevoel van urgentie bij deze doelgroep. En dat zorgt weer voor veel commissies.

De Ultieme Gids Naar 4000 Euro Per Maand

Download mijn ultieme gids naar 4000 euro per maand met winstgevende websites. Ontdek mijn methode + strategie en kopieer deze 1-op-1 voor jezelf.

Promoot producten zoals slimme beveiligingscamera’s, slimme alarmsystemen, deurbellen, slimme deursloten en slimme verlichting. Deze apparaten zijn vaak ook wat duurder en leveren dus ook hogere commissies op.

Wist je dat: In 2019 in Nederland 40.000 keer is ingebroken? Dat zijn zo’n 110 inbraken per dag!

2. Internet & computer beveiliging

Mensen zijn meer dan ooit tevoren online en steeds meer zaken worden via het internet geregeld. Hierdoor zijn hackers en oplichters actiever dan ooit. Al deze online gegevens en data zijn namelijk van onschatbare waarde.

Daarnaast is er een toenemend wantrouwen richting de grote tech bedrijven zoals Facebook en de overheid met betrekking tot privacy en vrijheden.

Dat maakt deze niche zo potentieel: er is een groeiende vraag naar mogelijkheden om privacy en gegevens af te schermen voor buitenstaanders.

Producten zoals antivirus, anti-tracking software, VPN en encrypted cloud diensten worden steeds vaker gekocht.

Een groot voordeel als affiliate in deze niches zijn de commissies: omdat het voornamelijk digitale producten en diensten zijn kunnen deze oplopen tot 60% van de aanschafwaarde!

3. Reizen en vakanties

Hoewel reizen enigszins onzeker is door verschillende maatregelen rondom Corona welke weer verschillen per land is dit een hele interessante niche. Op dit moment (juli 2021) kan er al meer gereisd worden en dit zal het komende jaar verder groeien.

En de vraag naar vakanties is nu groot na een jaar thuiszitten. Daar kun jij als affiliate flink van profiteren..

Als je nu begint met een affiliate website in deze niche heb je alle tijd om goede content te maken en ervoor te zorgen dat je website kan groeien. Tegen de tijd dat er weer meer gereisd gaat worden heb je een enorme voorsprong en gaan de commissies binnenlopen.

Sub-niches in reizen en vakanties

In deze niche kun je alle kanten op dankzij de vele sub-niches. Niet alleen kun je de reizen/vakanties zelf promoten maar denk ook aan:

 1. Activiteiten (city tours, rondleidingen, toeristische attracties)
 2. Reisaccessoires
 3. Vliegtickets
 4. Busreizen
 5. Kleding
 6. Koffers en bagage accessoires.

4. Gaming

Gaming is er al sinds de eerste computers voor consumenten uitkwamen. Doom of Wolfenstein 3D spelen op je MS-DOS bak (want dat waren het..).

Met de komst van betere computers, game consoles en smartphones zijn veel games de laatste jaren complete interactieve werelden geworden: groter, realistischer, uitdagender..

Hierdoor is gamen meer mainstream geworden en spelen meer mensen games dan ooit tevoren. Niet alleen je game-verslaafde buurman dus maar ook je moeder met WordFeud. Wereldwijd spelen zo’n 2,5 miljard mensen regelmatig videogames.

Dit is dus een super lucratieve niche voor affiliate marketing.

Niet alleen groeit deze niche continu en komen er dagelijks nieuwe games, software en hardware uit. Fanatieke gamers spenderen ook GRAAG hun geld aan een nieuwe gaming stoel, muizen, de nieuwste videokaart, complete game PC en andere producten.

Deze niche heeft dan ook honderden subniches waar geld mee verdiend kan worden. En met producten waarvan de prijs tot in de duizenden euro’s kan oplopen verdien je hier ook flinke commissies.

5. Huis interieur & decoratie

Met 7,9 miljoen huishoudens in Nederland is dit een prachtige niche met honderdduizenden producten die je kunt promoten.

Er is altijd wel iemand die nieuwe meubels zoekt, het interieur wil opfrissen of zelfs compleet opnieuw inrichten. Zeker nu er veel meer tijd thuis doorgebracht wordt.

Een interieurblog als affiliate website heeft dus veel potentie. En je kunt hier alle kanten mee in: van bankstellen tot deurstoppers, van onderzetters tot hippe designkasten.

6. Thuis fitness & sport

Nu de sportscholen dicht zijn door Corona is deze niche booming. Direct tijdens de eerste lockdown in maart/april 2020 schoten de verkopen hier door het dak.

Ik ken een affiliate in de fitness niche welke in die 2 maanden 600% meer commissies had dan normaal. Zelfs toen het daarna inzakte draaide deze affiliate alsnog zo’n 50 tot 100% meer dan voor de lockdown.

Deze niche piekte, had een terugval maar groeit nu nog steeds. Thuis fitness en sporten gaat meer de norm worden. Met alle sub-niches zit hier een grote potentie voor affiliates.

 1. Kleding
 2. Schoenen
 3. Fitness materialen
 4. Voedingssupplementen
 5. Eiwit- en Proteïne shakes
 6. Online (video)trainingen

7. Afslanken & gewicht verliezen

Deze niche is tijdloos: mensen met overgewicht zijn van alle tijden. En de vraag naar diëten, supplementen, coaching en andere producten om gewicht te verliezen of een strakker lijf te krijgen ook. Want voor mensen met overgewicht is het verlangen naar een slank lichaam groot.

Een niche met veel concurrentie maar..

.. er gaat veel geld in om plus in deze niche komen om de haverklap nieuwe producten uit zoals diëten en voedingssupplementen. En nieuwe producten hebben meestal weinig tot geen concurrentie.

8. Yoga

Even helemaal zen worden en connecten met jezelf. Vroeger vooral populair onder hippies en spirituele mensen, vandaag de dag is Yoga populairder dan ooit.

En dat is niet gek: met de prestatiedruk van de maatschappij ervaren veel mensen (te) veel stress. En Yoga is een effectieve manier om snel van opgebouwde stress af te komen. En daarna onder controle te houden.

Ook zie je de laatste jaren steeds meer Yoga scholen en coaches. Er is een HUGE vraag naar. Ook online.

Promoot als affiliate yoga kleding, yoga matten, accessoires en online yogalessen.

9. Fotografie

Fotografie is een typische niche waar iedereen wel íets mee heeft. De een fotografeert prachtige uitzichten en landschappen met ondergaande zon op vakantie en de ander 100 selfies per dag met de hond.

In deze niche heb je twee potentiële doelgroepen: Professionele fotografen en de amateur/hobby fotograaf. Welke doelgroep je hier ook kiest, beide geven graag geld uit aan nieuwe en betere apparatuur.

Met name de hobby fotograaf vind ik persoonlijk als doelgroep interessant. Niet alleen omdat deze groep vele malen groter is dan de profs maar ook omdat je zelf geen (top) fotograaf hoeft te zijn om producten aan deze mensen te promoten.

Plus hobbyisten zijn ook bereid geld aan hun hobby uit te geven dus kun je ook hier de duurdere producten uit deze niche aan promoten (waardoor je weer hogere commissies verdiend).

Sub-niches en producten voor fotografie:

 1. Spiegelreflexcamera’s
 2. Systeemcamera’s
 3. Videocamera’s
 4. Flitsers
 5. Lenzen
 6. Tassen & koffers
 7. Studio hardware: statieven en verlichting
 8. Fotobewerking software (o.a. Photoshop en Lightroom)

10. Bitcoin & cryptocurrency

Cryptocurrency is de toekomst. Na 3 magere jaren schieten sinds december 2020 weer allerlei koersen en waardes door het dak. En nu Elon Musk Bitcoin omarmt heeft én Dogecoin met 200% heeft laten stijgen door één tweet zijn nog meer mensen happig.

Met een website over Bitcoin en/of cryptocurrency zit je de komende jaren goed. Velen willen er mee starten maar het is onbekend terrein: ze weten dat het bestaat en dat het geld waard is. Maar wat het verder inhoud weten maar weinigen.

Help mensen cryptocurrency te begrijpen, wat voor soorten coins er zijn en hoe je veilig crypto kunt kopen en bewaren en de commissies zullen binnenlopen.

Promoot platforms om crypto te kopen, hardware wallets, crypto miners en online trainingen.

11. Baby producten

Er worden in Nederland zo’n 400 baby’s per dag geboren. Met een affiliate site in deze niche heb je dus 400 800 potentiële klanten per dag.

En baby’s kosten het eerste jaar VEEL geld, gemiddeld 10.000 euro. Daarnaast spenderen ouders van een pasgeboren kind graag hun geld zodat hun kleintje niets te kort komt.

Dus.. als jij een affiliate website opzet met advies en tips voor ouders van een pasgeboren baby kun je mooie commissies scoren.

Een paar voorbeelden van sub-niches en producten die je kunt promoten:

 1. Babyfoons
 2. Luiers/Luieraccessoires
 3. Babyflessen
 4. Baby boxen
 5. Wipstoeltjes
 6. Maxicosi en wiegjes
 7. Babyverzorging
 8. Autostoeltjes

12. Huisdieren

Prachtig voorbeeld van een evergreen niche: huisdieren. Volgens de laatste cijfers zijn er meer dan 27 miljoen huisdieren in Nederland. Met als populairste dieren katten (ca. 2,5 miljoen) en honden (ca. 1,5 miljoen). Konijnen zijn ook populair met zo’n 1,2 miljoen beestjes.

Voor al deze dieren heb je producten nodig. Denk aan voeding, kleding (erg populair momenteel), hulpmiddelen, benches en accessoires. Verder komen er met regelmaat nieuwe producten op de markt. Handige producten voor betere verzorging maar ook steeds meer hippe dingen zoals fashion.

En als hondenbezitter kan ik beamen dat de meeste mensen met huisdieren hier veel geld voor over hebben. Net als met pasgeboren baby’s 😉

13. CBD & Cannabis

Waar dit tot enkele jaren terug nog echt een niche product was en je dit vaak bij iemand thuis kocht die dit zelf had gemaakt is het nu niet meer weg te denken. Zelfs winkels zoals Holland & Barrett en de Kruidvat verkopen het.

Met steeds meer landen die Cannabis legaliseren gaat dit de komende jaren nog flink groeien. Aandelen van legale wietbedrijven gaan door het dak en de wereldwijde legale CBD industrie is momenteel goed voor 14 miljard euro per jaar. De verwachtingen zijn dat dit in 2027 naar ruim 100 miljoen euro per jaar is gegroeid.

Er zijn wel wat regels en wetten rondom het maken van harde claims met deze producten. Houd hier rekening mee en zorg dat je alles vanuit eigen ervaring deelt. Zonder feitelijk te zeggen dat CBD een bepaalde ziekte kan behandelen bijvoorbeeld.

Tot 2 jaar terug had ik zelf ook een website over CBD. Deze heb ik (met achteraf spijt) verkocht vanwege tijdsgebrek. De commissies voor CBD olie liepen daar op tot de € 18,- per verkoop

Heb je interesse in CBD/wiet als product? Mijn advies: snel een affiliate site maken met alles over CBD, vergelijkingen van oliën en tips voor het gebruik ervan.

14. Vegan & organische voeding en producten

Vegans winnen aan populariteit; mensen worden zich meer bewust van het dierenleed en de belastende effecten op het klimaat. Plant-based voeding is hiervoor de oplossing.

 1. Je ziet in de supermarkten steeds vaker vegan uitvoeringen van voeding
 2. Restaurants hebben ook steeds meer vegan gerechten op de kaart
 3. Vegan-zaakjes zoals winkeltjes en barretjes schieten ook als paddestoelen uit de grond

Maar de vegan lifestyle beperkt zich niet alleen tot voedsel. Ook producten worden steeds vaker vegan geproduceerd, zoals:

 1. Schoenen en kleding
 2. Beauty producten
 3. Voedingssupplementen

Ook als je geen vegan-eter bent (zoals ik) kan deze niche alsnog interessant voor je zijn vanwege het brede product aanbod. Datzelfde geldt voor je doelgroep.

15. Online leren & onderwijs

De afgelopen 10 jaar zijn online trainingen en leerprogramma’s steeds populairder geworden. Dankzij Corona is dit nog harder gegaan en de komende jaren zal dit zelfs een standaard gaan worden.

Lekker op de bank in je trainingsbroekie leren hoe je aandelen moet verhandelen bijvoorbeeld 😉

Er komen steeds meer en vernieuwde programma’s op de markt. En in bijna alle niches is een training of programma om te promoten.

Je kunt bijvoorbeeld een affiliate site bouwen met een overzicht en vergelijking van allerlei trainingen binnen een niche. Of niche-specifieke trainingen op een andere niche site.

En de commissies liegen er ook niet om: in veel gevallen krijg je bij online leerprogramma’s en trainingen een paar tientjes tot honderden euro’s per nieuw lid.

16. Casino

Het heeft meer dan 6 jaar geduurd maar het is zover: op 1 april 2021 is de nieuwe gok wet ingegaan. Hierdoor kunnen online casino’s vanaf 1 oktober 2021 hun aanbod legaal aanbieden in Nederland.

En daar kun je als affiliate héél goed mee verdienen.

Goksites maken al sinds deze bestaan gebruik van affiliates en referrals. En met serieuze commissies..

Vaak betalen casino’s en online goksites 100 euro of meer per nieuw aangebrachte speler. Of als je kiest voor revenue share ontvang je 10 tot 50 procent van het uitgegeven geld van een speler.

Stel iemand spendeert 100 euro per maand bij een casino. Dan ontvang jij elke maand opnieuw 10 tot 50 euro hiervoor. Als je in totaal 100 van dit soort spelers hebt aangebracht verdien je dus 1000 tot 5000 euro per maand.

17. Beleggen & investeren

In 2020 zijn mensen massaal begonnen met beleggen en investeren. Een markt en niche die momenteel floreert én een stuk laagdrempeliger is dan 10 jaar geleden. Met een reden..

 1. Aandelen op de beurzen braken record na record
 2. Cryptocurrency koersen gingen door het dak
 3. De rente op spaarrekeningen is gedaald naar 0,01% (of zelfs negatief..)
 4. Mensen hielden door Corona ineens veel meer te besteden geld over
 5. Door de onzekerheid in de wereld wordt er gezocht naar extra vormen van passief inkomen

Daarnaast is het zelf beleggen en investeren ook veel toegankelijker geworden met de komst van apps en online platforms.

Voorheen was je vaak nog afhankelijk van je bank of een beleggingsmakelaar of expert. Je gaf dan aan hoeveel je wilde beleggen en hoe risicovol dat mocht zijn. Je broker zocht dan uit welke beleggingen of investeringen hier het beste bij passen.

Tegenwoordig kunnen dit soort dingen veelal zelfstandig. Met platformen zoals Bux, Plus500, Peaks en meer is het een kwestie van een account aanmaken, geld storten en verspreiden.

Beleggingsplatforms en aanbieders werken graag met affiliates. Affiliates worden hele interessante commissies betaalt voor nieuwe beleggers en investeerders. Commissies van 30 euro welke oplopen tot ruim 120 euro.

18. Groene energie & duurzaamheid

Klimaatverandering is een belangrijke kwestie in de wereld momenteel. En steeds meer mensen zijn zich bewust dat iedereen een steentje bij moet dragen. Dat maakt de groene energie & duurzaamheid niche HOT (no pun intended 😉).

Je hebt hier als affiliate ook veel mogelijkheden om te promoten, waaronder:

 • Offertes voor zonnepanelen
 • Groene energie aanbieders
 • Isolatiemateriaal en hulpmiddelen
 • Smart home apparaten (slimme thermostaten, automatische verlichting)

Een site in deze markt zal de komende jaren zeker kunnen scoren en een mooi inkomen opleveren.

19. Honden

Ook het meest populaire huisdier is een geweldige niche: onze trouwe viervoeter.

De afgelopen 2 jaar heb ik veel nieuwe affiliate sites zien ontstaan in deze niche. Zeker het afgelopen jaar waar we door lockdowns veel thuis zaten is de vraag naar honden extreem toegenomen. En zo ook de vraag naar spullen voor honden.

Voor de meeste mensen is een hond als een kind voor ze (including me). We willen alleen het beste voor onze vier potige vriend en dus spenderen we hier graag geld aan.

Producten die je hier kunt promoten zijn onder andere voeding, speeltjes, mandjes, hulpmiddelen, opvoedboeken en meer.

Een vriend van me heeft ook een website over honden gestart waar hij nu zo’n 2 jaar mee bezig is en inmiddels ruim 500 euro per maand mee verdiend. Recentelijk zag ik nog een website van amper een jaar oud verkocht

20. Tuinieren

Hobby niches zijn altijd interessante niches om actief in te zijn. Het zijn de evergreen niches waar altijd vraag naar is en blijft. Zo ook tuinieren.

Meer en meer mensen hebben in 2020 tuinieren als nieuwe hobby ontdekt. Waarschijnlijk mede door het feit dat we buiten de deur niet zoveel konden doen. Dan maar je eigen tuin zo aangenaam mogelijk maken.

Voor jou als affiliate heel interessant dus. Er is in deze niche veel om te promoten waardoor je in deze niche heel breed kunt gaan. Een greep uit wat je zoal kunt promoten:

 • Bloempotten & plantenbakken
 • Bloemen en planten
 • Tuinbewatering & waterpompen
 • Tuingereedschappen & machines (grasmaaiers, bladblazers etc)
 • Stenen & bestrating
 • Tuindecoratie
 • Vijver attributen
 • Grond, bemesting en bescherming

En dat zijn slechts een paar van de vele opties die je hebt. Een super interessante niche dus, of je nu wel of geen groene vingers hebt. 😉

21. Huidverzorging

Huidverzorging is een niche waar de doelgroep maar al te graag geld uitgeeft. En waar ook steeds nieuwe producten en mogelijkheden voor op de markt komen.

Je kunt je in deze niche richten op de groep die hun huid gezond en mooi wil houden en op de groep die te maken heeft met huidaandoeningen zoals acne.

Producten om hierin te promoten zijn bodycrèmes, bodylotion, huidolies en zalfjes.

22. Haarverzorging

In deze niche is in principe iedereen je doelgroep (behalve die kale 😉). Praktisch iedereen doet wel iets aan haarverzorging.

Met name vrouwen zijn hier gedreven in en spenderen kapitalen maar ook steeds meer mannen nemen de verzorging van hun haar serieus. Ja, we zijn ijdeler dan we durven toegeven..

En geen gebrek aan producten om te promoten: je kunt letterlijk alles wat met haarverzorging te maken heeft promoten. Van een shampoo voor krul tot een krultang, haarverf, borstels, olies en allerlei accessoires.

Vrouwen besteden vooral geld aan speciale shampoo’s, conditioners, accessoires en styling tools. Mannen geven vaker geld uit aan speciale wax, pomades, trimmers, crèmes en scheermiddelen.

Welke niche voor affiliate marketing kies je?

Aan al het moois komt een eind, zo ook deze lijst. Dus dat betekent tijd voor het volgende mooie: jouw affiliate website!

Maar welke niche kun je het beste kiezen voor je affiliate website? Simpel: een van de niches uit deze lijst waar je (enige) interesse in hebt. Dit zijn bewezen niches waar vraag en aanbod is en dus geld in omgaat.

Probeer niet het wiel opnieuw uit te vinden: ga voor een niche welke zich bewezen heeft.

Succes! 💪

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

3 gedachten over “22 Beste Niches voor Affiliate Marketing + Product Tips [2022]”

 1. Heel goede tips! Hartelijk dank. Affiliate marketing kan inderdaad best intimiderend zijn wanneer je pas ermee begint. Er zijn al zoveel mensen die zich bezig houden ermee en het kan best een tijdje duren voordat je echt geld ermee verdient. En dat heb je pas als je de juiste niche gekozen hebt.

  Beantwoorden

Plaats een reactie