Geld verdienen op Instagram: 3 manieren die altijd werken.

Let op: De informatie op deze pagina kan verouderd zijn. Als je geld wilt verdienen met internet in 2022 en daarna raad ik je aan om met Affiliate marketing te beginnen.

Instagram is één van de meest populaire social media van dit moment. Niet gek dat veel mensen en bedrijven hier een slaatje uit willen slaan. Met bijna een miljard actieve gebruikers móét hier wel geld mee te verdienen zijn toch?

Inderdaad. En veel ook.

Maar hoe kun je zelf verdienen met Instagram? Lees even verder. 🙂

Geld verdienen met Instagram: De mogelijkheden.

Als je via Instagram geld wilt verdienen zijn er verschillende methodes en verdienmodellen die je kunt toepassen. Welke methode bij jou past hangt er vanaf:

 • Hoeveel tijd wil je erin stoppen?
 • Ben je bereid geld te investeren?

De volgende 4 methodes zijn in principe geschikt voor iedereen en kunnen zonder investering uitgevoerd worden.

3 slimme manieren om geld mee te verdienen:

 1. Shoutouts verkopen
 2. Producten promoten
 3. Accounts groeien en doorverkopen

Met deze bewezen methodes kun je gegarandeerd op Instagram geld verdienen: duizenden gingen je al voor.

Waar wacht je nog op? Lees snel verder en kies één of meerdere methodes en hark dat geld binnen 😉 ?

De Ultieme Gids Naar 4000 Euro Per Maand

Download mijn ultieme gids naar 4000 euro per maand met winstgevende websites. Ontdek mijn methode + strategie en kopieer deze 1-op-1 voor jezelf.

Pro tip: Zorg dat je meerdere Instagram accounts hebt welke per account één specifiek onderwerp/thema hebben, bijvoorbeeld: Sport auto’s, quotes, luxe lifestyle, motivatie etc.

Download gratis 17 Instagram tips voor meer volgers & likes!

Methode 1: Shoutouts verkopen

Shoutouts verkopen is een van de meest makkelijke- én gebruikte verdienmodellen op Instagram. Het wordt naast Instagram ook op andere social media waar je elkaar kunt taggen toegepast.

Het is simpel:

Zodra je een paar duizend volgers en/of een hoge gebruikersactiviteit op je posts hebt is het voor andere gebruikers interessant om een shoutout te kopen bij jou.

Met een shoutout geef je als het ware credits/eerbetoon aan een ander.

Shoutouts zag je voorheen vooral in de entertainment- en muziek wereld tussen artiesten als dank naar elkaar (bijvoorbeeld tijdens shows en award uitreikingen). Nu is het een gouden business op Instagram en andere social media.. 🙂

Instagram shoutout in de vorm van credits voor de foto.
Voorbeeld van een shoutout op Instagram.

Er zijn geen vaste regels of vereisten voor het verkopen van shoutouts. Wel is het belangrijk dat de shoutout iets oplevert voor degene die deze van jou koopt natuurlijk.

Wil je het goed doen zorg dan voor:

 1. Voldoende volgers. Vanaf de 2.500 volgers wordt het interessant voor andere accounts. Hoe meer hoe beter natuurlijk.
 2. Echte volgers: Met neppe volgers zal jouw shoutout klant er weinig aan over houden. Zorg dus dat je account echte volgers en activiteit heeft
 3. Activiteit op je berichten: Als er weinig tot geen activiteit op je berichten is heeft niemand geld ervoor over om een shoutout op jouw account(s) te kopen
 4. Eén specifiek thema per account: Zo kun je aan gerelateerde accounts shoutouts verkopen

Methode 2: Producten promoten

Je kunt Instagram ook ideaal gebruiken voor het promoten van producten. Dit kunnen:

 • Gesponsorde producten zijn
 • Eigen producten zijn
 • Producten via affiliate marketing zijn

Door foto’s en video’s van de producten te plaatsen creëer je een beeld voor de potentiële klanten. Als je voor scherpe foto’s zorgt, het liefst zelfgemaakte, dan zit je helemaal goed.

Als je bijvoorbeeld kleding verkoopt, maak dan mooie foto’s in een setting, bijvoorbeeld ergens op straat. Maak het fotoshoot achtig ook al is het dat niet. Zorg dat je foto’s leven en iets uitstralen: Hiermee scoor je likes, volgers én potentiële kopers.

Voorbeeld van een Instagram merk account welke enkel eigen producten promoten. Deze niches/onderwerpen en bijbehorende producten zijn al jarenlang populair op Instagram:

 • Fashion
 • Luxe items
 • Sport & Fitness
 • Wonen & Interieur

Je kunt binnen deze onderwerpen snel veel volgers scoren en vervolgens geld aan verdienen met het promoten van producten.

Methode 3: Accounts groeien & doorverkopen

Een andere manier is het groeien van accounts en deze doorverkopen wanneer je een bepaald aantal volgers hebt. Hoe meer volgers en interactie met je posts hoe meer het account waard is. Echte richtprijzen wat een account oplevert zijn er niet: Het is wat de gek ervoor geeft.

Toch kunnen accounts met 10.000 volgers of meer bij een verkoop al snel enkele honderden euro’s of meer opleveren.

Hoe kun je accounts snel groeien?

 • Shoutouts kopen op andere accounts
 • Gerichte volgers kopen van echte accounts – GEEN bots!
 • Elke 2/3 dagen een bericht plaatsen en 20 a 30 populaire hashtags gebruiken. Hierdoor worden je posts veel gezien.
 • Reageren op posts van vergelijkbare accounts (je concurrentie)
 • Volgers van je concurrentie/vergelijkbare accounts volgen

Als je accounts eenmaal gegroeid hebt is het tijd om deze te verkopen zodat je kunt cashen. Instagram accounts kun je verkopen via onder andere:

 1. Sitedeals
 2. SocialTradia
 3. Fameswap

Tip: Probeer inkomsten te genereren voor je het account verkoopt. Hiermee stijgt de waarde van je account!

FameSwap is een internationale marktplaats voor Instagram accounts.
Koop- en verkoop Instagram accounts via FameSwap.

Handige tools voor Instagram

Er zijn honderden online tools voor Instagram voor statistieken en andere handige functies. Onderstaand een lijstje met tools die we voor onze eigen Instagram kanalen gebruiken:

Linktree

Net zoals bij de meeste andere social media kun je slechts één link op je profiel plaatsen. Hier is een handige tool voor zodat je jouw volgers en fans naar meerdere links kunt sturen: Linktree.

Met Linktree maak je een eigen pagina aan waar je meerdere links onder elkaar kunt plaatsen. Jouw persoonlijke Linktree link plaats je op je Instagram en andere sociale media profielen.

Op deze manier kun je jouw volgers naar verschillende pagina’s en websites laten gaan! Ideaal om:

 1. Bezoekers naar je eigen website te sturen
 2. Je andere social media profielen te promoten

IGBlade

IGBlade is een gratis Instagram statistieken tool. De tool staat sinds Maart 2018 online en wordt momenteel flink geupdate met nieuwe en betere functies. Vul je gebruikersnaam in en je hebt iedere dag inzicht in het aantal:

 • Volgers
 • Posts
 • Engagement Rate

Daarnaast houdt de tool bij:

 • Hoeveel volgers je de afgelopen week- en maand erbij hebt gekregen
 • Een voorspelling van het aantal nieuwe volgers voor de komende 30 dagen
 • Gemiddelde aantal likes en reacties op een post
IGBlade is een gratis statistieken tool voor Instagram accounts.
De tool IGBlade is gemaakt door een actieve Instagrammer welke gratis statistieken beschikbaar wilde maken voor andere Instagrammers. De tool wordt actief onderhouden en regelmatig geupdate met nieuwe functies.

Je kunt op IGBlade een e-mailrapport instellen: Hiermee kun je dagelijks, wekelijks en/of maandelijks een rapport met je huidige statistieken krijgen.

Tip: Je hoeft bij IGBlade niet in te loggen met je account. Hierdoor kun je dus ideaal de statistieken van concurrerende accounts bijhouden.

Later

Maak het jezelf makkelijk en plan je posts vooraf in met Later. Je kunt met een gratis account tot 30 Instagram posts per maand inplannen. Zo hoef je dus niet meer iedere X dagen zelf een foto of video te uploaden maar kun je dit op één moment vooraf plannen.

Met Later.com kun je posts voor Instagram en andere social media vooruitplannen en automatisch laten plaatsen.
Via Later.com kun je makkelijk je social media content vooruit plannen via het kalenderscherm. Deze tool plaatst de posts automatisch op jouw social media op de door jou gekozen data & tijden.

Zo hoef je er pas na 30 dagen weer naar om te kijken en heb je genoeg ideeën kunnen opdoen. Of je account al genoeg gegroeid om te verkopen 😉

Hashtag tools

Door gebruik te maken van hashtags worden jouw berichten op Instagram gevonden in de hashtags feeds en als anderen hierop zoeken. Je kunt per post maximaal 30 hashtags toevoegen, gebruik deze dan ook goed.

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

1 gedachte over “Geld verdienen op Instagram: 3 manieren die altijd werken.”

 1. Bedankt voor dit handige artikel! Ik zelf run momenteel ook een paar grootte instagram accounts boven de 50K. Bij mij ging shoutouts verkopen / instagram promoties verkopen toch moeilijker als gedacht.. Daarom heb ik misschien een tip voor iedereen hier. Ik heb mezelf namelijk aangesloten bij een paar Instagram agency’s waaronder allesinsta.nl Alles Insta is voor mij opzoek gegaan naar klanten die betaalde promoties wouden kopen. Dus als je geld wilt verdienen met instagram raad ik dit zeker aan! Zo kun je Instagram echt helemaal automatiseren met dank aan dit artikel en allesinsta.nl 🙂 Ik zal even een linkje sturen waar je jezelf kunt aanmelden. allesinsta.nl/influencer

  Beantwoorden

Plaats een reactie