Geld verdienen met YouTube video’s

Met meer dan 30 miljoen gebruikers per dag is Youtube een uitstekende website om snel meer geld te verdienen. Het is zelfs mogelijk om duizenden euro’s per maand in je zak te steken via deze website.

Hoe dan?

Op YouTube kun je gebruik maken van verschillende manieren om geld te verdienen aan jouw video’s. Video’s maken kan op verschillende manieren, je kunt:

  1. Gaan vloggen zoals Enzo Knol, Anna Nooshin en Dylan Haegens
  2. Het scherm van je computer of smartphone opnemen over een website, app of game
  3. Meerdere plaatjes en afbeeldingen achter elkaar plakken als video (of een PowerPoint presentatie naar video omzetten)

Hoe kun je geld verdienen met YouTube video’s?

Dit zijn de vier meest populaire methodes om via Youtube een inkomen te verdienen:

  1. YouTube advertenties
  2. Gesponsorde videos met product placement
  3. Affiliate marketing
  4. Eigen producten en/of diensten promoten

YouTube advertenties via Google Adsense

Advertenties voor en tijdens YouTube video’s is het standaard verdienmodel van YouTube voor videomakers.

Advertenties voor YouTube werken via het Google Adsense advertentieprogramma. Je krijgt maandelijks uitbetaald als je 70 euro of meer hebt verdiend.

Je kunt per video instellen of je wel of juist geen advertenties wilt vertonen.

Let op: Niet iedere gebruiker kan direct gebruik maken van Youtube ads. Er zitten voorwaarden aan vast welke je op deze pagina kunt lezen.

Gesponsorde videos met product placement

Het is ook mogelijk om producten of diensten te promoten in jouw video’s. Dit heet product placement ofwel gesponsorde video’s.

Je krijgt in dit geval het product gratis van het betreffende bedrijf en maakt een review video hierover. Je mag het product altijd houden en meestal krijg je ook nog een vast bedrag per video.

Afhankelijk van je eerdere ervaringen en statistieken van je kanaal kun je instructies meekrijgen van het bedrijf om dit op een bepaalde manier te doen.

Product reviews kunnen veel geld opleveren, ook via YouTube. Het is makkelijk om product video's te maken en je hoeft alleen je mening te geven over wat jij van het product vind.
Product reviews zijn een makkelijke én leuke manier om extra geld te verdienen. Geef jouw mening over een product en krijg hiervoor betaald!

Producten en diensten promoten met affiliate marketing

Affiliate marketing is het promoten van producten of diensten waarna je per verkoop een commissie betaald krijgt.

Met dit model kun je ook perfect producten reviewen zoals het product placement voorbeeld. In plaats van samen te werken met een bedrijf welke je het product + een eenmalige vergoeding geven werk je in dit geval zelfstandig.

Je zult het product zelf moeten aanschaffen om te reviewen. Het grote voordeel aan deze methode is dat je in plaats van een eenmalig bedrag, iedere maand opnieuw blijvend geld verdiend aan je video.

Andere video’s dan Reviews

Als je Affiliate marketing als verdienmodel wilt gebruiken voor YouTube hoef je niet per se product reviews op te nemen. Andere ideeen zijn:

  • Product Handleidingen
  • De 10 beste …
  • productvergelijkingen

Maak een vliegende start met affiliate marketing:

Wordt lid van de Affiliate Marketing Revolutie: Dé online affiliate marketing cursus & community!

Eigen product promoten en onder de aandacht brengen

Als je een eigen product hebt gemaakt of verkoopt, bijvoorbeeld een ebook, kun je dit natuurlijk ook perfect via YouTube video’s promoten.

Review je eigen product(en) op een objectieve, eerlijke manier en je hebt een extra verkoopkanaal!

Net als met affiliate marketing kun je ook voor eigen producten producthandleidingen als video opnemen en deze publiceren. Of X voordelen met jouw product.