Google Adsense alternatieven: De 8 beste opties

Adsense is al ruim 10 jaar de marktleider voor online advertenties maar toch is er steeds meer behoefte aan Google Adsense alternatieven.

Waarom eigenlijk?

Steeds meer alternatieven voor Google Adsense

Lang was Google Adsense hét verdienmodel voor passieve inkomsten.

Je bouwde websites rondom populaire onderwerpen waarin veel adverteerders actief zijn (bijvoorbeeld financiën, verzekeringen etc), maakte een paar simpele pagina’s welke vol met keywords stonden en plaatste hier en daar wat links naar je websites.

Vervolgens was het een kwestie van tijd voor de advertentie inkomsten binnen stroomde.

Honderden en misschien wel duizenden bedrijven hebben hun businessmodel destijds ingericht op zogeheten Made For Adsense (MFA) websites.

Aan al het moois komt een eind blijkbaar want de laatste jaren verliest Google Adsense enorm aan populariteit en springen de Adsense alternatieven als paddenstoelen uit de grond.

Google Adsense logo

Waarom wordt Google Adsense minder populair?

 1. Teruglopende inkomsten: Door de jaren heen is de opbrengst per klik (soms drastisch) gezakt
 2. Onzekerheid: Google is streng met het Adsense beleid en kan je account zomaar blokkeren waardoor je jouw inkomsten ook kwijt bent
 3. Uitbetaal minimum: Je moet minimaal 70 euro hebben verdiend voor je uitbetaald krijgt.
 4. De macht van Google: Het bedrijf is steeds dominanter aanwezig op allerlei markten en gebieden. Veel consumenten en bedrijven willen niet zo sterk afhankelijk zijn van één bedrijf.

Als een of meerdere van de bovenstaande redenen (of totaal andere) voor jou van toepassing zijn hebben we hieronder een lijstje met 8 alternatieven voor Adsense! Je kunt zelf de ideale adverteerders kiezen en plaatsen op je website. Daar heb zowel jij als jouw bezoeker wat aan. Win-win ?

De Ultieme Gids Naar 4000 Euro Per Maand

Download mijn ultieme gids naar 4000 euro per maand met winstgevende websites. Ontdek mijn methode + strategie en kopieer deze 1-op-1 voor jezelf.

Beste Google Adsense alternatieven

Beste alternatief: Affiliate marketing

Mijn favoriete verdienmodel is affiliate marketing en dit is naar mijn mening het beste alternatief voor Adsense.

Je verdient als affiliate al snel enkele euro’s of meer bij een succesvolle verkoop wat gelijkstaat aan tientallen of zelfs honderden kliks via Adsense!

Meld je direct aan bij de belangrijke affiliate netwerken:

Daisycon
TradeTracker
Bol.com
AWIN
CoolBlue

Infolinks is één van de beste Google Adsense alternatieven op dit moment.

InfoLinks

InfoLinks is één van de betere alternatieven voor Adsense. Meer dan 100.000 publishers uit 128 landen zijn aangesloten bij dit netwerk. Bekende adverteerders zijn onder andere Ali Express, TripAdvisor en Amazon.

De werking van de ads is ongeveer hetzelfde als Adsense: Het systeem heeft relevante advertenties weer op basis van de zoekintentie/zoekwoord waarmee jouw bezoeker op jouw website terecht is gekomen.

Aanmelden bij InfoLinks.

Adsterra

Adsterra is een netwerk wat snel groeit en dat is niet voor niets: Hier krijg je erg mooie CPM vergoedingen betaald en ze hebben een extreem uitgebreid aanbod aan advertentieformaten voor zowel desktop als mobiele traffic.

Enkele advertentieformaten van Adsterra

 • Banners
 • Direct Links
 • Push Notificaties

Meld je direct aan om gebruik te maken van de mogelijkheden en voordelen van dit advertentienetwerk.

Media.net

Media.net is qua werking het meest vergelijkbaar met Adsense: Het is de Adsense voor Yahoo en Bing. Op basis van omzet zijn ze het tweede grootste advertentienetwerk wereldwijd.

Zoals je gewend bent van Adsense kun je ook via dit netwerk contextuele en banner advertenties gebruiken voor je website en media. Ook kun je de advertenties aanpassen zodat deze aansluiten op het uiterlijk van je website.

Een groot voordeel van Media.net: Ze hebben een supersnelle keuringstijd van gemiddeld 2 werkdagen. (bij Adsense kan het soms rustig 14 dagen duren).

Probeer Media.net als alternatief voor Adsense inkomsten.

RevContent

Een ander alternatief is RevContent: Een netwerk voor Native ads. Een groot voordeel ten opzichte van banner advertenties is dat native ads ze beter integreren in je website. Een native advertentie lijkt op een gerelateerd artikel van je blog.

RevContent heeft een groot aanbod aan adverteerders en sterke CPC (cost per click) vergoedingen (1 tot 10 cent). Naar eigen zeggen brengt verkeer via RevContent je 30 tot 50% meer aan advertentie inkomsten.

De native ads van RevContent integreren naadloos binnen jouw website en artikelen. Dit is een perfect alternatief voor Google Adsense!

RevContent wordt onder andere gebruikt door grote media en bedrijven zoals Forbes, Bank of America en Nasdaq.

Aanmelden bij RevContent.

PropellerAds

PropellerAds heeft net als RevContent de focus op native ads welke volledig in de huisstijl van je website integreren. Naast native ads kun je via PropellerAds ook push notificaties, Onclick (Popunders), smartlinks en Interstitials (popup met ads voor óf na het bezoeken van een specifieke pagina) promoten.

Inmiddels maken al meer dan 150.000 publishers gebruik van PropellerAds, ben jij de volgende?

BuySellAds

Ook BuySellAds is een prachtig alternatief voor Google Adsense. Het is qua werking iets anders en meer vergelijkbaar met RevContent en PropellerAds.

Via BuySellAds heb je toegang tot een breder aanbod aan advertentieformaten, waaronder:

 • Display Ads (banner)
 • Native Ads
 • Sponsored Content
 • Podcast Ads

Meld je vandaag nog aan bij het BuySellAds netwerk.

Alternatieve verdienmodellen voor Adsense

Een geschikt alternatief hoeft natuurlijk niet per se een ander advertentie netwerk te zijn. Je kunt ook een verdienmodel als alternatief inzetten.

De volgende drie verdienmodellen zijn naar mijn mening verreweg het meest geschikt om als vervanger voor Adsense te gebruiken.

Zelf advertentieplekken verkopen

Een ander optie als alternatief voor Adsense is het zelf verkopen van advertentie plekken op je website. Je hebt zo de volledige controle over de inhoud van de ads en hoe deze weergeven worden.

Maak een losse pagina aan op je website waarop je jouw advertentieplekken aanbied (het liefst inclusief prijzen) zodat geïnteresseerde adverteerders direct contact kunnen opnemen.

Eigen producten

Als laatste in dit lijstje alternatieven komt een eigen product aan bod. Eigen (digitale) producten zijn namelijk makkelijker te maken dan je denkt. Zeker ebooks kun je in no-time schrijven en verkopen.

Als je een product maakt wat aansluit op de content van je blog weet ik zeker dat je deze gaat verkopen. Door je gebruikelijke Google Adsense blokken te vervangen door Call To Actions naar jouw product stuur je gericht verkeer naar je eigen producten in plaats van adverteerders. Zo hou je er in de meeste gevallen nog (veel) meer aan over ook!

Zit er een Google Adsense alternatief bij voor jou?

Heb je iets in deze lijst gevonden of blijf je voorlopig toch nog bij Adsense? Of weet jij juist Google Adsense alternatieven die hier nog vermeld staan maar niet mogen ontbreken in dit lijstje?

Plaats even een reactie, dan voeg ik hem toe! 🙂

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

1 gedachte over “Google Adsense alternatieven: De 8 beste opties”

Plaats een reactie