Heeft affiliate marketing nadelen?

Eerder schreef ik al over de voordelen van affiliate marketing. Maar.. heeft affiliate marketing ook nadelen? En wat zijn dat voor nadelen dan?

Ondanks affiliate marketing een geweldig model is waar veel mensen van kunnen profiteren heeft het ook zeker nadelen.

In dit artikel geef ik je de grootste nadelen van affiliate marketing en hoe je hier het slimste mee kunt omgaan.

De 7 grootste nadelen van affiliate marketing

Nadeel 1: Je bent afhankelijk van de verkoper van het product

Ondanks het promoten van producten van anderen een geweldig model is, is dit ook gelijk een groot risico. Zeker als het om een uniek product gaat. Zoals een ebook of een training.

Als de verkoper besluit te stoppen met affiliates of het product zelf kan voor jou een belangrijke inkomstenbron wegvallen. Vaak heb je wel een vervangend product wat je kunt promoten. Maar het blijft een risico.

Nadeel 2: Soms moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen

Gelukkig komt dit zelden voor maar het is mogelijk: Een adverteerder wil dat je minstens 10.000 bezoekers per maand hebt of een bepaald aantal kliks kunt garanderen.

Ook affiliate netwerken stellen soms eisen om je toe te laten. Voor sommige heb je bijvoorbeeld verplicht een KvK nummer nodig. Of moet je een toegangsfee betalen.

Nadeel 3: Het duurt soms (erg) lang voor er geld verdient word

Het is mogelijk dat er een lange tijd voorbij gaat voordat je geld verdient met affiliate marketing. Dat kan verschillende redenen hebben.

Als je net begint kan dit een nadeel voor je zijn. Toch moet je je er niet door laten tegenhouden: Op de lange termijn levert affiliate marketing altijd geld op.

De Ultieme Gids Naar 4000 Euro Per Maand

Download mijn ultieme gids naar 4000 euro per maand met winstgevende websites. Ontdek mijn methode + strategie en kopieer deze 1-op-1 voor jezelf.

En regelmatig nog veel ook.

Nadeel 4: Je werkt voornamelijk alleen

Afhankelijk van je situatie geldt dit óf niet. Als je net met affiliate marketing begint naast je vaste baan zul je vooral alleen aan je project sleutelen. Dat is prima natuurlijk.

Als je freelancer bent geldt dit ook meestal. Hoe dan ook: In 95% van de gevallen werk je alleen. En dat kan mentaal erin hakken.

Zeker als je dit full-time doet.

Een manier om hiermee om te gaan is door een project met iemand anders samen te doen. En voldoende andere activiteiten naast je affiliate sites.

Nadeel 5: Je hebt meestal een strategie nodig

Elke dag word de gemiddelde affiliate site verbeterd. Je concurrentie staat niet stil en heeft voor zichzelf ook bepaalde strategieën die zij hanteren. Bijvoorbeeld een strategie om hoog in Google te komen.

Maar ook welke content ze schrijven en hoe ze hun lezers tot actie aanzetten. Als je net begint is het dus vaak nodig om een goede strategie te hebben.

Tip: Hier kun je strategieën vinden waardoor je deze zelf kunt gebruiken.

Nadeel 6: Er komen allerlei technische dingen bij kijken

Natuurlijk kun je alles leren. En dat zal je ook zeker lukken. Maar het wordt soms onderschat wat weer als gevolg heeft dat mensen opgeven.

En dat is zonde.

Je krijgt te maken met allerlei technische zaken en termen rondom websites en marketing. Misschien denk je soms dat je in een of andere futuristische wereld bent terecht gekomen.

Dat kan overweldigend zijn. Zeker als je (nog) niet technisch of handig met computers bent.

Maar nogmaals: Alles kun je leren. Probeer dit mogelijke nadeel om te zetten in een uitdaging en uiteindelijk voordeel.

Nadeel 7: Je inkomsten zullen wisselen

Vooral in het begin kan dit flink schommelen. Maar ook later in je affiliate avontuur.

Zorg daarom op de lange termijn ervoor dat je meerdere affiliate websites hebt. En het liefste meerdere inkomensstromen, bijvoorbeeld een eigen digitaal product en virtueel vastgoed.

Affiliate marketing heeft wisselende inkomsten

Wat vind jij een nadeel aan affiliate marketing?

Reageer hieronder en ik ben benieuwd naar wat jij echt als een nadeel ervaart 🙂

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

Plaats een reactie