Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing?

Een veelgestelde vraag die voorbij komt is ‘Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing?‘. In dit artikel leg ik uit wat het principe van dit verdienmodel is en hoe jij hier geld mee kunt verdienen.

Met affiliate marketing promoot je producten van anderen. Als vervolgens iemand via jouw unieke promotie link dit product koopt krijg jij een commissie uitbetaald.

Dat klinkt wel super tof toch? Dat is het ook zeker!

Affiliate marketing is geld verdienen door andermans producten succesvol te promoten

Ik zal je een voorbeeld geven:

Op jouw website deel je jouw ervaring met een product wat jou enorm geholpen heeft met het oplossen van probleem of jouw leven makkelijker heeft gemaakt.

Op deze pagina link je via jouw unieke affiliate link naar dit product.

Jouw bezoeker klikt vervolgens op deze link en besluit om dit product ook te kopen. Op dat moment krijg jij een bedrag (commissie) betaald omdat jij succesvol een klant hebt doorgestuurd via jouw affiliate link.

Commissies worden bijgehouden door affiliate bedrijven, ook wel een affiliate netwerk genoemd. Bij deze bedrijven kun je jouw persoonlijke affiliate links aanmaken en andere promotie materialen downloaden. Ook betaalt het affiliate netwerk jou het verdiende geld uit op je bankrekening.

Nederlandse affiliate marketing netwerken

Om te beginnen met het promoten van affiliate producten moet je eerst een account aanmaken bij één of meerdere affiliate netwerken. Mijn tip is om bij alle netwerken uit dit lijstje aan te melden zodat je veel keus hebt in wat je kunt promoten.

Bij de volgende 5 affiliate netwerken is een account onmisbaar:

  1. Daisycon
  2. TradeTracker
  3. PayPro
  4. Bol.com Partnerprogramma
  5. AWIN

Aanmelden is gratis trouwens!

Waar kun je affiliate links promoten?

In principe overal! Affiliate marketing geeft je de volledige vrijheid om creatief te zijn met je promoties.

Affiliate links worden meestal gepromoot via:

  1. Een eigen website
  2. E-mail marketing (mail lijst)
  3. Social media pagina’s

Het belangrijkste is dat je de juiste doelgroep bereikt. Als je jouw link overal gaat spammen scoor je misschien veel kliks maar is de kans erg klein dat iemand iets gaat kopen.

Door jouw link aan de juiste mensen te promoten is de kans VEEL groter dat zij ook tot aankoop overgaan. En zo verdien jij geld!

Affiliate marketing tips

Om het jou wat makkelijker te maken tijdens dit nieuwe avontuur deel ik gelijk wat tips met je. Hiermee kun je in het begin een flinke voorsprong nemen.

Promoot een product waar je bekend mee bent of over weet

Als je bekend bent met een product omdat je het bijvoorbeeld zelf gebruikt dan is dat een dikke plus.

Je kunt zo namelijk veel betere en relevantere informatie geven. Ook weet je met welke vragen en/of problemen jouw doelgroep zit welke door dit product kunnen worden opgelost.

Doordat je deze informatie weet kun je met jouw promoties hierop inspelen en zorgen dat jouw doelgroep sneller tot aankoop overgaat.

Hou het persoonlijk

Persoonlijke ervaringen en verhalen verkopen vaak beter dan een verkoop tekst. Simpel.

Als jij deelt hoe jouw leven beter is geworden na het gebruiken van een bepaald product zal iemand die jouw ervaringen leest en in dezelfde situatie zit als jij sneller tot aankoop overgaan. Hij/zij wil namelijk ook een beter leven hebben.

En als iemand dit ‘persoonlijk’ deelt is dat vaak betrouwbaarder voor een klant dan een verkoop tekst op een product pagina.

Promoot producten dus vanuit jouw persoonlijke ervaring en je sales schieten door het dak.

Bied waarde aan jouw bezoekers en doelgroep

Waarde bieden is een van de key punten voor succesvolle affiliate websites. Zorg ervoor dat jouw doelgroep geholpen wordt in plaats van alleen proberen producten te verkopen aan hen.

Noem bijvoorbeeld altijd de voordelen die iemand uit een product haalt en niet de functies en opties die een product heeft.

Jouw doelgroep wil zo snel mogelijk geholpen worden en heeft weinig aan informatie over een product. Ze willen weten hoe het product hun leven makkelijker of beter maakt.