Wat is het verschil tussen wordpress.com en wordpress.org?

Het verschil tussen wordpress.com en wordpress.org zit hem in de hosting. Bij wordpress.com kun je een wordpress website hosten als service.

Via wordpress.org kun je het content management systeem wordpress downloaden om deze op je eigen webhosting en domeinnaam te installeren.

wordpress.com

Met wordpress.com ben je aangewezen op de mogelijkheden die deze hosting je kan bieden. Maar dat zijn lang niet alle elementen die je daadwerkelijk nodig hebt.

Je hebt bovendien niet de vrijheid die je soms echt nodig hebt om te kunnen groeien. Toch heeft je website hosten via wordpress.com ook voordelen. Je hoeft namelijk niets meer te regelen. Je kunt direct aan de slag!

wordpress.org

Met wordpress.org kies je voor volledige vrijheid. Je kunt het content management systeem van de website downloaden. Om vervolgens te installeren op een eigen hosting. Er zijn bovendien steeds meer hosting providers die wordpress hosting aanbieden.

Je kunt wordpress met een enkele klik op je hosting installeren. Waarna deze draait onder je eigen geregistreerde domeinnaam.

Welke wordpress is beter?

Je kunt het beste kiezen voor wordpress.org. Waardoor je de installatie, het beheer en mogelijkheden volledig zelf in de hand hebt.

De eigen gehoste versie kun je tegenwoordig heel makkelijk automatisch installeren via verschillende webhosters.

Tip: Kies voor de snelste WordPress hosting van Nederland via Cloud86