Wat is een WordPress thema?

Een wordpress theme is het ontwerp van een website. Een theme maakt van je website een geheel dat voor de klant goed te herkennen is. Binnen een wordpress theme kun je geheel naar wens gaan aanpassen. Je kunt hierbij denken aan het plaatsen van een logo, menu indeling, afbeeldingen tot aan teksten en vele andere elementen.

Duizenden thema’s beschikbaar

Er zijn duizenden wordpress thema’s beschikbaar. Van de gratis wordpress thema’s tot betaalde versies. Het zorgt ervoor dat je een ruime keuze hebt om je website een gewenste uitstraling te geven.

Gratis thema’s

De gratis wordpress thema’s hebben natuurlijk als voordeel dat ze gratis zijn. Je kunt dus direct aan de slag zonder kosten te maken. Maar ook het gemak mag genoemd worden. Omdat je direct in de wordpress beheer omgeving een keuze kunt maken en het thema kunt installeren.

Het eerste nadeel is vaak dat er misschien al honderden (of meer) websites zijn die hetzelfde design dragen als waar jij voor kiest. Voor met name bedrijven is dit minder aantrekkelijk. Ook kun je de gratis thema’s niet altijd even eenvoudig aanpassen.

Betaalde (premium) thema’s

Bij betaalde premium thema’s kun je vaak alles naar wens aanpassen, terwijl je binnen het ontwerp van een website blijft. Je bent daarnaast verzekerd dat slechts weinig mensen eenzelfde wordpress thema hebben.

Ook worden betaalde thema’s regelmatig ge-update en voldoen deze altijd aan de laatste web standaarden. Dat is niet onbelangrijk: Ook Google let erop dat je website gebruik maakt van schone en moderne code.

De kosten voor premium thema’s lopen aanzienlijk uiteen. Een premium wordpress thema kan je dus veel geld kosten. Daarnaast vraagt het instellen vaak ook meer inzicht. Omdat je veel meer kunt instellen.