Wat is zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie (ook wel SEO genoemd) is het verbeteren van je website voor zoekmachines zoals Google en Bing.

Doordat je jouw website optimaliseert voor zoekmachines zul je met de juiste optimalisatie hoger in de zoekresultaten komen en dus beter gevonden worden.

Zoekmachine optimalisatie is geen rocket science gelukkig. Alhoewel velen denken dat het een magische kunde is, komt het in het kort eigenlijk neer op het volgende:

Zorg dat je de beste content met relevante informatie op je website hebt. Content welke waarde toevoegt voor jouw bezoeker en klant.

Zoekmachine optimalisatie is een constant proces

Natuurlijk is hier een heel proces omheen wat uit verschillende stappen bestaat. Enkele van deze stappen zijn:

  • Onderzoek doen naar alle informatie
  • Het schrijven en maken van de content
  • Het artikel publiceren op je website
  • Na het plaatsen het artikel promoten via social media en andere websites

Enkele factoren van zoekmachine optimalisatie:

  1. Juiste keywords gebruiken in artikelen en content
  2. Titel en Meta optimaliseren voor zoekwoorden en CTR
  3. Externe bronnen welke naar je pagina’s linken
  4. Interne links tussen je eigen pagina’s

Wat is lokale SEO?

Bij lokale SEO gaat optimalisatie van een website een stap verder. Je gaat je hierbij vooral richten op de regio (lokale markt) waar je winkel is gevestigd. Het optimaliseren van een google mijn bedrijf account maakt hier een belangrijk onderdeel van uit. Voor een lokale snackbar in Utrecht is het gevonden worden op snackbar Utrecht dan ook van grote meerwaarde.

Waarom is SEO belangrijk?

Het toepassen van SEO is belangrijk om door de juiste doelgroep op je website te krijgen. Je geeft zoekmachines aan wat voorbelangrijke informatie over een bepaald onderwerp er op je websitepagina te vinden is. Waarna zoekmachines een website op een bepaalde positie plaatsen bij zoekopdrachten.

Wat is linkbuilding?

Bij linkbuilding ga je actief op zoek naar andere websites om een link te plaatsen. Het is hierbij van groot belang om je te focussen op websites die meerwaarde hebben. Waarbij je specifiek naar een relevante pagina op je website linkt.

Voor SEO is linkbuilding een belangrijk onderdeel. Het is echter belangrijk dat je kiest voor websites die daadwerkelijk meerwaarde hebben. En je je dus niet richt op hoeveelheid link plaatsingen maar kiest voor kwaliteit.

SEO is een lange termijn strategie, onderschat dit dus niet.

De tijd van snel ranken en banken is op enkele uitzonderingen na zo goed als over. Helaas. 😉

Probeer dingen ook niet te overhaasten zoals massaal je website spammen op diverse plekken op het internet. Met een beetje pech straft Google je hier zelfs voor af en dan ga je nooit meer hoog in Google komen.

Plaats een reactie