7 Tips Om Productief Te Blijven Als Je Thuis Werkt

Thuis werken of gewoon werken waar ik wil is voor mij als ondernemer al jaren ‘gewoon’. En sinds vorig jaar hebben velen er de mee te maken mee gehad: thuiswerken. Sommigen vinden het hartstikke fijn om vanuit huis te werken maar de ander vindt het weer knap lastig om productief te blijven.

Om je te helpen hebben deel ik de 7 beste tips om productief te blijven als je thuis werkt.

Productief blijven als je thuiswerkt

1. Kleed je zoals je normaal ook doet

De eerste tip is er meteen één die er voor zorgt dat thuiswerken een stuk makkelijker wordt. Zorg ervoor dat je een outfit aantrekt die je normaal gesproken ook aandoet als je naar kantoor gaat.

Het is hartstikke verleidelijk om lekker in je joggingsbroek achter de laptop te kruipen maar dit zorgt ervoor dat je niet geconcentreerd aan het werk gaat. Voer ook de andere ochtend routines uit die je normaal gesproken hebt. Je zult zien dat het zo een stuk eenvoudiger wordt om urenlang achter elkaar je taken te voltooien.

2. Zorg voor een vast schema

Wat ook belangrijk is, is het creëren van een vast schema. Zorg dat je op vaste tijden werkt zodat je een ritme creëert. Je kunt bijvoorbeeld de tijden aanhouden die je normaal ook werkt maar omdat thuiswerken een stuk meer concentratie vergt raad ik je aan om wat minder uren aan de slag te gaan.

Als dat natuurlijk mogelijk is.

Plan ook je pauzes in. Een ander voordeel van een vast schema is dat de overige gezinsleden ook weten waar ze aan toe zijn en daardoor weten wanneer ze je ze moeten laten werken en wanneer ze gezellig samen met jou kunnen gaan lunchen.

3. Creëer een vaste werkplek

De derde tip is om te zorgen voor een vaste werkplek. Het liefst een werkplek in een kamer die afgesloten kan worden zodat je niet gestoord kan worden. Hiermee zul je direct je productiviteit verhogen. Je wilt immers niet dat iemand je opeens stoort tijdens een belangrijke bel afspraak of een video meeting.

Ook doet het je concentratie niet goed als iemand steeds tegen je praat of er omgevingsgeluiden zijn. Daarom kun je beter alleen zijn. Heb je niet de mogelijkheid om een werkplek in een aparte ruimte te creëren en woon je met anderen?

De Ultieme Gids Naar 4000 Euro Per Maand

Download mijn ultieme gids naar 4000 euro per maand met winstgevende websites. Ontdek mijn methode + strategie en kopieer deze 1-op-1 voor jezelf.

Zorg er dan voor dat je duidelijke afspraken maakt met de mensen met wie je samenwoont. Op deze manier zorg je ervoor dat er een irritaties ontstaan en kun je productief gaan werken.

Leestip: Ontdek hoe je vanuit huis een internet business kunt starten en via het internet (veel) geld kunt verdienen.

4. Maak een wandeling

Productief thuiswerken is hartstikke lastig, dat hebben velen inmiddels wel ondervonden. Een goede tip wanneer je concentratie verdwenen is is om even een korte wandeling te gaan maken.

De frisse lucht zal je energielevel een enorme boost geven en daarnaast is het ook gewoon super gezond voor je. Ook het feit dat je even in een andere omgeving bent kan soms wonderen doen.

5. Jezelf belonen

Maak het thuiswerken leuker zodat je het langer kunt volhouden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om jezelf te belonen als je die ene moeizame taak hebt afgerond. Trakteer jezelf op je favoriete lunch of lees een halfuur in je favoriete boek die je aan het lezen bent.

Wanneer je een beloning in het vooruitzicht hebt zal dit voor extra motivatie zorgen.

Zelf ga ik altijd als ik de belangrijkste taken af heb even een halfuurtje DJ’en of op de PlayStation racen 🏎

Lees ook: Geld verdienen met bloggen doe je met deze 14 methodes

6. Gebruik een noise cancelling koptelefoon

Ben je verplicht om aan de eettafel te werken en loopt jouw partner en je kinderen de hele dag rond waardoor je je niet kunt concentreren?

Gebruik een noise cancelling koptelefoon of oortjes om de omgevingsgeluiden te dempen. Je kunt eventueel ook rustgevende muziek opzetten.

Tip van mij: White noise geluiden op mijn JBL koptelefoon geven me een super diepe concentratie. Ook natuurlijke geluiden zoals regen kunnen voor een diepe focus zorgen

7. Begin met de moeilijke taken

Het is bewezen dat je in de ochtend het meest productief bent. Hier moet je dus gebruik van maken en je ‘deep work‘ doen. Begin daarom je werkdag met de moeilijkste taken die op jouw planning staan.

Als de dag vordert en de concentratie minder wordt hoef je alleen nog maar te werken aan de makkelijkere taken. Creëer elke avond jouw to-do lijst voor de volgende dag. Dan kun je ’s ochtends gelijk knallen.

Productief blijven is een bewuste keus

Thuis werken kan voor veel verwarring zorgen. Je bent namelijk helemaal niet gewend om in je thuis omgeving werk te verrichten. Je moet hier dus je draai in vinden.

Hopelijk hebben deze 7 tips je nieuwe inzichten gegeven. Want thuiswerken kan heel fijn zijn in plaats van stressvol. Als je maar een ritme aanneemt en bewuste gewoontes aanleert.

You can do this! 🙏

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

Plaats een reactie