Affiliate Held Review: Mijn Ervaring, Voor & Nadelen + Kortingscode!

In dit artikel deel ik mijn Affiliate Held review, een vrij nieuwe plugin op de markt speciaal gemaakt voor affiliates. AffiliateHeld is een absolute game-changer voor affiliate marketing: het is een perfect ContentEgg alternatief welke net een stapje verder gaat én onmisbaar is voor iedere affiliate site.

Affiliate Held review

In deze review bespreek ik de plugin zelf, hoe het werkt, de makers van de plugin (toffe gasten!) en hoe ook jij kunt profiteren van meer affiliate commissies door AffiliateHeld te gebruiken.

Oh ja, en ik heb een 10% kortingscode voor je 😉

Wat is AffiliateHeld?

AffiliateHeld is een plugin voor WordPress waarmee vrijwel elke affiliate site vandaag de dag gebouwd is. Met AffiliateHeld kun je heel eenvoudig en op een gestructureerde wijze producten aan je pagina’s en artikelen toevoegen. Maar dat is niet eens het spannendste..

De plugin haalt dagelijks automatisch actuele data over de producten op bij de verkopende partij en weergeeft deze op je website.

In plaats van dus enkel een plaatje van het product met wat informatie en een button heb je altijd de actuele prijs, voorraadstatus en overige info op je website.

En is een product uitverkocht? Dan kun je instellen dat deze niet weergeven worden. Dat scheelt je een hoop werk met het controleren en aanpassen.

Wie zijn de makers van Affiliate Held?

De Affiliate Held plugin in gelanceerd in mei/juni 2021 door Jari Dohmen en Dennis van de Ven. Jari is afgestudeerd als fysiotherapeut, maar heeft na enkele jaren in dat vakgebied te hebben gewerkt besloten om zich verder te ontwikkelen als online marketeer. Inmiddels besteed hij al zijn tijd aan de websites die hij in die hoedanigheid heeft opgebouwd.

Dennis heeft een opleiding in Communication en Multimedia design gevolgd en heeft zich nadien met name bezig gehouden met het vinden van WordPress oplossingen. Ook hij beheert inmiddels meerdere succesvolle websites.

Het grootste probleem van affiliates

Een probleem dat iedere affiliate of beheerder van een webiste bekend in de oren zal klinken is dat de informatie die je op je website hebt staan ineens niet meer actueel is. Je hebt bijvoorbeeld net een fantastisch artikel geschreven en online gezet over een bepaald product en achteraf blijkt dat het product uit het assortiment is gehaald of dat de prijs is veranderd.

Wanneer je je slechts richt op een kleine niche van de markt is dat niet meteen een onoverkomelijk probleem en kun je het gemakkelijk zelf aanpassen. Wanneer je echter meerdere websites beheert waarop honderden producten worden aangeboden, kan dit behoorlijk vervelend zijn.

De oplossing: Affiliate Held

Ook Dennis en Jari ondervonden dit probleem tijdens het beheren van hun diverse websites. Er waren wel andere technieken om ervoor te zorgen dat de productinformatie actueel bleef beschikbaar. Zo kon je bij veel netwerken een product feed of API downloaden. Je hebt echter wel flink wat technische kennis nodig om hier succesvol gebruik van te kunnen maken. Er was dus duidelijk behoefte aan een simpeler manier voor het up to date houden van je website zonder dat je daarvoor een ICT opleiding hoefde te gaan volgen.. Aangezien die manier nog niet bestond, besloten Jari en Dennis er zelf maar een te benken. Het resultaat: Affiliate Held.

Wat kan Affiliate Held?

Met de Affiliate Held plugin sluit je affiliate netwerken aan op je eigen website (bijvoorbeeld Bol.com). De plugin zorgt ervoor dat wanneer de informatie over producten op die netwerken, bijvoorbeeld de prijs van een bepaald product, verandert dat automatisch wordt doorgegeven aan je eigen website.

Hoe werkt Affiliate Held?

Affiliate Held gebruikt EAN codes. Ieder product dat op een website wordt aangeboden heeft zo’n code. Affiliate Held maakt vervolgens een koppeling met het affiliate netwerk van je keuze (een zogenaamde API koppeling) waardoor de informatie over producten met dezelfde EAN code automatisch wordt geüpdatet.

Welke netwerken zijn aan te sluiten?

Op moment van schrijven (april 2022) kun je Affiliate Held gebruiken om koppelingen te maken met de volgende affiliate netwerken: Bol.com, Amazon (NL), TradeTracker, Tradedoubler, Daisycon, Awin, Partnerize en Adtraction.

Welke modules heeft Affiliate Held?

Bij Affiliate Held worden de volgende drie modules aangeboden:

Affiliate producten toevoegen

Met deze module kun je snel en gemakkelijk zelf affiliate netwerken toevoegen aan op je eigen website. Daarna heb je er geen omkijken meer naar aangezien de module er zelf voor zorgt dat de productinformatie up to date is en blijft. Dit is uiteraard de hoofdfunctie van de Affiliate Held plugin.

Automatische Inhoudsopgave

Met deze module kun je automatisch een inhoudsopgave genereren voor jouw website. Deze kun je ook zelf stylen en ontwerpen. Dit is met name erg handig wanneer je veel verschillende producten behandelt.

Veel gestelde vragen

Een blokje met veel gestelde vragen op je website zorgen ervoor dat je sneller consumenten aan zult trekken. Wanneer iemand een van deze vragen intypt op Google, zal diegene dan sneller op jouw website terecht komen.

Het is daarom niet gek dat Affiliate Held hier een speciale module voor heeft ontwikkeld. De module is speciaal geoptimaliseerd voor Google Rich Snippets. 

Voor wie is Affiliate Held geschikt?

Deze plugin is met name handig voor affiliates die een grote hoeveelheid verschillende producten op hun website bespreken of aanbieden. Wanneer er prijzen veranderen of producten uit het assortiment worden gehaald, hoef je nu niet meer handmatig alles aan te passen of ingewikkelde software te gebruiken.

Veelgestelde vragen over Affiliate Held

Wat kost deze fantastische tool?

Je kunt kiezen uit drie verschillende pakketten die in prijsklasse variëren.

  1. Voor 1 site licentie betaal je €67,-
  2. voor 3 site licenties betaal je €97,-
  3. voor 10 site licenties betaal je €127,-.

Voor ieder pakket hoef je slechts een keer te betalen. Oh, en als je via mij de plugin aanschaft kun je de mijn 10% kortingscode gebruiken die ik voor je geregeld heb!

Waar kun je Affiliate Held kopen?

Op de website van Affiliate Held: https://affiliateheld.nl/

Moet je technisch onderlegd zijn om Affiliate Held te gebruiken?

Nee. Wanneer je een affiliate netwerk wilt aansluiten op je website hoef je slechts eenmalig een API koppeling te maken met het netwerk van je keuze. Hier zijn hele handige stap-voor-stap documentaties voor zodat ook jij dit in no-time gefixt hebt.

Vervolgens heb je wat betreft de technische aspecten geen omkijken meer naar de plugin.

Richt Affiliate Held zich alleen op de Nederlandse markt?

Ja, vooralsnog richt de plugin zich alleen nog maar op klanten in Nederland. Zo kun je bijvoorbeeld wel Amazon als affiliate netwerk gebruiken, maar dan alleen de Nederlandse tak van deze multinational.

Welke andere oplossingen zijn er?

Er zijn wel alternatieven te vinden, maar niet speciaal voor de Nederlandse markt. Een andere WordPress plugin die veel gebruikt wordt is ContentEgg. Dit is een Amerikaanse plugin waarmee je ongeveer hetzelfde kunt doen als met Affiliate Held.

Er zijn echter wel enkele belangrijke verschillen..

Zo is ContentEgg een stuk duurder. Voor 10 site licenties betaal je 145 Amerikaanse Dollars en dan gelden die licenties maar voor een jaar. Het is wel zo dat ContentEgg op dit moment koppelingen kan maken met meer affiliate netwerken dan AffliliateHeld.

Affiliate Held is echter nog een redelijk jonge plugin en de kans is groot dat ze in de toekomst meer netwerken gaan ondersteunen. Ook internationale netwerken.

Daarbij heeft Affiliate Held een veel simpeler design waardoor het makkelijker te gebruiken is. Bij ContentEgg moet je helaas toch nog veel dingen handmatig doen. Ook is er geen Nederlandse klantenservice of support beschikbaar. Kom je er niet uit? Dan plant Jari van AffiliateHeld een video-call met je in om je persoonlijk vooruit te helpen!

Wat zijn de voordelen van Affiliate Held?

Je hebt de meeste hiervan in de bovenstaande tekst al voorbij zien komen, maar voor het gemak zetten we de belangrijkste voordelen van de Affiliate Held plugin in even voor je op een rijtje:

  • Uitbesteding: Door deze plugin in te gebruiken, hoef je nooit meer zelf handmatig productinformatie aan te passen en kun je je richten op belangrijkere zaken.
  • Optimalisatie voor Google: Dankzij de modules ‘inhoudsopgave’ en ‘veel gestelde vragen’ zullen potentiële lezers en consumenten eerder bij jouw website terecht komen. Dit kan dankzij de ‘rich snippets’. SEO optimalisatie is dus inbegrepen bij de plugin en je hoeft hier geen aparte plugins meer voor te gebruiken.
  • Automatische sub ID’s: Je kunt aan elke affiliate link een automatische sub ID toevoegen. Daardoor kun je meteen zien waar commissies vandaan komen en zie je tevens welke berichten of pagina’s het meest gelezen worden. Ook kun je statistieken bijhouden over belangrijke data, bijvoorbeeld het klikgedrag van lezers en hoe de voorraad van de producten op je website er voor staat.
  • Snelheid: De plugin heeft geen negatieve invloed op de snelheid van je website. Ook kun je wanneer je kiest voor Affiliate Held oudere plugins verwijderen waardoor de snelheid alleen nog maar meer toeneemt.
  • Van Nederlandse bodem: Affiliate Held is gemaakt door Nederlanders en ook voor Nederlanders. Alle hulpmiddelen en support zijn dan ook in het Nederlands en je hebt geen gedoe met tijdzones of taalproblemen wanneer je hulp nodig hebt. Je kunt wanneer je echt niet verder komt zelfs videobellen met Jari en Dennis!
  • Eigen input: Je kunt als gebruiker zelf input geven en vertellen over je eigen ervaringen.
  • De prijs: In tegenstelling tot andere plugins voor WordPress betaal je bij Affiliate Held slechts een enkele keer voor het pakket van je keuze. Ook is de prijs van een van de drie pakketten die ze aanbieden aanmerkelijk lager dan bij andere plugins zoals bijvoorbeeld ContentEgg.

Mijn conclusie over Affiliate Held

Nu ik deze Affiliate Held review heb geschreven, alles zo op een rijtje zet en afga op mijn eigen ervaringen met deze plugin kan ik niet anders dan Affiliate Held aanraden. Het is echt een must have plugin voor iedere affiliate die fysieke producten wil promoten op hun eigen website.

In de meer dan tien jaar waarin ik nu werkzaam ben als affiliate ben ik nog niet eerder zo onder de indruk geweest van een plugin. Wat met name bijzonder is (en ook enigszins verbazingwekkend) is dat er in Nederland nog niet eerder iemand op het idee is gekomen een dergelijke plugin te ontwikkelen.

In het begin moet je misschien even wennen aan hoe alles werkt, maar wanneer alles op je website staat is het echt een verademing. Je kunt ieder product gemakkelijk op een op conversie gerichte manier verwerken in je content. Vervolgens wordt de productinformatie automatisch up to date gehouden.

Daarnaast zijn de modules ‘inhoudsopgave’ en ‘veel gestelde vragen’ een slimme toevoeging om je content ook nog eens te optimaliseren voor Google. Het feit dat ze in korte tijd (minder dan een jaar) dit hebben weten neer te zetten geeft niets dan goede vooruitzichten voor de toekomst.

Ze blijven zich ook verder ontwikkelen door bijvoorbeeld meer affiliate netwerken toe te blijven voegen. Affiliate Held is dus absoluut een aanrader voor iedere affiliate die maximale resultaten wil behalen met affiliate websites.

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

Plaats een reactie