Affiliate worden? Volg dit 7 stappenplan voor succesvolle sites!

Wil je een affiliate worden? En zo passieve inkomsten gaan opbouwen? Goede keus!

Met affiliate marketing kun je namelijk opzetten. En zo op een laagdrempelige manier geld verdienen met het internet.

Praktisch mijn hele business draait op dit model: Ik heb tientallen affiliate sites welke 80% van mijn inkomsten genereren.

Wil jij dit ook? Dan is dit stappenplan voor jou.

Tip: Check ook mijn persoonlijke 7-stappenplan voor winstgevende affiliate sites!

1. Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing promoot je producten en diensten van anderen. Hiervoor krijg jij elke keer als je een verkoop aanbrengt een commissie. Dit is een vast bedrag of een percentage van de verkoopprijs.

Hoe dit precies werkt?

Als je een product wilt promoten als affiliate maak je hiervoor een unieke affiliate link aan. Deze kun je aanmaken via affiliate netwerken en programma’s.

Als vervolgens iemand op jouw unieke affiliate link klikt en het product koopt, wordt deze verkoop automatisch geregistreerd en doorgegeven aan het affiliate netwerk. Zo krijgt elke affiliate de commissies welke hij/zij aangebracht heeft.

De Ultieme Gids Naar 4000 Euro Per Maand

Download mijn ultieme gids naar 4000 euro per maand met winstgevende websites. Ontdek mijn methode + strategie en kopieer deze 1-op-1 voor jezelf.

Het netwerk betaalt jou je verdiende commissies uit. Meestal per maand.

En dat is win- win!

De verkoper hoeft jou namelijk pas te betalen wanneer jij een nieuwe klant hebt aangebracht. En jij doet extra je best om deze klanten aan te brengen, want hoe meer klanten hoe meer inkomsten voor jou!

Daarnaast heb jij nog meer voordelen. Want:

 1. Jij hoeft zelf geen producten te verkopen
 2. Jij hoeft er niet zelf voor te zorgen dat iedere bestelling afgehandeld word
 3. Jij hoeft geen klantenservice te leveren

Je kunt als affiliate jezelf dus voor 100% focussen op de promotie van producten zonder alle andere verantwoordelijkheden.

2. Waarom een affiliate worden?

Affiliate worden heeft veel voordelen. Wat deze voordelen zijn?

Het grootste voordeel is vrijheid: Ik kan letterlijk werken waar én wanneer ik dat wil. Zolang ik mijn Macbook en een internetverbinding heb zit ik goed. 🙂

Geld verdienen terwijl je slaapt. Ook dat is affiliate marketing. Want het internet slaapt nooit. En als jouw sites met affiliate links online staan is het dus mogelijk dat er 24/7 geld verdiend kan worden.

Affiliate marketing kan perfect naast een (full-time) baan. Zelf werk ik gelukkig niet meer voor een baas (bedankt affiliate marketing!) maar mocht jij nog wel een baan hebben dan kun je dit prima ernaast doen. Je hebt zelf de vrijheid om te bepalen hoe vaak en wanneer je hieraan werkt. En als je een beetje je best doet kun je na een tijdje zelfs leven van affiliate marketing en het internet. Zonder dat je jouw baan nog nodig hebt.

Hoe vet zou dat zijn? 😀

3. Aanmelden bij affiliate netwerken

Als je een affiliate wilt worden is de eerste stap het aanmelden bij meerdere affiliate netwerken.

Via deze netwerken kun je producten en diensten vinden welke je kunt promoten. Hier kun je jouw persoonlijke affiliate links maken en vind je vaak ook promotiemateriaal zoals banners.

Verder zal het affiliate netwerk alle technische zaken voor je regelen zodat elke commissie die jij verdiend in jouw account wordt bijgeschreven en wordt uitbetaald aan jou.

Aanmelden is gratis en bij de meeste netwerken kun je direct beginnen met promoten.

Nog een tip: Meld je aan bij zoveel mogelijk netwerken. Dan heb je ook zoveel mogelijk keus aan producten en diensten om te promoten.

4. Zoek producten binnen jouw niche/markt om te promoten

Als je aangemeld bent bij affiliate netwerken dan kun je beginnen met het zoeken van producten die je wilt promoten. Als je al een website hebt is het verstandig om producten te kiezen die zo goed mogelijk aansluiten op deze website en de doelgroep.

Heb je nog geen website en begin je helemaal nieuw? Dan is het slim om éérst een niche te kiezen voordat je producten gaat promoten. Het specialiseren in een bepaalde hoek verhoogt je kansen op verkopen en succes.

Als je producten via Daisycon of het PayPro affiliate netwerk wilt promoten zul je merken dat deze scores hebben. Een score bij geeft aan hoe populair een product is en hoe goed deze verkoopt. Hoe hoger de score, hoe vaker het product verkocht wordt.

Hoe hoger de score hoe meer concurrentie er is. Maar.. Je kunt beter een product met een hoge score promoten welke ook daadwerkelijk verkoopt dan een product met een lage score welke moeilijk of zelfs niet verkoopt.

Scores bij PayPro

Affiliate scores bij Paypro

Scores bij Daisyon

Daisycon campagnes scores
Bij Daisyon kun je zelfs zien hoe de score is opgebouwd.

5. Zoekwoorden onderzoek doen

Dit is één van de belangrijkste stappen: Zoekwoord onderzoek doen.

Waarom dat is? Zoekwoorden zijn de woorden die door mensen ingetypt worden bij Google om oplossingen te vinden voor problemen die zij ervaren. Als jij met de juiste zoekwoorden goed scoort in Google zullen mensen op jouw website uitkomen en eerder tot aankoop overgaan via jouw affiliate links.

En zo verdien jij hier geld aan.

Stel je gaat een website maken waarop je de ‘Afslank Receptenbijbel’ wilt promoten. Je wilt dan met jouw website scoren op zoekwoorden zoals afslanken, afslank recepten et cetera.

Deze zoekwoorden kun je vinden via speciale tools. Deze tools geven aan hoe vaak er per maand wordt gezocht op deze zoekwoorden. Alle zoekwoorden met minimaal 50 zoekopdrachten per maand zijn interessant om te gebruiken.

De beste zoekwoorden tools zijn:

Begin met het intypen van het ‘seed keyword’. In het voorbeeld van hierboven zou dat ‘Afslanken’ zijn. De tools geven dan niet alleen aan hoe vaak op dit seed keyword wordt gezocht maar ook welke zoekwoorden relevant zijn. Vanuit hier zul je steeds meer zoekwoorden ontdekken die je kunt gebruiken.

6. Affiliate website maken

Nu is het tijd voor het echte werk. Jouw affiliate website maken.

En dat is makkelijker dan je denkt. Hiervoor hoef je slechts de volgende stappen te zetten:

 1. Een vrije domeinnaam zoeken die bij jouw onderwerp van je website past
 2. Hosting en de domeinnaam registreren (het beste doe je dat via dit bedrijf)
 3. WordPress installeren op je hosting en domein (dit is het systeem om je website te beheren)
 4. Een thema installeren op je WordPress site (check dit artikel voor de beste WordPress thema’s)
 5. Je eerste artikelen en content op je website zetten

Dit is in het begin het enige wat belangrijk is. Het afwerken en finetunen van je website komt later wel: het is belangrijk om zo snel mogelijk jouw eerste artikelen en blogs online te hebben waar jouw affiliate links in verwerkt zijn.

Zo kun je ook zo snel mogelijk je eerste commissie binnenhalen!

Check ook mijn artikel over een affiliate website maken met minder dan 100 euro.

7. Vul je website met content en blijf uitbreiden

Als je jouw affiliate website hebt opgezet is het tijd om deze te vullen met content. Veel content.

Hoe meer content jij publiceert hoe beter: Je zult op veel zoekwoorden scoren in Google en zo dus veel (gratis) bezoekers binnenhalen.

Waar moet je op letten als je teksten voor een website gaat schrijven?

Allereerst is het super belangrijk om teksten de schrijven die waarde bieden voor jouw bezoekers. Als je bezoekers niets aan de tekst op je website hebben klikken ze vaak ook niet door naar jouw affiliate links. En dan mis je inkomsten.

We gaan weer even terug naar het onderwerp ‘Afslanken’ wat ik eerder al heb genoemd. Als je een website maakt rondom dit onderwerp kun je het beste teksten en content maken over:

 • Hoe mensen het beste kunnen afvallen
 • Wat de voordelen van afslanken zijn
 • Afslank producten reviews
 • Et cetera

Probeer dus problemen en andere ongemakken van jouw doelgroep op te lossen. Als je een affiliate product als oplossing aanbied is de kans erg groot dat jouw bezoeker deze vervolgens ook koopt.

8. Actie ondernemen en beginnen

Waarschijnlijk zit je nu te poppelen om te beginnen met affiliate marketing en zo geld met internet te verdienen.

Yes!

Het allerbelangrijkste nu is: Actie ondernemen!

Dus, begin gelijk met:

 1. Jezelf aan te melden bij de affiliate netwerken en kijken welke producten je kunt promoten.
 2. Als je nog geen website hebt, begin deze dan gelijk door nu alvast je domeinnaam en hosting te registreren.
 3. En gebruik een van de zoekwoorden tools om zoekwoorden te vinden zodat je kunt scoren in Google

Heb je nog vragen over affiliate worden?

Stel ze gelijk via de reacties hieronder!

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

3 gedachten over “Affiliate worden? Volg dit 7 stappenplan voor succesvolle sites!”

 1. Dit maakt alles een stuk duidelijker.. bedankt.. Al vaker hierover gelezen maar toch niet duidelijk genoeg waardoor ik het uitgesteld heb.. Nu weer een (serieuze) poging wagen..

  Beantwoorden
 2. Goed artikel dit! Ben er gelijk mee begonnen en al aangemeld bij de netwerken. Nu wachten tot ik godkgekeurd ben zodat ik aan de slag kan. Heb je nog tips voor een eerste website?

  Beantwoorden

Plaats een reactie