Cloud86 Review: Mijn ervaringen na 1 jaar & Plus- en Minpunten

In deze persoonlijke Cloud86 review vertel ik je waarom dit de beste WordPress hosting van dit moment is. Op basis van mijn ervaringen van het afgelopen jaar.

Sinds april 2020 gebruik ik voor mijn belangrijkste websites deze webhoster. Recentelijk heb ik ook Slimmerverdienen (eindelijk) overgezet naar deze WordPress hosting.

Bekijk hier waarom ik voor Cloud86 kies of lees de volledige review hieronder.

Probeer Cloud86 nu met 50% korting

Cloud86 review

Cloud86 is een vrij nieuwe speler. Het bedrijf is opgericht in mei 2019. Toch doen ze niet onder voor de gevestigde orde aan webhosters. Integendeel zelfs..

.. ze hebben ruim 15 jaar ervaring met webhosting. Hoe dat kan terwijl ze nog geen 2 jaar bestaan?

De oprichter van Cloud86, Maurice, was hiervoor eigenaar van het bedrijf SoHosted. Wat hij heeft opgericht in 2003 en in 2019 uit is gestapt.

Hierna heeft hij samen met een mede compagnon Cloud86 opgericht.

Hun missie? Hoge kwaliteit webhosting tegen betaalbare prijzen leveren. Zonder investeerders die alleen maar hogere prijzen willen voor meer winst.

Leuk weetje: in 2005 had ik ook hosting bij SoHosted. Dit was toen een van de betere hosters.

Met Cloud86 bieden ze nu de volgende diensten aan:

 1. Webhosting
 2. Managed WordPress hosting
 3. WooCommerce hosting (voor supersnelle webshops)
 4. Virtual Private Servers (VPS)
 5. Managed Virtual Private Servers

Waarom voor Cloud86 kiezen

En niet voor een andere partij? Daar kan ik kort en concreet over zijn:

 1. Websites laden razendsnel (waarvan ik met jarenlange ervaring zelfs van onder de indruk ben)
 2. De support is A-klasse – ze helpen je met praktisch alles voor je website (ook voor dingen die ze eigenlijk niet eens zouden hoeven doen)
 3. De prijzen zijn meer dan goed voor de kwaliteit die je krijgt

Kort gezegd leveren ze dus een ijzersterk product inclusief geweldige klantenservice tegen bodemprijzen. En dat is uniek.

Inbegrepen bij Cloud86 hosting

Website migratie

Dit geldt voor alle pakketten (behalve Webhosting Start). Als je al een website bij een andere webhosting hebt staan zet het team van Cloud86 je website over naar hun server. En dat doen ze zonder downtime: je website blijft dus altijd bereikbaar, ook tijdens de verhuizing.

Automatische backups

Elke dag maakt Cloud86 een backup van je website en email. Crasht je website, wordt deze gehackt of ontstaat er een ander probleem? In een paar klikken zet je de meest recente backup terug en kun je verder waar je gebleven was.

SSL certificaat

Met een SSL certificaat zorg je voor een beveiligde verbinding tussen jouw website en jouw bezoekers. Daarnaast is een SSL certificaat belangrijk om goed te ranken in Google. Als deze ontbreekt zal Google je website als onveilig beschouwen en zo je concurrenten hoger laten ranken.

Anti spam- en virus filters voor je e-mail

Voorkom irritatie en frustratie zonder gedoe met een veilige mailbox dankzij de anti spam- en virusfilters.

Mijn ervaringen met Cloud86

Begin 2020 ben ik bij Cloud86 uitgekomen toen ik webhosters aan het testen was. Op dat moment had ik 95% bij één hoster staan en ik wilde wat meer spreiden. Hierop heb ik het goedkoopste pakket van € 1,95 per maand genomen.

Zoals gebruikelijk installeerde ik mijn WordPress test-installatie. Deze heb ik expres wat zwaarder gemaakt om een goed realistisch beeld te krijgen van de snelheden.

Wat ik toen zag geloofde ik in eerste instantie niet..

Bij andere hosters was de gemiddelde laadtijd 1 tot 1,5 seconden. Maar bij Cloud86 was de gemiddelde laadtijd 500ms(!).

Jeetje, dat is écht snel.

Na deze tests heb ik nog een website overgezet met dezelfde resultaten. Het was toen voor mij duidelijk: deze partij neemt de zaken serieus en hier zit je gegarandeerd goed.

Daarna heb ik meerdere sites naar hier verhuisd. Hiervoor heb ik het pakket Webhosting Unlimited genomen (€ 11,95 per maand) waarmee je onbeperkt websites kunt hosten.

Begin dit jaar is ook Slimmerverdienen overgezet naar Cloud86. En alhoewel deze site al redelijk snel was is er ook hier gemiddeld een halve seconde vanaf.

De snelheidtest resultaten van Slimmerverdienen op de hosting van Cloud86
Recente speedtest van Slimmerverdienen op de Cloud86 server

Voor Slimmerverdienen heb ik het Managed WP medium pakket (€ 31,95 / maand) genomen.

#like

Cloud86 gratis verhuisservice

Bij alle pakketten behalve Webhosting Start zit een gratis verhuisservice inbegrepen. Cloud86 zet dan je website dan 1-op-1 over naar hun servers. Zonder downtime.

Tot nu toe heb ik alleen voor Slimmerverdienen gebruik gemaakt van deze service. Hiervoor hebben ze alleen de gegevens van je vorige hostingpakket nodig en zij regelen de rest voor je.

Op maandagochtend heb ik de gegevens van mijn oude hosting doorgegeven en een verhuismoment ingepland voor de woensdag daarop. In de loop van woensdagmiddag ontving ik een mail met de melding dat de website 1-op-1 overgezet is.

Ze passen via je oude hosting ook gelijk de DNS aan zodat je website gelijk live is bij Cloud86 nadat de verhuizing voltooid is.

Wat. Een. Service!

De meeste webhosters zouden namelijk wel je hosting overzetten maar daarna moet je zelf nog je domeinnaam aan je nieuwe host koppelen. Is ook prima maar dit is net dat stukje extra service wat het verschil maakt.

Supersnelle en behulpzame klantenservice

Hosting aanbieden kan iedereen. De juiste service hierbij verlenen vaak weer niet. Helaas..

Bij Cloud86 is dat andere koek: niet alleen leveren ze een epic product waardoor minder klantenservice nodig is. Nee, als je een vraag hebt of ergens hulp bij nodig hebt staan ze hier te springen om je te helpen.

Ik meen het. Volgens mij is een cape hier een verplicht onderdeel van de bedrijfskleding.

De Cloud86 klantenservice blinkt uit in alles wat ze doen:

 1. Ze reageren snel (meestal binnen 30 minuten) en vaak ook nog buiten kantoortijden
 2. Ze helpen je écht vooruit in plaats van je naar een veelgestelde vragen pagina te sturen (dit gebeurt vaak bij hosters)
 3. Ze helpen je vaak ook met dingen die niet standaard tot hun klantenservice behoren, zoals problemen met WordPress terwijl je geen managed hosting hebt

Flexibele contractperiode’s

Meestal neem je webhosting direct voor een heel jaar. Bij Cloud86 niet: hier kun je alle diensten afnemen met een contract per:

 1. Maand
 2. Kwartaal
 3. Jaar

Ze zijn hier dus flexibel in en je zit nergens lang aan vast als je dat niet wilt.

Plus- en minpunten van Cloud86

Volgens mij is het wel duidelijk dat ik laaiend enthousiast ben over Cloud86.

Pluspunten

 1. Stabiele en supersnelle hosting: je website laad altijd en op elk apparaat in no-time (ze maken hun beloftes meer dan waar)
 2. De klantenservice: Bij problemen of vragen heb je altijd snel antwoord, via e-mail of telefoon
 3. WordPress toolkit: hiermee installeer je niet alleen WordPress in een paar klikken maar deze maakt ook backups, kan je website automatisch updaten en je kunt een test-versie van je site maken waar je dingen uitprobeert voordat je dit op je live-site doet
 4. Gratis LetsEncrypt SSL certificaten voor een veilige verbinding
 5. Anti-spam & virus beveiliging
 6. Verhuisservice: zonder downtime voor je bezoekers wordt je website naadloos overgezet
 7. Plesk controlepaneel: dit is het snelste controlepaneel op de markt
 8. Maandcontracten: alle diensten van Cloud86 kun je per maand afnemen in plaats van direct voor een jaar. Als je iets niet meer nodig hebt hoef je er ook niet onnodig lang voor te betalen.

Minpunten

Ik ga hier eerlijk over zijn: voor mij is er op dit moment slechts één. Maar dat betekent niet dat dit het enige minpunt kan zijn.

Het enige minpunt voor mij is op dit moment de beperkte inhoud van de veelgestelde vragen. Hierdoor kan het zijn dat je vaker contact met de klantenservice moet hebben in plaats van dat je het antwoord even snel opzoekt.

Maar eerlijk is eerlijk: als dat het enige minpunt is.. 😉

Andere mogelijke minpunten voor jou kunnen zijn:

 1. Plesk controlepaneel: zelf ben ik er fan van maar als je een ander panel gewend bent kan het even zoeken zijn hoe iets precies gedaan moet worden
 2. Openingstijden zijn alleen op werkdagen: ondanks dat ze ook buiten kantoortijden op e-mails reageren is het soms fijn om even te bellen. Dit kan dus alleen van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
 3. Domeinregistratie is vrij duur: een .nl domeinnaam kost € 9,95 per jaar. Maar om dit op te lossen kun je jouw domeinnaam bij een andere partij registreren en daarna aan Cloud86 koppelen.

Verder kan ik er op dit moment niets aan toevoegen. Mochten ze er in de toekomst een potje van maken dan zal de lijst vanzelf groeien. Maar ik heb niet het idee dat dat snel gebeurt.

Conclusie van deze Cloud86 review

Als je écht goede webhosting zoekt, of het nu voor een nieuwe of bestaande site is, dan is Cloud86 de beste keus op dit moment.

Jouw website kun je hier op razendsnelle hosting plaatsen vanaf € 1,95 per maand (das nog geen 24 euro per jaar!). En dan ben je verzekerd van hoge prestaties en dat je website goed staat. En altijd de hulp krijgt die je nodig hebt.

Als je dus de beste Nederlandse hosting van dit moment zoekt, kies dan voor Cloud86.

Handige vragen en antwoorden over Cloud86

Welk pakket van Cloud86 heb ik nodig?

Voor nieuwe sites is Webhosting Start ruim voldoende. Als je al een website hebt met bezoekers dan is het verstandig om voor meer kracht te kiezen met Webhosting Medium of Unlimited.

Als je nóg meer kracht en snelheid wilt is Managed hosting een optie (Slimmerverdienen draait ook op een managed pakket).

Waar staan de Cloud86 servers?

Cloud86 maakt gebruik van het Duocast netwerk welke 8 datacenters in Nederland gebruikt: 4 in Groningen en 4 in Amsterdam. Omdat Cloud86 in Leeuwarden is gevestigd maken zij waarschijnlijk voornamelijk gebruik van de datacenters in Groningen.

Kan Cloud86 mij helpen verhuizen met overstappen?

Absoluut! Als je Webhosting Medium of hoger neemt zetten zij gratis jouw website 1-op-1 over naar hun servers zonder downtime.

Kan ik makkelijk opzeggen?

Ook dat is zo gedaan: Cloud86 werkt met maandcontracten dus je zit nergens voor lange tijd aan vast. Maar de vraag is óf je hier zou willen opzeggen als je eenmaal hebt geproefd van de service 😉

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

Plaats een reactie