Geld verdienen met vertalen

Is taal helemaal jouw ding, dan is het misschien tijd om te gaan vertalen. Geld verdienen met vertalen is een zeer lucratief en leuk bijbaantje.

Het enige wat je nodig hebt is een computer en een talenknobbel. Het is voor webmasters erg interessant om een site meertalig te maken, simpelweg omdat er dan meer bezoekers bereikt kunnen worden.

Er zijn ook Nederlandse webmasters die graag nieuwe markten willen bestormen en op zoek zijn naar teksten in andere talen.

Vertaalwerk is echter niet goedkoop, dus er valt goed geld mee te verdienen.

Lees snel verder hoe je hier vandaag nog mee kunt starten.

Wat kan ik verdienen met vertaalwerk?

Vertalen is niet eenvoudig en daardoor ook een specialisme. Er zijn vertalingen nodig voor boeken, mails, blogberichten, teksten voor websites en ga zo nog maar even door.

Er is daardoor dan ook altijd wel werk te vinden.

Je kan voor vertaalwerk een vergoeding van acht tot twaalf eurocent per woord krijgen. Dit klinkt niet heel indrukwekkend, maar eigenlijk best veel.

Een tekstje van 500 woorden levert toch al 60 euro op. Dat is een stuk meer dan het schrijven van teksten.

Een boek vertalen is bijzonder veel werk, maar je krijgt ook een enorm hoge vergoeding aan het einde van de rit. Het uurtarief van een vertaler komt uit op rond de 50 euro en dat is natuurlijk niet niks.

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Hoe kan ik aan vertaalwerk komen?

Als je wilt beginnen met vertaalwerk dan zal je eerst aan een zoektocht naar opdrachten moeten beginnen. Echter is het beter als het juist andersom gaat.

De klanten moeten bij jou terechtkomen. Dit kan door een eigen site te beginnen en jezelf daarop aan te bieden. Je kan de site promoten. Daarnaast kan je advertenties plaatsen op Sitedeals of Marktplaats.

Er zijn ook platformen te vinden waar het werk op vertalers staat te wachten.

Platform Gengo: voltooi de opdrachten

Het online platform Gengo is één van de bekendste aanbieders van vertaalwerk. Je kan een eigen account aanmaken en een proeftekst inleveren. Vervolgens zal Gengo de proeftekst bekijken en als het goed is ook gelijk accepteren.

Je kan daarna aan de slag gaan en de openstaande opdrachten bekijken. Als jij een opdracht hebt voltooid zal deze nog worden nagekeken door Gengo en worden goedgekeurd. Jij krijgt dan meteen de vergoeding toegekend.

Enkele talen leveren hogere vergoedingen op, waaronder Chinees en Japans.

Platform UpWork: reageer op een vertaalopdracht

Een van groter platform is UpWork. Dit is een platform waar freelancers op zoek kunnen gaan naar een opdracht in verschillende categorieën, waaronder vertaalklussen.

Je kan na het aanmaken van een account gaan reageren op de opdrachten. Let op: er zijn veel freelancers die op één en dezelfde klus reageren.

Daarom is het slim om een portfolio te maken en die mee te sturen. Je kan al van te voren zien wat een opdracht zal opleveren.

Plaats een advertentie op Sitedeals

Je hebt misschien wel eens gehoord van Sitedeals. Dit is een platform waar je gratis een advertentie kan plaatsen.

Webmasters door heel Nederland zijn actief op de site. De kans dat er een webmaster reageert is groot. De vergoedingen zijn lager op Sitedeals, maar je komt wel sneller aan een opdracht.

Plaats een reactie