Nederlandse affiliate netwerken

Affiliate marketing is voor bloggers één van de meest lucratieve verdienmodellen. Door het promoten van producten en diensten krijg je als tussenpersoon een commissie betaald voor iedere succesvolle verkoop.

Vooral het netwerk PayPro is populair onder bloggers: Dit is de marktleider in Nederland op het gebied van ebooks en andere digitale producten- en cursussen.

Maar.. Dit is heus niet het enige netwerk wat je voor je blog of website kunt gebruiken. Integendeel zelfs: Er is een groot aanbod aan andere (privé) netwerken. Je laat geld liggen als je deze netwerken negeert en je puur op het aanbod binnen PayPro richt.

Welke netwerken dit zijn? We sommen ze voor je op in dit artikel zodat je meer uit affiliate kunt halen.

Nederlandse affiliate netwerken

PayPro

PayPro is het Nederlandse netwerk met de focus op digitale producten zoals ebooks, cursussen en andere digitale content.

Het is een laagdrempelig netwerk toegankelijk voor vrijwel iedere blogger.

Daisycon

Daisycon is één van Nederlands grootste- en bekendste netwerken. De focus binnen Daisycon ligt op webshops en (online) dienstverleners zoals energieleveranciers.

TradeTracker

TradeTracker is net als Daisycon een netwerk wat met name met webshops en dienstverleners werkt. Ook zitten veel reisaanbieders bij TradeTracker aangesloten.

Bol Partnerprogramma

Het Bol.com partnerprogramma is het privé netwerk voor de webshop van Bol. Door je hier aan te sluiten kun je vrijwel elk product binnen de webshop van Bol promoten. Praktisch gezien kun je elk soort product via dit programma promoten omdat Bol tegenwoordig een groot aanbod aan producten online heeft (via partners).

Wehkamp

Wehkamp is een van de grootste webwinkels van Nederland. Ook zij hebben een privénetwerk, namelijk Wehkamp partners. Via dit programma kun je het aanbod op Wehkamp.nl promoten.

Coolblue

Coolblue is bezig om een van de marktleiders binnen de Nederlandse webshops te worden. Het bedrijf staat bekend om de geniale humor en inkoppers in hun marketing. Je kunt het aanbod van deze webshop promoten via hun eigen affiliate programma.

OMG (Online Marketing Groep)

Het netwerk van OMG is NetDirect. De focus binnen dit netwerk ligt op exclusieve leadcampagnes voor met name abonneewerving voor dagbladen en magazines.

FamilyBlend

FamilyBlend is hét netwerk gericht op (jonge) gezinnen en moeders. Ze werken samen met namen als Pampers, Prénatal, Nutricia, Kleertjes.com en vele meer. Het perfecte netwerk voor de mama blogger!

Awin (voorheen Zanox)

Dit is een van de grootste affiliate netwerken ter wereld. Awin is een samenvoeging van diverse losse affiliate bedrijven en gegroeid tot een hele grote speler. Onder andere het Nederlandse Zanox is in Awin verweven. Het netwerk heeft veel grote merken waaronder webshops en dienstverleners.

Een reactie plaatsen