Geld Verdienen met Affiliate marketing in 2021: Stappenplan & Tips!

Geld verdienen met affiliate marketing is populair in 2021. En dat is niet voor niets want het is eigenlijk een bijzondere vorm van online geld verdienen. Het klinkt zelfs te mooi om waar te zijn.

Toch is het dat niet. Integendeel zelfs..

Want het is een legaal en veilig verdienmodel waarmee je passief geld verdiend. Het is ook mijn grootste bron van inkomen. Dagelijks krijg ik door de dag heen verschillende notificaties van nieuwe commissies.

Die gaan nooit vervelen 😉

Het mooie aan affiliate marketing is dat jij dit dus ook kunt. Want het is allemaal relatief makkelijk op te zetten en uit te bouwen.

Hoe je dat doet? Dat ontdek je in dit artikel.

1. Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing promoot je de producten van een andere verkoper of bedrijf. Je krijgt hierbij een commissie betaald per verkoop die je aanbrengt. Jij als affiliate (ook wel promoter of publisher) promoot dus producten van andere verkopers.

Dit kan vandaag de dag van alles zijn: Van simpele ebooks tot kleding, van verzekeringen tot complete wereldreizen.

Deze verkopers betalen jou een commissie van een deel van de winst. Het kost de klant niets extra als ze via jouw affiliate link iets bestellen.

De Ultieme Gids Naar 4000 Euro Per Maand

Download mijn ultieme gids naar 4000 euro per maand met winstgevende websites. Ontdek mijn methode + strategie en kopieer deze 1-op-1 voor jezelf.

Lees ook: Welke producten kan ik promoten als affiliate?

Een van de grote voordelen van affiliate marketing is dat je zelf dus niets hoeft te verkopen.

2. Hoe werkt affiliate marketing?

Met affiliate marketing link je naar andere verkopers. Dit doe je met speciale affiliate links. Deze links kun je aanmaken bij affiliate netwerken of programma’s van bedrijven.

Je kunt deze links promoten in de content op je website of via social media. Bijvoorbeeld via je Instagram of YouTube video’s. Als je een mailing lijst hebt is dit ook een perfect kanaal om producten te promoten.

Affiliate links

Affiliate links zijn speciale links die bijhouden welke promoter welke klant heeft doorgestuurd. Deze links bevatten codes waarmee alles wat nodig is voor de transactie gemeten kan worden.

Voorbeeld: verkoopwebsite.nl/?affiliate=slimmerverdienen&subid1=site

Affiliate commissies

Bij elke verkoop die jij aanbrengt verdien je een commissie. De hoogte van commissies is vooral afhankelijk van de aankoopwaarde van het product. Hoe duurder een product hoe hoger jouw commissie.

Zo’n commissie is een percentage van het aankoopbedrag of een vooraf vastgesteld bedrag. In de praktijk kan een commissie 2 euro opleveren maar ook 100 of meer.

Affiliate marketing werkt volgens deze 4 simpele stappen

Affiliate statistieken en data

Via het dashboard van affiliate netwerken & programma’s heb je altijd live inzicht in je statistieken en gegevens.

Zo kun je onder andere inzien:

 1. Hoeveel kliks je op je links hebt
 2. Hoeveel sales (commissies) je hebt aangebracht
 3. De opbrengsten per commissie en totaal (per week/maand/jaar)

Dit is niet alleen super transparant maar geeft je ook de mogelijkheid om je strategie en tactiek bij te schaven. En je hebt inzicht in welke producten het goed doen en welke minder.

3. Beginnen met affiliate marketing

Praktisch iedereen kan beginnen met affiliate marketing. Ook wanneer je geen marketing en technische ervaring hebt. Om te starten heb je alleen een idee en doorzettingsvermogen nodig. De rest volgt later vanzelf.

Affiliate marketing is iets wat meestal via blogs, websites en social media wordt toegepast. Het beste is om een eigen blog/website te beginnen. In je content kun je dan producten promoten en jouw affiliate links plaatsen.

Een blog is ook een betere keuze voor de lange termijn. Dit omdat een blog continu bezoekers via onder andere Google krijgt. Op social media moet je consistent actief blijven om je engagement hoog te houden.

Met een blog/website bouw je als het ware ‘geldmachines’ die jou jarenlang geld op kunnen leveren zonder er actief mee bezig te zijn.

Een paar handige artikelen om je eigen website op te zetten:

4. Meld je aan bij affiliate netwerken

Om via affiliate marketing geld te verdienen heb je speciale affiliate links nodig (wat ik een stukje eerder heb verteld). Dit gebeurt via affiliate netwerken of programma’s.

Een affiliate netwerk is een bedrijf wat de adverteerder en affiliates (jij) samenbrengt. Webshops, dienstverleners en online verkopers sluiten hun aanbod dan aan bij zo’n netwerk. En affiliates doen dit ook.

Via het affiliate netwerk:

 • Vind je bedrijven en producten die je kunt promoten
 • Maak je jouw affiliate links aan
 • Worden alle transacties en commissies geregistreerd
 • Krijg jij jouw verdiensten elke week/maand uitbetaald

Hier vind je een overzicht van de 19 beste affiliate netwerken actief in Nederland. Het is slim om je bij meerdere netwerken aan te melden. Zo heb je de grootste keuze uit producten en diensten om te promoten.

5. Affiliate programma’s

Een affiliate programma wordt door een bedrijf zelf beheerd. Het bedrijf heeft dan zelf eigen affiliate software zonder een derde partij zoals een affiliate netwerk te gebruiken.

Je ziet dit veel bij grotere bedrijven en merken (zoals Bol, CoolBlue & Wehkamp) maar ook bij (online) digitale producten zoals software.

6. Affiliate producten & diensten vinden

Wanneer je aangemeld bent bij een paar affiliate netwerken zul je zien dat je keuze uit honderden programma’s en bedrijven hebt. Maar welke producten kun je het beste promoten als affiliate?

Eigenlijk is dat heel simpel: alles wat aansluit bij jouw onderwerp en je doelgroep.

Leestip: De 26 beste niches voor affiliate marketing (2021 update)

Stel je hebt een website over honden: je kunt dan kattenspeeltjes en andere katten producten promoten maar dat gaat niet goed werken. Misschien dat je sporadisch een verkoop hebt maar daar blijft het bij.

Ander voorbeeld: je hebt een website over keukens. Je ziet dat je voor het promoten van een zorgverzekering 75 euro commissie krijgt. Je plaatst hier content en affiliate links voor maar na een maand of 2 zie je wel wat kliks maar geen commissies. Niet gek: dit is iets waar jouw doelgroep niet naar op zoek is.

Kijk dus niet naar de hoogte van een commissie maar naar de relevantie van het product tot jouw doelgroep.

Succesvolle affiliates weten dit en kiezen de juiste producten die aansluiten bij hun doelgroep. Je kunt beter 10 commissies van 5 euro scoren dan 0 commissies van 75 euro 😉

7. Hoeveel verdien je met affiliate marketing?

Je kunt met affiliate marketing serieus geld verdienen. Maar hoeveel je er mee gaat verdienen is afhankelijk van verschillende factoren. Je hebt affiliates die 100.000 euro per maand verdienen maar ook affiliates die 50 euro per maand verdienen.

Factoren die van invloed zijn op je succes als affiliate

 • Welke niche je kiest: in bepaalde niches zijn de producten en commissies hoger
 • Producten die je promoot: vooral digitale producten hebben hoge commissies
 • Investeren in je website: nieuwe content, zoekmachine optimalisatie en meer
 • Je doelgroep blijven onderzoeken: wat zijn de kenmerken en behoeften?
 • Content op je website: sterke teksten, strakke afbeeldingen en goede opmaak
 • Regelmatig analyseren wat beter kan voor meer conversies

Je niche, doelgroep en de producten die je promoot hebben de grootste invloed op je inkomsten. Digitale producten hebben meestal de hoogste commissies: tot wel 70% van het aankoopbedrag.

Affiliate commissies ontvangen

8. Meer geld verdienen met affiliate marketing met deze tips

Met alleen affiliate links plaatsen kom je er niet. Het zal je vast af en toe een commissie opleveren maar daar blijft het dan wel bij. Maar..

.. met een beetje tactiek en een plan gaat het je stabiel commissies opleveren. Elke maand opnieuw. Zodat je kunt toewerken naar een mooi maandelijks passief inkomen.

Focus op de waarde en het resultaat voor jouw bezoekers

Dit is echt de basis voor succes met affiliate marketing. Zorg dat je goede content op je website hebt welke waardevol is voor jouw doelgroep. Zo kun je jouw lezers overtuigen om ook daadwerkelijk het product dat je promoot aan te schaffen.

Wees dus niet die spammer die uit wanhoop probeert commissies te scoren. Hier prikken je lezers zo doorheen. Produceer sterke content en voeg iets toe en de commissies zullen snel volgen.

Blijf je content verbeteren

Niemand heeft iets aan verouderde informatie. Daarom is het belangrijk om bestaande content te verbeteren. Door je content regelmatig te updaten houdt je jouw website fris en relevant.

 • Is de informatie en data in je content nog up to date?
 • Hoe is de tekst qua stijl en opbouw? Kan dit soepeler en duidelijker?
 • Kan er iets toegevoegd worden?
 • Of juist weggehaald worden omdat het niet meer relevant is?
 • Zijn de affiliate links nog actief?

Loop regelmatig de content op je website na en verbeter wat nodig is. Gebruik de tips uit mijn artikel over hoe je betere teksten schrijft om je content

Maak gebruik van duidelijke call to actions

Oftewel: moedig je bezoekers aan om door te klikken naar het product dat je promoot. Gewoon een linkje in je pagina zetten is doorgaans niet heel effectief. Gebruik hiervoor een duidelijke button of link welke de aandacht trekt.

Duidelijke call-to-action voor affiliate links
Voorbeeld van een duidelijke Call to Action: opvallende button met omlijning. Trekt gegarandeerd de aandacht 😉

Zet een mailing lijst op

Een mailing lijst is eigenlijk onmisbaar. Of je nu een kleine of grote affiliate site hebt.

Met een mailing lijst kun je pieken in je inkomsten genereren. Is er een toffe aanbieding met een product dat je promoot? Deel dit via mail met jouw doelgroep en je zult zien dat hier direct sales en dus commissies uit voortkomen.

9. Blijf groeien in je passief inkomen

Gewoon beginnen is vaak al het halve werk. Veel te vaak zie ik mensen nog voordat ze begonnen zijn zaken over analyseren waardoor je meer vragen dan antwoorden hebt. Zet de eerste stap en je zult merken dat het pad zich vanzelf ontvouwt. En veel dingen waar je jezelf op voorhand druk over maakt niet eens meer aan de orde zijn of minder zwaar zijn dan verwacht. 😉

Verder is het een kwestie van volhouden en in jezelf blijven geloven. Klinkt cliché maar dit is de sleutel naar succes (op welk vlak dan ook). Zeker in het begin kan het lastig zijn ergens aan te werken waar je nog geen resultaat van hebt gezien.

Iedereen kán geld verdienen met affiliate marketing maar weinigen zullen het daadwerkelijk doen omdat 90% te vroeg opgeeft.

Degenen die volhouden zijn degene die de vruchten plukken. En een fulltime inkomen van duizenden euro’s per maand via het internet verdienen met affiliate marketing.

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

Plaats een reactie