Welke Producten Kan ik Promoten met Affiliate Marketing?

Vaak krijg ik de vraag wat voor producten je kunt promoten als affiliate marketeer. We leven wat dat betreft in een mooie tijd: Tegenwoordig kan dat werkelijk van alles zijn.

Dit maakt het voor jou als affiliate niet alleen makkelijk maar geeft je ook veel kansen. En die moet je benutten.

Producten promoten als affiliate

De keus is vandaag de dag enorm. Steeds meer bedrijven zien de waarde van affiliate marketing en bieden een affiliate programma aan. Vaak gaat dit via een van de affiliate netwerken en bedrijven.

Bij deze affiliate bedrijven zitten honderden tot duizenden bedrijven, webshops, dienstverleners en meer aangesloten. Zo kun jij producten en diensten van hen promoten.

Als je een account aanmaakt bij de netwerken kun je rondkijken en een idee krijgen van de producten en bedrijven die je kunt promoten. Je zult zien dat het uiteenlopende producten zijn.

Producten en diensten die je kunt promoten

Ik zal je wat voorbeelden geven van wat je allemaal kunt promoten als affiliate. Zo krijg je een idee en hopelijk ook wat inspiratie om aan de slag te gaan met affiliate marketing.

1. Dagtrips, uitjes & Reisgidsen

Entreetickets, dagjes uit en reisgidsen zijn een goed voorbeeld van producten welke je kunt promoten. Er zijn veel programma’s voor beschikbaar en de vergoedingen zijn vaak ook erg mooi.

Uitjes, dagtrips en meer leveren altijd leuke commissies op als affiliate
Voorbeeld van dagtrips en reisgidsen welke je kunt promoten als affiliate

Twee bedrijven welke veel met affiliates werken zijn Tiqets en GetyourGuide. Ook het netwerk TradeTracker heeft veel programma’s in dit segment.

2. Online shoppen: Bol, Coolblue, HEMA + honderden anderen

Veel bekende namen waaronder Bol.com, Coolblue, Wehkamp en HEMA hebben allemaal een affiliate programma. Ook zij weten al jaren dat affiliates voor meer omzet zorgen.

De Ultieme Gids Naar 4000 Euro Per Maand

Download mijn ultieme gids naar 4000 euro per maand met winstgevende websites. Ontdek mijn methode + strategie en kopieer deze 1-op-1 voor jezelf.

Zeker dit soort webshops bieden jou als affiliate veel kansen. Deze shops zijn stuk voor stuk bekend bij Nederlandse consumenten en zijn vertrouwd met deze namen. Hierdoor gaan ze eerder tot aankoop over.

Webshops zoals Bol.com kun je ideaal promoten
Promoot webshops zoals Bol, Coolblue en honderden andere en profiteer van de bekendheid van deze shops. Ook hebben deze webshops een superbreed aanbod aan producten. Bol.com heeft bijvoorbeeld al meer dan 1 miljoen producten in hun shop. Zo wordt je keus aan producten ineens héél ruim en is er altijd wel iets dat je kunt promoten.

Affiliate programma’s voor webshops

3. Financiële diensten zoals verzekeringen, leningen en hypotheken

De financiële wereld is altijd al actief geweest met affiliates. Je kunt praktisch elke financiële dienst wel ergens promoten. Onder andere deze diensten zijn populair, is altijd vraag naar en hebben hoge commissies:

  • Hypotheken
  • Leningen
  • (Zorg)verzekeringen
  • Sparen & beleggen
  • Financial lease

Sommige van deze diensten leveren je 150 euro of meer per klant op.

Om in deze niche geld te verdienen kun je er ook voor kiezen om de offerte en informatie aanvragen te promoten. Dit noemen we lead generatie. Financiële leads leveren je doorgaans 10 tot 40 euro op per gratis aanvraag.

lead generatie voor financiele producten
Lead generatie voor de financiële niche zoals bovenstaand voorbeeld leveren snel 10 euro of meer per aanvraag op

Mensen hoeven hierbij enkel hun gegevens in te vullen om meer informatie of een gesprek over een bepaalde dienst te ontvangen zonder dat ze deze dienst daadwerkelijk aanschaffen.

Via deze netwerken kun je veel digitale diensten en producten promoten

4. Ebooks & digitale trainingen

Ook ebooks en digitale trainingen zijn populair om te promoten via affiliate marketing. Steeds meer coaches en ervaringsdeskundigen brengen een eigen digitaal product uit. Een groot voordeel van digitale producten is dat de marges erg hoog zijn.

Zo kun je als affiliate ook rekenen op mooie commissies: Vaak 50 tot 70% van de aankoopprijs!

Voorbeeld: Een product wat 47 euro kost levert je vaak 17 tot 27 euro op als je deze succesvol promoot. Duurdere producten leveren nóg hogere commissies op.

Digitale producten promoot je via PayPro
Bovenstaand een voorbeeld van enkele digitale producten welke je via PayPro kunt promoten

PayPro is in Nederland het affiliate netwerk wat gespecialiseerd is in digitale producten zoals ebooks, trainingen en memberships. Meld je hier aan om producten te promoten over onder andere:

  • Online geld verdienen
  • Gezondheid & voeding verbeteren
  • Eigen webshop / e-commerce business te starten
  • Het trainen van honden
  • En nog verschillende andere niches

Meer ideeën nodig?

Als je nu nieuwsgierig bent naar wat er allemaal mogelijk is met affiliate marketing stel ik je voor dat je jezelf gelijk aanmeld bij de affiliate netwerken.

Wil je helemaal hard gaan? Dan is deze online training onmisbaar voor je.

Wil je meer specifieke ideeën hebben voor jouw interesses om te promoten? Plaats een reactie en ik geef je wat producten waar je mee vooruit kunt! 🙂

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

Plaats een reactie