Passief geld verdienen: Wat is het en hoe doe je dat?

Eén van de beste manieren van inkomsten is passief geld verdienen.

Eenmalig ‘veel’ werk verrichten en daarna de vruchten hiervan plukken.

Dat is ideaal toch? Volgens de meeste miljonairs wel namelijk 😉

Passief geld verdienen gaat 24/7 door

Het mooie aan passief geld is dat je niet telkens weer tijd of geld erin hoeft te stoppen. Maar het is ook zeker niet slapend rijk worden alhoewel sommigen je dit wel zo vertellen.

Sommige methodes kosten na het opzetten nog amper tijd, moeite of geld maar er zijn ook genoeg voorbeelden waar je na het opzetten bijvoorbeeld 1 uur per week of maand erin moet stoppen.

In mijn ogen is dat nog steeds passief geld als het de rest van de tijd geld oplevert zonder dat ik er iets of veel voor hoef te doen.

Passief geld verdienen is niet altijd slapend rijk worden. Het is wel geld verdienen terwijl je slaapt trouwens!

“Als je geen manier vind om geld te verdienen terwijl je slaapt, zul je moeten werken tot je dood gaat”

Een goed voorbeeld hiervan is een affiliate marketing website.

Vaak hebben affiliate websites weinig tot geen onderhoud nodig maar er moet wel zo nu en dan nieuwe content geplaatst worden. Stel dit kost jou 1 a 2 uurtjes per maand dan is dit nog steeds een passief inkomen:

De website levert tenslotte de rest van de maand (de overige 670 uren(!)) resultaat en geld op dankzij jouw 2 uurtjes werk.

Een ander mooi voorbeeld is het verkopen van digitale producten zoals ebooks, audio opnames of online trainingen. Je hoeft deze producten eenmalig te ontwikkelen en daarna alleen up to date te houden indien nodig.

Het verkopen en leveren van deze producten kan volledig geautomatiseerd en 24/7 doorgaan. Het enige wat je hier af en toe zelf zult moeten doen is de klantenservice wanneer er vragen zijn. Toch is dit ook een passief inkomen.

In plaats van slapend rijk worden kun je een passief inkomen dus beter zien als “veel geld voor weinig werk”. En ja, daar kun je óók rijk van worden 😉

Methodes en voorbeelden van passief inkomen

Deze lijst geeft je een idee wat voor passieve verdienmodellen er zijn en hoe je zelf hier gebruik van kunt maken.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een ideaal verdienmodel voor een passief inkomen: Je kunt er net zo actief mee bezig zijn als je zelf wilt namelijk. Als affiliate publisher promoot je andere bedrijven en krijg je bij een succesvolle verkoop of informatie aanvraag een commissie.

Dit zijn de 4 stappen welke de werking van affiliate marketing zo simpel mogelijk uitleggen.door affiliate websites te bouwen hoef je hier vaak in het begin tijd, moeite en geld in te steken tot het loopt en je dagelijks bezoekers ontvangt uit bijvoorbeeld Google. Vanaf hier hoef je alleen de website te updaten als het nodig is en af en toe nieuwe content toe te voegen.

Jacko Meijaard legt uit hoe je met affiliate marketing passieve inkomstenstromen kunt opzetten terwijl je zelf leuke dingen doet, bijvoorbeeld reizen. Lees zijn verhaal op deze website.

(Niche) blog

Bloggen is een andere ideale manier voor passief geld. Alhoewel bloggen een dagtaak kan zijn is het heel goed mogelijk om dit passief in te zetten.

Je hoeft namelijk heus niet meerdere blogartikelen per week te publiceren. Een artikel per 1/2 weken of zelfs maand kan al voldoende zijn. Uiteraard kun je in potentie wel meer verdienen als je regelmatiger iets publiceert maar dit is volledig aan jou hoe je dit in wilt vullen.

Je kunt ook in één keer meerdere artikelen schrijven en deze inplannen. Zo doe je een keer het ‘vuile werk’ en kun je daarna de vruchten ervan plukken.

Digitale informatie producten

Ook digitale (informatie) producten waaronder ebooks, video’s en online trainingen zijn een ideale passieve inkomstenstroom. Je hoeft deze producten eenmalig te ontwikkelen en kunt deze vervolgens geautomatiseerd verkopen.

  • Heb je een oplossing voor een probleem?
  • Weet je hoe je iemand anders vooruit kunt helpen met iets?
  • Kun je iemands leven makkelijker maken?

Dit kan letterlijk van alles zijn. Misschien weet jij hoe je een hond snel trucjes leert of hoe je iedere dag snel een gezonde maaltijd op tafel zet. Schrijf hier een ebook over en verkoop deze online!

Dit zijn voorbeelden van Nederlandse informatieproducten. De meeste van dit soort producten zijn passief geld: Verkopers gebruiken affiliates voor het promoten van het product en hoeven zelf enkel nog klantenservice te doen als er vragen zijn.
Informatieproducten voor Nederlanders: Beter slapen, gezonder eten en leven of een summer ready body trainen? Andere delen hun passies in de vorm van een product en laten dit door affiliates promoten. Dat is pas passief inkomsten verdienen!

Iedereen ervaart wel íéts als een probleem terwijl dat voor jou de normaalste zaak van de wereld is. Verwerk deze informatie tot een product en verkoop deze geautomatiseerd via een eigen website.

Abonnementsmodellen

Mobiele apps

Mobiele apps zijn een ding wat echt van deze tijd is. Het gebruik van smartphones neemt nog steeds toe en steeds meer zal via apps gedaan worden. Maak een handige, leuke, grappige, informatieve app en zet deze in de Android en/of Apple App Store.

Je kunt er dan voor kiezen om je apps te verkopen tegen een eenmalige prijs of in-app aankopen in te bouwen. Ook kun je een gratis app uitbrengen en hier advertenties in plaatsen.

Apps hebben vaak eenmalig werk nodig voor de ontwikkeling en daarna slechts voor (noodzakelijke) updates.

Ben je geen programmeur? Dan kun je nog steeds apps maken! Check daarvoor deze website.

YouTube video’s

Op YouTube valt veel geld te verdienen en het grootste deel is (semi) passief. Dit is afhankelijk van hoeveel video’s je per week/maand plaatst en hoeveel tijd je daar aan kwijt bent.

In principe kun je op YouTube met één goede video jaren geld verdienen wat het ineens een stuk meer passief maakt. Maar ook als je besluit iedere week een video te uploaden verdien je nog steeds passief je geld.

Met YouTube videos kun je makkelijk een passief inkomen opzetten.Beleggen

Beleggen is misschien wel het ultieme voorbeeld van passief geld. Je hebt hiervoor wel geld nodig om te kunnen beleggen, als dat het geval is kan dit een erg interessante manier voor je zijn.

Beleggen is een vorm van investeren: Je zet geld voor een bepaalde periode vast waarna daar in de meeste gevallen rendement op wordt behaald. Dit kan in verschillende vormen:

  • Aandelen
  • Beleggingsfonds
  • Derivaten
  • Cryptocurrency
  • ETF: Exchange Traded Fund
  • Obligaties

Vastgoed

Vastgoed zoals huizen zijn een andere interessante mogelijkheid om passief vermogen te vergaren. Mits je voldoende kapitaal hebt om te investeren in vastgoed. Een van de meest voorkomende methodes met vastgoed is het kopen van woonruimte en deze voor enkele jaren door te verhuren en daarna het pand met winst te verkopen.

Vastgoed is een van de beste voorbeelden van passief geld: Door vastgoed te verhuren kun je iedere maand winst maken.

Digitaal vastgoed: Domeinnamen & websites

Digitaal ‘vastgoed’ is wellicht voor de meesten toegankelijk dan vastgoed zoals huizen. Digitaal vastgoed houden websites, domeinnamen, scripts en andere digitale items van waarde in.

Vooral websites en domeinnamen kunnen een hele interessante investering zijn om op de lange termijn geld aan te verdienen. In dit geval wordt de werkelijke winst behaald uit het doorverkopen van deze items.

Met domeinnamen gebeurt dit veel met generieke namen zoals fietsband.nl of broodsmeren.nl. Als je de kans krijgt een domeinnaam als dit te registreren kan deze veel geld opleveren als je de juiste koper vind.

Websites als digitaal vastgoed kan nog meer opleveren, zeker als dit websites met inkomsten zijn.

Foto’s maken en verkopen

Nog niet genoeg van dit lijstje? Mooi, wij ook niet! Deze methode is een leuke voor iedereen die fotograferen leuk vind.

Als je een beetje mooie foto’s kunt schieten zijn deze namelijk geld waard! Via websites als iStockphoto en Shutterstock kun je deze verkopen. Je krijgt hier iedere keer dat je foto verkocht wordt weer opnieuw geld betaald.

Als (amateur)fotograaf kun je via internet passief geld verdienen met het verkopen van je foto's.

Een reactie plaatsen