Snel geld verdienen via internet: 11 methodes.

Snel geld verdienen via internet als extra inkomen naast je baan of school: Dat klinkt lekker! Misschien wil je zelfs wel je baas ontslaan en volledig een online inkomen gaan verdienen.

Wist je dat dat helemaal niet zo moeilijk is? Geld verdienen via internet wordt namelijk door de meeste mensen heel erg overschat.. Alsof het rocket science is.

Maar dat is het dus niet..

Sterker nog: Het is eigenlijk heel makkelijk als je weet welke methodes en mogelijkheden er tegenwoordig allemaal zijn én hoe je deze kunt benutten. En hoewel sommige manieren meer tijd kosten dan andere, is het ook mogelijk om snel geld te verdienen. En je kunt direct starten..

Hoe? In dit artikel vind je de snelste manieren om direct te starten.

11 methodes waarmee je snel geld kunt verdienen

Methode 1: Spaarprogramma’s

Zo werken spaarprogramma's

Een van de meest snelle manieren om geld te verdienen is door gebruik te maken van spaarprogramma’s.

Via een spaarprogramma kun je onder andere geld verdienen met het lezen van dagelijkse e-mails, het voltooien van enquêtes en het aanbrengen van nieuwe leden. Daarnaast zijn er vaak nog tientallen andere verdienmogelijkheden, afhankelijk van het spaarprogramma.

De meeste spaar sites geven je ook een aanmeldbonus: Een bedrag voor het registreren en voltooien van je profiel. Dat is jouw eerste snel verdiende geld!

  AanmeldbonusUitbetalingBeoordelingAanmelden
1SpaarActief€ 0,50€ 12,50
2EuroClix€ 1,50€ 10,-
3MyClics€ 1,00€ 10,-
4ZinnGeld€ 1,00€ 25,-
5GekkenGoud€ 1,00€ 10,-

Lijken spaarprogramma’s jou wel wat? Check hier de beste spaarprogramma’s van Nederland.


Methode 2: Betaalde enquêtes invullen

Een makkelijke en snelle manier om aan extra geld te komen zijn betaalde enquêtes. Met het invullen van enquêtes kun je iedere maand al snel enkele tientjes tot 100+ euro verdienen.

Je hebt in Nederland meerdere websites en platforms waar je enquêtes kunt invullen voor geld. Meld je dan ook bij meerdere websites aan zodat je maximaal geld kunt verdienen met deze methode! 🙂


Methode 3: Cashback programma’s

Een cashback programma is vergelijkbaar met een spaarprogramma. Het is zelfs steeds vaker met elkaar verweven: Cashback als onderdeel van een spaarprogramma en andersom.

Cashback betekent letterlijk ‘geld terug’. Je ziet ook in winkels regelmatig met bepaalde actieproducten een cashback actie: Je krijgt dan een deel van je aankoopbedrag teruggestort door de fabrikant of maker van het product.

Een cashback website werkt volgens hetzelfde principe. Je doet via een cashback platform een aankoop bij een webshop of dienstverlener, bijvoorbeeld een verzekeraar.

Het cashback platform krijgt hier een bepaalde vergoeding voor, een vast bedrag of een percentage van het uitgegeven bedrag door jou. Vervolgens deelt de website dit bedrag met jou, vaak in jouw voordeel qua percentage.

Zodoende heb jij uiteindelijk minder betaald dan het oorspronkelijke bedrag omdat je een deel terug hebt gekregen. Je kunt hier dus heel leuk mee verdienen als je jouw aankopen welke je toch al wilde doen, via een cashback aankoopt zodat je telkens geld terugkrijgt.

Overstappen met energie of een verzekering kan je bijvoorbeeld al snel enkele tientjes opleveren!

Snel geld verdienen met het schrijven van teksten


Methode 4: Teksten schrijven

Je kunt veel geld verdienen met teksten schrijven. Waarom?

De vraag naar content voor websites, social media, blogs, nieuwsbrieven en meer stijgt dagelijks, het aanbod groeit echter gestaag mee.

Kun je een beetje schrijven zonder (al te veel) spelfouten en heb je de tijd over? Dan liggen hier zeker kansen voor jou om snel geld te verdienen.

De vergoedingen voor tekstschrijvers wisselen heel erg: Dit is afhankelijk van de ervaring en de kwaliteit. De bodemprijs is 1 cent per woord: Lager moet je ook écht niet willen gaan.

1 cent per woord?! Ja, dat klinkt weinig he? 😉

Toch kun je al vrij snel zo’n 500 tot 1000 woorden per uur tikken als je jezelf erop focust. Misschien nog wel meer als je iets over het onderwerp weet of handig bent met blind typen. Als je goede teksten schrijft kun je ook (veel) meer dan 1 eurocent per woord vragen.

Tekstschrijvers worden voor alle soorten teksten gezocht. Soms zul je dus bekend zijn met het onderwerp en gaat het je makkelijker af dan met een onderwerp waar je het een en ander over moet onderzoeken.

Je kunt hier in ieder geval snel en zonder al te veel moeite geld verdienen met het schrijven van teksten.

Wat je maandelijks kunt verdienen hangt af van de prijs die je vraagt en het aantal woorden je in totaal schrijft. Dit hangt weer deels af van hoeveel tijd je ervoor hebt.


Methode 5: Teksten vertalen

Niet alleen met het schrijven van teksten kun je snel geld verdienen: Het vertalen van teksten kan namelijk nóg beter verdienen.

Ben je goed in een of meerdere vreemde talen? Dan is er zeker vraag naar jouw kennis! Vooral naar de talen Duits, Frans en Spaans is veel vraag in Nederland.

Een groot voordeel ten opzichte van teksten schrijven is dat je letterlijk de ene tekst kunt uitschrijven in de andere taal, zonder dat je de tekst zelf hoeft te bedenken en uitwerken.


Methode 6: YouTube video’s

Met meer dan 30 miljoen gebruikers per dag is Youtube een uitstekende website om snel geld te verdienen. Het is zelfs mogelijk om duizenden euro’s per maand in je zak te steken via deze website.

Hoe dan?

Op YouTube kun je gebruik maken van verschillende manieren om geld te verdienen aan jouw video’s. Video’s maken kan op verschillende manieren, je kunt:

 1. Gaan vloggen zoals Enzo Knol, Anna Nooshin en Dylan Haegens
 2. Het scherm van je computer of smartphone opnemen over een website, app of game
 3. Meerdere plaatjes en afbeeldingen achter elkaar plakken als video (of een PowerPoint presentatie naar video omzetten)

Hoe kun je geld verdienen met YouTube video’s?

Dit zijn de drie meest populaire methodes om via Youtube een inkomen te verdienen:

 1. YouTube advertenties
 2. Gesponsorde videos met product placement
 3. Affiliate marketing

Youtube advertenties

Advertenties voor en tijdens YouTube video’s is het standaard verdienmodel van YouTube voor videomakers.

Advertenties voor YouTube werken via het Google Adsense advertentieprogramma. Je krijgt maandelijks uitbetaald als je 70 euro of meer hebt verdiend.

Je kunt per video instellen of je wel of juist geen advertenties wilt vertonen.

Let op: Niet iedere gebruiker kan direct gebruik maken van Youtube ads. Er zitten voorwaarden aan vast welke je op deze pagina kunt lezen.

Gesponsorde videos met product placement

Het is ook mogelijk om producten of diensten te promoten in jouw video’s. Dit heet product placement ofwel gesponsorde video’s.

Je krijgt in dit geval het product gratis van het betreffende bedrijf en maakt een review video hierover. Je mag het product altijd houden en meestal krijg je ook nog een vast bedrag per video.

Affiliate marketing op Youtube

Affiliate marketing is het promoten van producten of diensten waarna je per verkoop een commissie betaald krijgt.

Met dit model kun je ook perfect producten reviewen zoals het product placement voorbeeld. In plaats van samen te werken met een bedrijf welke je het product + een eenmalige vergoeding geven werk je in dit geval zelfstandig.

Je zult het product zelf moeten aanschaffen om te reviewen. Het grote voordeel aan deze methode is dat je in plaats van een eenmalig bedrag, iedere maand opnieuw blijvend geld verdiend aan je video.


methode 7: Oude telefoons verkopen

Veel mensen verkopen hun oude telefoon niet als ze een nieuwe kopen of bij een abonnement krijgen. Heb jij er ook nog één of meer liggen? Tijd om deze in te leveren!

Oude telefoons leveren namelijk snel én makkelijk geld op. Vaak óók als ze gebreken hebben of compleet kapot zijn.

Hoe werkt het?

Inruil websites voor telefoons geven jou geld voor je oude toestel(len). Deze bedrijven gebruiken jouw oude telefoon(s) om:

 • Deze op te sturen naar ontwikkelingslanden
 • Deze te recyclen voor bepaalde grondstoffen: Goed voor het milieu dus!

Wat jouw telefoon nog waard is verschilt per situatie:

 1. Hoe oud is het toestel?
 2. Wat is de staat van het toestel?
 3. Heeft het wel of geen gebreken/defecten?

Via inruilsites kun je aan de hand van deze en/of andere gegevens direct zien welk bedrag je voor jouw telefoon uitbetaald kunt krijgen.

Besluit je jouw telefoon te verkopen aan een inruilsite?

Je kunt dan je aanmelding gelijk voltooien op de betreffende website. Hierna krijg je kosteloos een verzendlabel toegestuurd. Hiermee kun je jouw telefoon gratis verzenden naar het bedrijf.

Als het bedrijf jouw toestel heeft ontvangen wordt deze getest en gevalideerd. Voldoet je toestel aan de eisen en voorwaarden? Dan betalen ze direct het aan jou voorgestelde bedrag uit.

Dat is makkelijk en zonder zorgen snel geld verdienen!

De beste telefoon inruilwebsites van Nederland:

 • reBuy
 • Zonzoo
 • Recycle Michael
 • Green Mobile

Methode 8: Cryptocurrency

Met cryptocurrency kun je vandaag de dag snel (veel) geld verdienen. In tegenstelling tot de andere mogelijkheden in dit artikel zijn de risico’s wel (aanzienlijk) hoger:

Je zult geld moeten investeren wat je mogelijk kunt verliezen. De koersen van alle crypto- en altcoins zijn nog steeds volatiel, wat betekent dat ze omhoog- en omlaag schieten.

Toch is het wel een methode waarmee je snel veel geld kunt verdienen, juist omdat de koersen soms fors omhoog gaan.

Lees meer over geld verdienen met cryptomunten op deze pagina.


Methode 9: Een eigen blog of website

Als je een eigen blog of website start is dit een ideale manier om voor lange tijd en snel geld te verdienen: Soms zelfs op autopiloot!

Snel geld verdienen met een eigen website of blog is lastig als je nog geen ervaring met het bouwen en promoten van websites hebt. Om geld te verdienen aan advertenties of affiliate marketing heb je bezoekers nodig.

Toch is er een makkelijke manier voor snel geld verdienen met een blog:

Artikelen en linkjes verkopen aan andere bloggers en website eigenaren.

Andere website eigenaren en bloggers kopen massaal artikelen en linkjes op andere website. Dit doen ze om:

 1. Beter gevonden te worden in Google
 2. Hun bezoekersaantallen te verbeteren

Juist op nieuwe websites kunnen zij dit aanzienlijk goedkoper dan op websites met bezoekers. Hier liggen voor jou als starter dan ook de kansen.

Lees meer over deze methode op onze pagina over bloggen.


Methode 10: Honden uitlaten voor anderen

Dit is een totaal andere manier van geld verdienen dan de andere punten in dit lijstje maar het kan je wel snel extra geld opleveren.

Steeds meer mensen hebben een hond tegenwoordig, soms zelfs meerdere. Een hond moet echter wel 3 keer per dag uitgelaten worden. Veel mensen hebben een vaste baan overdag waardoor de hond in veel gevallen de hele dag alleen is en/of op onregelmatige tijden wordt uitgelaten.

Sommige ouderen zijn helaas niet meer zo goed te been en hebben soms ook nog een hond. Ook dit beestje zal voldoende beweging moeten krijgen.

Honden uitlaten voor geld kan een ideale manier voor snel extra geld zijn.
Prachtige ogen heeft deze hond, niet? 😉

Ieder baasje wil dat hun lieve huisdier goed verzorgd wordt ondanks dat ze zelf soms veel weg zijn of zelf niet meer (meerdere keren per dag) met het beestje kunnen wandelen.

Omdat er een beperkt aanbod aan uitlaatservices zijn is de vraag naar deze vorm van diensten groot. Dit zijn kansen voor jou om snel en makkelijk geld te verdienen.

Hoe vind ik mensen van wie ik hun hond kan uitlaten voor geld?

Het is simpel: Vind je honden leuk en kun je er goed mee overweg, bied jezelf dan gelijk aan als hulp om de hond uit te laten.

Je kunt dit doen via:

 1. Oproepen op internet (onder andere via lokale facebook ‘marktplaats’ groepen)
 2. Een briefje ophangen bij het ‘te koop/gezocht’ bord welke in iedere supermarkt hangt

Methode 11: Verkoop tweedehands boeken via Bol.com

Als je boeken hebt welke je niet meer gaat lezen kun je hier vaak nog een leuk bedrag voor terugkrijgen. Bol.com heeft een tweedehands boeken afdeling waar je vaak met succes je boeken kunt verkopen.


Methode 12: Snel geld verdienen met spullen verkopen op Marktplaats

Hetzelfde geldt voor Marktplaats: Één van de meest snelle manieren om geld te verdienen is het verkopen van spullen via Marktplaats sites.

Iedereen heeft spullen welke al te lang van A naar B worden verplaatst en toch niet meer gebruikt worden. Ga eens de zolder op, ruim de garage of schuur uit, geef je huis een voor- of najaars schoonmaak en kijk welke spullen een tweedekansje verdienen.

Spullen als fotocamera’s, meubels, elektronica, games en speelgoed (LEGO, PlayMobil) doen het altijd goed en zijn in no-time verkocht!

Tot zover 6 methodes waarmee snel geld verdienen een stuk makkelijker voor je word. We zullen dit artikel regelmatig updaten met meer methodes en mogelijkheden.

Heb je een vraag of tips voor snel geld verdienen? Laat hieronder een reactie achter!

Een reactie plaatsen