Geld bijverdienen met Marktplaats: Onze tips voor snel succes!

Marktplaats is nog steeds één van de populairste websites van Nederland. Er is altijd wel iemand op zoek naar een bepaald item en dit zijn kansen voor jou om met Marktplaats geld te verdienen.

Of je nu snel geld nodig hebt of een extra inkomen wilt opbouwen, op Marktplaats kun je beide doelen verwezenlijken.

Met (oude) spullen die je hebt staan maar niets mee doet kun je snel cash geld verdienen. Daarnaast heb je gelijk weer wat extra ruimte in je huis. Als je snel geld nodig hebt of wilt hebben is het een aanrader een deel van je zolder of andere spullen te verkopen.

Maar het mooie is: Het hoeft niet altijd met oude spullen.. Want die raken eens op en dan stopt je inkomen via Marktplaats.

Je kunt namelijk véél meer verkopen:

 1. Nieuwe producten
 2. Zelfgemaakte spullen
 3. Digitale producten en items (ebooks, informatie, video)
 4. Diensten of services

Denk je dat geld verdienen met Marktplaats iets voor jou is? Lees dan snel verder en gebruik onze tips voor snel en blijvende resultaten.

Nieuwe producten verkopen via Marktplaats

Mensen kopen niet alleen tweedehands spullen via marktplaats maar juist ook nieuwe producten voor een mooi prijsje. Ook hier kun jij geld aan verdienen door nieuwe producten te gaan verkopen. En je hoeft hier niet eens een bedrijf voor te hebben of in te kopen via een groothandel.

Koop producten in met korting

Als je producten tijdens een actie inkoopt met korting kun je deze vervolgens onder de winkelprijs verkopen maar mét winst voor jou.

Voorbeeld: Je koopt een product met 25% korting en verkoop het daarna 10 – 15% onder de winkelwaarde. Je pakt dan 10-15% winst op het product.

Stel: Product X kost 100 euro.

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

 1. Jij koopt deze met 25% korting voor 75 euro
 2. Je zet deze vervolgens voor 90 euro op marktplaats (10% onder winkelwaarde)
 3. Als deze verkocht is heb je 15 euro verdient wat gelijk is aan 15% winst

Zo simpel is het.

Wees niet bang dat het niet verkocht raakt: Je verkoopt een nieuw product onder de winkelwaarde. De kans dat je het niet kwijtraakt is hierbij echt minimaal.

Dropshipping via Marktplaats

Een andere mogelijkheid voor het verkopen van nieuwe producten op Marktplaats is door gebruik te maken van dropshipping. Deze methode is een iets professionelere opzet en hierbij is een KvK inschrijving vaak vereist.

Met dropshipping verkoop jij de producten via Marktplaats (of een webshop of ander verkoopkanaal) zonder zelf een voorraad in huis te hebben.

Het werkt zo:

 1. Jij bied een product aan zonder deze zelf op voorraad te hebben
 2. Zodra jij een verkoop hebt gemaakt bestel jij dit product bij jouw dropshipping leverancier
 3. Deze leverancier zal het product inpakken en direct naar jouw klant verzenden
 4. De klant ontvang het product in een blanco verpakking zonder kenmerken van jouw leverancier

Hoe werkt dropshipping via Marktplaats? Dit zijn de stappen.

De winst die jij hierbij maakt is de marge die jij zelf bepaalt tussen de inkoopprijs bij jouw dropshipping leverancier en de verkoopprijs die je vraagt.

Meer over dropshipping kun je op deze pagina lezen.

Zelfgemaakte spullen of producten verkopen

Als je zelf spullen of producten maakt kun je deze natuurlijk ideaal verkopen via Marktplaats. Handgemaakte spullen winnen steeds meer aan populariteit en wordt veelal ook prima voor betaald. Iets met ambacht ?

Zelfgemaakte spullen kunnen onder andere zijn:

 • Kaarten
 • Kleding
 • Schilderijen & decoratie
 • Kunst

Handgemaakte spullen kun je ook goed verkopen via Marktplaats

Een groot voordeel aan het zelf maken van spullen is dat de kosten voor het maken vaak enkel beperkt zijn tot de spullen die je ervoor nodig hebt. Je kunt in veel gevallen mooie winstmarges maken!

Digitale producten zoals eBooks, video’s en meer

Heb jij een oplossing voor een probleem? Schrijf een ebook of maak een (mini) video cursus hierover!

Mensen betalen graag geld voor de oplossing van een probleem wat ze ervaren. En Marktplaats is hier een ideale verkoopwebsite voor.

Digitale producten kun je tevens oneindig verkopen omdat er geen voorraad is: Je winstmarge wordt iedere verkoop alleen maar groter (al is het maar minimaal)!

Lees ook: Geld verdienen? Ga teksten (en ebooks) schrijven.

Diensten of services aanbieden

Kun je een probleem niet met informatie oplossen maar wel zelf? Bied jouw oplossing als dienst of service aan!

Misschien kun je perfect IKEA meubels in elkaar zetten terwijl dat voor veel anderen een horrorverhaal is. Mensen betalen hiervoor: Google er maar eens naar of bekijk advertenties op Marktplaats.

Andere (kleine) klusjes waar mensen geld voor over hebben:

 • Computer problemen
 • Smartphone- en tablet problemen
 • Internet & TV aansluiten
 • Meubels in elkaar zetten
 • Boodschappenhulp
 • Koeriersdiensten
 • Hulp in het huishouden

Dit zijn slechts enkele voorbeelden om je een idee te geven van diensten die je kunt leveren en geld aan kunt verdienen via Marktplaats.

Succesvol verkopen via Marktplaats? Gebruik deze 5 tips!

Als je snel resultaat wilt op Marktplaats is het belangrijk om tijdens het begin enkele dingen gelijk goed aan te pakken:

 1. Maak goede foto’s en gebruik geen foto’s van internet
 2. Schrijf een duidelijke en aantrekkelijke titel
 3. Schrijf een wervende advertentietekst met alle informatie

Dit zijn de 3 belangrijkste punten om rekening mee te houden voor succesvol verkopen via Marktplaats. Dit zijn alle tips:

1. Maak zelf goede foto’s en gebruik geen foto’s van internet

Beeld zegt meer dan 1000 woorden. Een koper zal jouw advertentie wel óf niet doorlezen op basis van jouw foto’s. Hoe beter jouw foto’s zijn, hoe duidelijker het voor jouw kopers is en de kans dat je een verkoop maakt stijgt.

Zorg altijd ervoor dat je zelf foto’s maakt en neem zeker geen foto’s van het internet. Buiten dat jouw kopers dit snel kunnen herkennen en je hiermee wantrouwen kunt opwekken (waarom heeft deze verkoper geen eigen foto’s?) mag dit ook niet volgens de Marktplaats regels. Je kunt hiervoor een waarschuwing of zelfs ban krijgen.

Zelf goede foto’s maken is niet zo lastig. Gebruik deze tips voor duidelijke foto’s:

 1. Maak foto’s bij helder daglicht, het liefst in de buurt van een groot raam. Buiten kan ook.
 2. Is het donker en wil of moet je die foto’s nu echt maken? Gebruik dan het liefst meerdere felle lampen zonder gele tint. Zet de lampen rondom hetgeen je wilt fotograferen voor zo min mogelijk schaduwen.
 3. Maak foto’s van meerdere zijden en aanzichten van het product. Zo krijgen je kopers een duidelijker (3d) beeld van wat ze kunnen verwachten.
 4. Onderzoek heeft uitgewezen dat producten met 8 foto’s of meer het snelste verkocht werden.

2. Schrijf een duidelijke- en aantrekkelijke titel

Titels zijn een van de belangrijkste punten van succesvolle Marktplaats advertenties. Je titel zorgt er meestal voor of je potentiële koper wel óf niet op je advertentie klikt.

Het is dan ook belangrijk om een duidelijke titel te schrijven welke tegelijkertijd aantrekkelijk is.

 • Voorbeeld hoe het niet moet: Apple iphone 6 32gb witte kleur met oordopjes en doosje
 • Voorbeeld hoe het wél moet: Apple iPhone 6 (Wit) z.g.a.n. | 32GB opslag & met oordopjes & doosje

Zoals je misschien opmerkt gebruik ik in de tweede titel veel leestekens en hoofdletters welke onbewust de aandacht trekken. Daarnaast ziet het er stukken professioneler uit waardoor je als verkoper serieuzer overkomt.

Zoekwoorden in je titel gebruiken

Het eerste wat iemand doet wanneer hij of zij naar Marktplaats gaat is het intypen van een zoekopdracht naar een bepaald product. Dit zoeksysteem maakt gebruik van zogeheten zoekwoorden en geeft op basis van wat iemand intypt resultaten terug.

Zoekwoorden zijn belangrijk om je advertentie zoveel mogelijk te laten opvallen. Maak hier gebruik van zodat je advertentie beter opvalt. Gebruik relevante zoekwoorden in je titel maar ga niet spammen. Zoals je in mijn voorbeeld titel ziet gebruik ik relevante informatie zoals de opslag, accessoires en de kleur.

3. Schrijf een aantrekkelijke, wervende en duidelijke advertentietekst

Je tekst moet de koper overtuigen waarom hij/zij dit product bij jou moet kopen. Vermeld duidelijk de nodige informatie zoals:

 • Geef de nodige informatie en details over het product en de werking.
 • Kan het opgehaald en/of verzonden worden? Of juist alleen opgehaald of via verzending?
 • Verkoop je het product goedkoper dan winkels? Vermeld dit duidelijk als voordeel!
 • Hoe kunnen kopers contact opnemen bij vragen?
 • Verwijs naar je andere advertenties voor meer verkopen

Typ je advertentietekst altijd eerst in Word of Google Docs zodat je spelfouten eruit kunt halen voordat je de tekst op Marktplaats zet. Teksten met typ- en schrijffouten komen minder serieus over.

Wees duidelijk en geef genoeg informatie maar hou het gelijkertijd beknopt. Te lange teksten schrikken juist af.

4. Gebruik je echte (bedrijfs)naam en geen nicknames

Advertenties met verkopers waar de echte (bedrijfs)naam bij vermeld staat komen een stuk betrouwbaarder over dan nicknames. Maak deze fout dan ook niet.

Vraag een goede prijs welke verkopen stimuleert

Het kiezen van de juiste prijs is cruciaal voor (veel) verkopen. Als je te duur bent koopt niemand van je en als je te goedkoop bent verdien jij weer minder.

Vraag nooit meer dan de duurste aanbieder van hetzelfde product op Marktplaats. Het liefste ga je hier minimaal 1 euro onder zitten, dit kan al het verschil maken.

Vraagprijs instellen

Je kunt bij je Marktplaats advertenties je vraagprijs instellen, doe dit dan ook altijd. Ook als je een vraagprijs hebt ingesteld kun je mensen gewoon laten bieden. Wij raden aan bieden altijd aan te zetten, dit heeft 2 voordelen:

 1. Je kunt peilen wat mensen voor je product over hebben
 2. Er is activiteit op je advertentie

Je hebt geen verkoopverplichting als iemand een bod plaatst dus je kunt altijd wachten tot iemand het overneemt voor je vraagprijs.

5. Na een week nog niet verkocht? Boost je advertentie of plaats hem opnieuw

Als je na een week je spullen nog niet verkocht hebt kun je twee dingen doen om je advertentie opnieuw onder de aandacht te krijgen:

 1. Boosten via Marktplaats door je advertentie omhoog te plaatsen of top/homepage advertentie te maken tegen betaling
 2. Je advertentie opnieuw plaatsen

Het omhoog plaatsen van je advertentie om Marktplaats of een andere functie zoals ‘Top advertentie’ kost geld en is eigenlijk pas interessant om te doen bij spullen waar je minstens enkele tientjes winst of meer op maakt.

Een andere prima optie is door je advertentie opnieuw te plaatsen op Marktplaats. Deze komt dan automatisch bovenaan je categorie en krijgt weer aandacht.

Heb jij een methode waar je (blijvend) geld aan verdiend via Marktplaats? Wil je meer weten over een bepaalde methode? Heb je tips die je wilt delen met onze lezers? Reageer onder dit artikel, vinden we leuk! ?