9x Goed Betaald Werk Zonder Diploma

Tegenwoordig is het makkelijk om goed betaald werk zonder diploma te krijgen. Het draait om het resultaat wat je levert, niet welke papieren je hebt.

Zo kun je toch (goed) geld verdienen ook al heb je geen opleiding gedaan. Of wil je eerst geld verdienen voordat je verder gaat studeren.

Anyway, hier beneden vind je 9 goed betaalde banen welke je zonder diploma kunt uitvoeren. En waar goed geld mee verdiend kan worden.

1. Copywriter / tekstschrijver

Aan de slag als copywriter kan een goed belegde boterham opleveren. Er is veel vraag naar allerlei soorten teksten zoals blogs, verkooppagina’s, informatieve pagina’s, nieuwsbrieven en meer.

Gezien de vele oproepen voor tekstschrijvers welke ik regelmatig voorbij zie komen kan ik concluderen dat er veel vraag is maar beperkt aanbod. Daar kun je dus van profiteren.

Als tekstschrijver kun je direct aan de slag. Reageer op oproepen en bied jezelf pro-actief aan. Je zou in principe binnen 48 uur een eerste opdracht kunnen scoren.

Zeker via SiteDeals kun je zonder ervaring snel aan opdrachten komen. TextBroker is een ander platform voor copywriting opdrachten. Hier wordt je wel eerst beoordeeld op de kwaliteit. Hoe beter de kwaliteit van je teksten is, hoe meer je betaald krijgt per opdracht.

Verdiensten

Als tekstschrijver zijn je verdiensten afhankelijk van je prijs, kwaliteit en aantal opdrachten. Toch kun je met copywriting al snel 15 euro of meer per uur verdienen.

De meeste copywriters verdienen 1000 tot 3000 euro per maand.

De Ultieme Gids Naar 4000 Euro Per Maand

Download mijn ultieme gids naar 4000 euro per maand met winstgevende websites. Ontdek mijn methode + strategie en kopieer deze 1-op-1 voor jezelf.

Meer over copywriting

Tip: Word een betere copywriter in 30 dagen en vraag hogere prijzen voor jouw teksten
Mijn 8 tips voor betere teksten voor affiliate websites


2. Vertaler

Spreek- en schrijf je een vreemde taal? Word dan vertaler. Een goed betaalde baan waar geen diploma of opleiding voor nodig is. Vertaalwerk is namelijk niet goedkoop dus je kunt hier meer dan prima aan verdienen.

Steeds meer bedrijven willen zich ook op de internationale markt gaan richten. Hierdoor is er steeds meer vraag naar vertalers welke van Nederlands naar een andere taal vertalen.

Verdiensten

Een tekst van 500 woorden vertalen (een a4 vol) levert al snel 40 euro op.

Voor veel vertalers is dat ongeveer een uurtje werk. Het gemiddelde salaris van een vertaler is dan ook 50 euro per uur.

Spreek je een meer exotischere taal zoals Russisch, Chinees of Japans? Dan zit je goed: deze talen leveren nóg meer op (75 euro of meer per a4).

Meer over vertalen

3 manieren om geld te verdienen met vertalen


3. Webdesigner / webdeveloper

Ook webdesigners worden aangenomen of ingehuurd op basis van hun portfolio, niet de papieren die ze hebben. Zeker met dingen die visueel zijn is het belangrijker wat iemand kan dan wat iemand weet.

Zelf heb ik ook jaren als webdesigner gewerkt zonder een opleiding, training of cursus. In 2011 toen ik net 20 was kreeg ik een vaste baan als webdesigner. Voor 38 uur per week bij een marketingbedrijf. Mijn salaris destijds?

2000 euro netto per maand. Op mijn 20e. Zonder opleiding, wel met webdesign skills.

Webdesign kun je ook vrij makkelijk onder de knie krijgen. In het begin is het gewoon knallen: zoveel mogelijk designs maken en telkens nieuwe dingen proberen. En een eigen stijl ontwikkelen.

Dit kan in programma’s zoals Photoshop of Sketch. Maar met de technieken van tegenwoordig kun je ook een WordPress designer/developer worden en vanuit een thema custom ontwerpen maken.

Verdiensten

Webdesigners verdienen tussen de 1500 en 4000 euro per maand. Afhankelijk of dit in loondienst plaatsvind of als zelfstandige.

Meer over webdesign

Hoe kun je geld verdienen met ontwerpen?


4. Affiliate marketeer

Affiliate marketeer is ook zo’n typisch beroep wat prima zonder opleiding of een diploma kan. Als affiliate is creativiteit namelijk je geheime wapen voor succes. Daar hoef je meestal niet voor gestudeerd te hebben. 😉

Affiliates werken meestal voor zichzelf. Velen doen dit naast een vaste baan, anderen (zoals ik) doen het full-time. Het geeft veel vrijheid en je richt je voornamelijk op de dingen die je zelf leuk vind.

Maar ook veel bedrijven welke affiliate marketing toepassen hebben een 1 of meerdere mensen in dienst die zich volledig daarmee bezig houden.

Verdiensten

Het inkomen van een affiliate marketeer kan enorm varieeren als het op zelfstandige basis is. Omdat er verschillende factoren in het spel zijn wat bepaalt hoeveel je verdient. Ook kan het een tijdje duren voor je werkelijk geld gaat verdienen. Dit kan 100 euro per maand zijn maar ook 1000 euro per maand.

Zie mijn verhaal en stappenplan hoe ik als affiliate naar de 4000 euro per maand ben gegaan in 16 maanden tijd.

Als je als affiliate marketeer in dienst gaat bij een bedrijf is je salaris tussen de 2000 en 4000 euro per maand. Afhankelijk van je precieze functie, leeftijd en ervaring.

Meer over affiliate marketing

  1. Nederlandse affiliate netwerken overzicht
  2. Affiliate worden stappenplan
  3. Affiliate website maken met minder dan 100 euro

5. Webshop eigenaar

De opmars van webshops is al jaren bezig en gaat voorlopig niet stoppen. Zeker met Corona zijn we wereldwijd nog meer online gaan shoppen. Zelfs de boodschappen en vers producten bestel je tegenwoordig online.

Om een webshop te starten heb je geen speciale opleiding of kennis nodig. En het kan nog goed verdienen ook. In principe kan iedereen een webshop starten. Zeker met software zoals Shopify waar je in een paar uurtjes je eigen webshop online zet.

Ook met de komst van dropshipping zijn de opstartkosten tegenwoordig laag. Je hoeft in elk niet meer te investeren in een eigen voorraad. En dat geld kun je dan weer perfect gebruiken voor marketing en advertenties.

Verdiensten

Het inkomen van een webshop eigenaar is afhankelijk van de situatie: heb je slechts 1 shop met 1 product, heb je meerdere webshops of heb je juist één grotere webshop? Hoeveel bestellingen zijn er? Wat is de winstmarge?

Het inkomen van een webshop eigenaar verschilt daarom enorm. De meesten verdienen tussen de 1000 en 5000 euro per maand.

Meer over een webshop beginnen


6. Verkoper op Bol.com

Vergelijkbaar met een webshop beginnen is het verkopen van producten op Bol.com

In plaats van zelf een webwinkel te starten ga je dan jouw producten via de website van Bol verkopen. Hiermee profiteer je gelijk van het grote aantal bezoekers van Bol en ga je vrijwel direct geld verdienen als je aanbod online staat.

Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om via Bol producten te verkopen. Om alles in 1x gelijk goed te doen is het handig om dit te bekijken.

Verdiensten

Meer over verkopen op Bol


7. Coach

Coaches zijn er tegenwoordig voor eh, alles? Mensen investeren steeds meer in de kennis van een ander om zichzelf te verbeteren als persoon. Of als ondernemer.

En een coach helpt niet alleen een ander maar ook zijn/haar bankrekening. Want coaching is booming.

Verdiensten

Een gemiddelde coach verdiend tussen de 2500 tot 6500 euro per maand. Er zijn uitzonderingen bij welke meer dan 10.000 euro per maand verdienen.

Vaak zijn dit coaches welke naast hun coach werk ook een online programma hebben lopen. Als coach kun je namelijk verschillende vormen van coaching aanbieden: een traject, een consult per uur en online programma’s.

Meer over coaching


8. Online marketeer

Vergelijkbaar met affiliate marketeer maar dan (veel) breder. Online marketing is vandaag de dag de nummer 1 vorm van marketing. En daar valt dus ook goed geld mee te verdienen. Want veel bedrijven willen wel aan online marketing doen maar de kennis en ervaring ontbreekt.

Met meer dan 1,8 miljoen bedrijven in Nederland is er dus genoeg vraag. Online marketingbedrijven schieten dan ook als paddestoelen uit de grond.

Zeker in tijden van Corona willen bedrijven nóg meer online doen. Een noodzaak om te overleven in het huidige tijdperk.

Verdiensten

Een online marketeer verdiend tussen de 2000 en 4000 euro bruto per maand in loondienst. Dit is afhankelijk van de opgedane ervaring, skills en specialisaties.

Als zelfstandige marketeer hangt je salaris af van het aantal opdrachten dat je binnenhaalt. Een nadeel kan hier zijn dat je inkomen onregelmatig is. En dat je in het begin niet zoveel verdiend. Maar.. Het pluspunt is dat er geen grens zit aan wat je als zelfstandige hiermee kunt verdienen.

Met 5 klanten welke allemaal 1000 euro per maand aan je betalen zit je er lekker warm bij.

Meer over online marketing

Alles om zelf een online marketing bedrijf beginnen van A-tot-Z


9. Crypto handelaar

Iedereen heeft wel iets over de crypto hype meegekregen. Nadat in 2018 de markt onderuit ging is deze langzaam aan het terugkrabbelen met meer kansen dan ooit tevoren.

Crypto handelaren verdienen doorgaans dan ook goed geld. Het is niet zonder risico: je kunt al je inleg verliezen. Maar wanneer je weet wat je doet, risico’s leert incalculeren en je kansen spreid valt hier een mooi maandbedrag mee te verdienen.

Verdiensten

Dit hangt volledig van de handelaar en zijn/haar acties af. Daarnaast zijn de koersen van de cryptomarkt erg volatiel en hebben deze ook invloed op je inkomen.

Sommigen handelaren verdienen slechts 500 euro per maand, anderen ruim 10000 euro en de grotere jongens makkelijk tonnen of meer per maand.

Meer over cryptocurrency

Minimaliseer risico en maximaliseer je winst met de Crypto Masterclass


Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

Plaats een reactie