9 Beste Websites om Gratis rechtenvrije afbeeldingen te Downloaden

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Als je met je website, blog of webshop bezig bent wil je foto’s gebruiken om je content aantrekkelijker te maken. Ook wel rijke content genaamd.

Hiermee word je content niet alleen aantrekkelijker maar ook een stuk overzichtelijker en makkelijker te begrijpen. Maar hoe kom je aan de juiste foto’s?

Door rechtenvrije afbeeldingen te downloaden.

Gratis rechtenvrije afbeeldingen downloaden

Veel mensen denken bij het zoeken naar afbeeldingen gelijk aan Google. Voor een studieproject of privégebruik kan dat nog prima. Maar als je een website hebt en online gaat publiceren kan dat niet zomaar.

Op verweg de meeste afbeeldingen in Google afbeeldingen zitten auteursrechten. En als je die foto’s en afbeeldingen zonder toestemming van de rechthebbende gebruikt kan je dit veel geld gaan kosten.

Met rechtenvrije afbeeldingen heb je dit probleem niet. Dit soort foto’s mag je gewoon gebruiken op je affiliate site en in andere commerciële toepassingen.

Waar je dit soort afbeeldingen vind? Op Stockphoto sites.

Je kunt gratis rechtenvrije afbeeldingen downloaden op de 9 websites hier beneden. 👇

9 sites voor gratis stockfoto’s en rechtenvrije afbeeldingen

1. Unsplash

Dit is een van mijn favoriete sites. De kwaliteit hier is uitmuntend goed voor gratis afbeeldingen en er worden dagelijks veel nieuwe toegevoegd. Aanrader!

De Ultieme Gids Naar 4000 Euro Per Maand

Download mijn ultieme gids naar 4000 euro per maand met winstgevende websites. Ontdek mijn methode + strategie en kopieer deze 1-op-1 voor jezelf.

Ga naar Unsplash

2. Pexels

Dit is één van de grootste gratis sites voor rechtenvrije afbeeldingen en video. Zelf gebruik ik Pexels regelmatig voor mijn eigen sites.

Ga naar Pexels

3. Pixabay

Pixabay is een veteraan op stockphoto gebied. Met ruim 2 miljoen foto’s vind je hier gegarandeerd de afbeelding die je zoekt. Het is een van de vaste sites waar ik voor afbeeldingen kijk.

Ga naar Pixabay

4. Shopify Burst

De webshop software Shopify heeft een eigen bibliotheek met gave foto’s. Origineel bedoeld voor Shopify gebruikers maar inmiddels opengesteld voor iedereen.

Ga naar Shopify Burst

5. StockSnap.io

StockSnap is een site met een breed en gevarieerd aanbod aan foto’s en afbeeldingen. Het valt me hier wel op dat de foto’s groot zijn qua bestand: even verkleinen voor je deze gebruikt dus 😉

Ga naar StockSnap.io

6. Gratisography

Het aanbod hier is meer alternatief dan de rest. Voor veel bloggers waarschijnlijk een site met interessante afbeeldingen.

Ga naar Gratisography

7. Reshot

Reshot heb ik een tijdje terug ontdekt. Wat me gelijk opviel is dat veel foto’s natuurlijk overkomen. Door dit soort foto’s te gebruiken op je websites komt je website ook veel natuurlijker/persoonlijker over. Naast afbeeldingen kun je hier ook rechtenvrije video, geluidseffecten, muziek en templates downloaden.

Ga naar Reshot

8. Picspree

Picspree is een gratis stockfoto site van GettyImages (waar je betaalde afbeeldingen kunt downloaden). Picspree is een marketingtool met verassend goede kwaliteit foto’s.

Ga naar Picspree.

9. StyledStock

StyledStock is gespecialiseerd in foto’s en afbeeldingen van objecten en producten. Met zo’n strakke witte achtergrond. Erg clean en strak. Zeker foodbloggers en affiliates zullen hier hun ogen uitkijken 😉

Ga naar StyledStock

Betaalde foto’s, afbeeldingen en illustraties

Naast gratis rechtenvrije afbeeldingen zijn er ook sites waar je betaalde foto’s kunt kopen. Ook deze zijn rechtenvrij en mag je na aankoop gebruiken.

Hoewel de meeste gratis foto’s goed genoeg zijn is de kwaliteit van de betaalde afbeeldingen vaak een stuk beter. Ook vind je hier veel originelere foto’s en meerdere uit dezelfde scene of dezelfde persoon.

De kosten voor betaalde foto’s varieert per website. Meestal beginnen de prijzen bij een paar euro tot tientallen euro’s per foto. Dit is volledig afhankelijk van de verkoper, de kwaliteit van de foto’s en de toepassingen.

Veel betaalde fotosites bieden ook maandabonnementen aan waarmee je een vast aantal foto’s per maand kunt downloaden. Dit is vaak goedkoper dan losse foto’s kopen.

Goede betaalde sites zijn:

  1. Adobe Stock
  2. iStockphoto
  3. ShutterStock

Nu kun ook jij rechtenvrije afbeeldingen downloaden zonder gedoe

En het is nog gratis ook!

Je hebt nu 9 websites waar je bij elkaar opgeteld miljoenen gratis rechtenvrije afbeeldingen kan downloaden. Ga dus niet lopen klooien met afbeeldingen uit Google en raadpleeg altijd deze sites als je afbeeldingen nodig hebt. Bookmark deze pagina ook zodat je het overzicht altijd bij de hand hebt 😄

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

Plaats een reactie