Websites kopen als belegging, zijn dit interessante assets of niet?

Het kopen van een website kan een hele goede belegging zijn. Het komt steeds vaker voor en dat komt omdat websites dagelijks gebruikt worden. Het wordt ook wel digitaal vastgoed genoemdt. Beleggen in websites kan zeer winstgevend zijn maar brengt ook veel risico’s met zich mee. We leggen je uit hoe je kunt beleggen in website maar ook in domeinnamen. Verder bespreken we de platformen waar je websites kunt kopen.

Beleggen in websites, slimme keus of beter van niet?

Als je van plan bent om te gaan investeren denk je al snel aan aandelen of tegenwoordig misschien wel cryptocurrencies. Toch zijn er voldoende andere mogelijkheden waarmee je veel geld kunt verdienen.

Namelijk het beleggen in websites.

Je kunt bestaande websites die al gebouwd zijn en een inkomstenstroom heeft overnemen en vervolgens profiteren van de maandelijkse inkomsten. Je kunt ook investeren in een webwinkel maar dat komt veel meer bij kijken.

Het kopen van met name affiliate websites met bestaande inkomsten kan enorm winstgevend zijn. Je profiteert van het feit dat de website al bezoekers + inkomsten heeft. Zo hoef je niet een website vanaf 0 op te bouwen en maanden te wachten voor je echt resultaat ziet.

Zie ook: je website verkopen, waar moet je op letten en hoe haal je er het maximale uit?

Websites kopen als belegging en de kosten

Hoeveel een website kost om over te nemen is van meerdere factoren afhankelijk. Meestal betaal je een prijs die bestaat uit de volgende specificaties:

  • De inkomsten: meestal 12 tot 36 keer de maandelijkse inkomsten
  • De content: hier is tijd en geld in geïnvesteerd en dit heeft een bepaalde waarde
  • Het aantal bezoekers en traffic kanalen zoals SEO

Je kunt ook zelf werken aan de websites als je er verstand van hebt of enkele cursussen volgt. Kies websites met een onderwerp waar jij affiniteit mee hebt.

Investeren in domeinnamen

In plaats van complete websites kun je er ook voor kiezen om te beleggen in domeinnamen. Doordat er steeds meer domeinnamen worden geregistreerd wordt de keus beperkt waardoor mensen steeds vaker domeinnamen overnemen van partijen die al geregistreerd zijn.

Als je beschikt over goede domeinnamen kan het een lucratieve markt zijn. Maar de prijzen van domeinnamen kunnen nogal wisselen. Je ziet domeinnamen voor enkele tientjes tot zelfs duizenden euro’s de deur uit gaan.

De Ultieme Gids Naar 4000 Euro Per Maand

Download mijn ultieme gids naar 4000 euro per maand met winstgevende websites. Ontdek mijn methode + strategie en kopieer deze 1-op-1 voor jezelf.

Het is vaak ‘wat de gek ervoor geeft’. Want waar de een in een domeinnaam helemaal geen brood ziet, kan de ander hier een goudmijn van maken. Maar er zijn ook domeinnamen die altijd veel geld waard zullen zijn. Dit zijn vrijwel altijd generieke domeinnamen.

Om een voorbeeld te geven:

  • voetbal.nl is verkocht voor € 453.780
  • schoenen.nl is verkocht voor € 120.000.

Dat zijn serieuze bedragen dus.

Het nadeel van het handelen in domeinnamen is dat het best lang kan duren voordat je daadwerkelijk een koper vindt die geïnteresseerd is. Daarentegen zijn de registratie kosten per jaar zo laag dat het een laag risico is.

Waar kan ik websites kopen?

Als je wilt gaan beleggen in websites kun je op diverse platforms terecht. Wil je investeren in websites die Nederlands zijn kun je kijken op:

  1. Websitekoop.nl
  2. Sitedeals.nl
  3. En op Marktplaats zie je ook regelmatig websites voorbij komen die te koop worden aangeboden.
  4. Buitenlandse websites vindt je op Flippa.com.

Een andere manier is om via Google op zoek gaan naar websites die jij interessant vindt en vervolgens contact op te nemen met de eigenaar. In veel gevallen is er een contactpagina beschikbaar waardoor je ze per e-mail of telefonisch kunt bereiken.

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

Plaats een reactie