Assets opbouwen: Begin zo VROEG mogelijk voor Passieve Winst

Investeren en assets opbouwen klinkt als iets wat alleen met veel geld kan. En dus alleen weggelegd is voor ondernemers, vermogende, bankiers en financiële experts. Deze gedachte weerhoud velen ervan om de stap te zetten hun geld voor zich te laten werken.

En dat is zonde.

Want hoewel die groep inderdaad voornamelijk investeert betekent dit niet dat jij dit niet kunt. Integendeel: investeren en assets opzetten is iets wat je al met een minimaal bedrag kunt doen (50 euro).

Sterker nog: Investeren in nieuwe assets en geld voor je laten werken kan op alle niveaus. En we raden je aan om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen!

Met de mogelijkheden van vandaag de dag ben je ook niet meer beperkt tot traditionele investeringen zoals:

 1. Aandelen en beleggingen
 2. Forex (valuta)
 3. Vastgoed

Deze ‘klassieke’ assets zijn nog steeds interessant voor lange termijn rendementen. Maar je hebt tegenwoordig veel meer mogelijkheden om jouw geld voor je te laten werken.

Investeren = verschillende assets opbouwen

Investeren gaat om steeds meer (en grotere) assets opbouwen. Assets zijn bezittingen/eigendommen welke blijvend en structureel meer geld opleveren dan dat ze kosten.

Het maakt werkelijk niet uit wat het is: Als het je telkens opnieuw geld oplevert is het een asset.

Assets zijn dé sleutel naar passieve inkomsten. 😉

De Ultieme Gids Naar 4000 Euro Per Maand

Download mijn ultieme gids naar 4000 euro per maand met winstgevende websites. Ontdek mijn methode + strategie en kopieer deze 1-op-1 voor jezelf.

Het tegenovergestelde van een asset is een liability: Iets wat je constant geld blijft kosten.

Voorbeelden van liabilities zijn:

 1. Auto’s
 2. Huizen waar je zelf in woont
 3. Andere zaken/bezittingen welke geld blijven kosten zonder opbrengst

Huh, wacht even.. Een koophuis is een liability?

Een koophuis is toch een lange termijn investering?

Dit is dus een GROOT misverstand..

In theorie is je koophuis inderdaad een lange termijn investering. Mits je het huis volledig afbetaald in 30 – 40 jaar én het ook nog eens met winst kunt verkopen.

En dan moeten alle factoren meezitten. In de realiteit loopt het vaak anders want in 30 jaar kan er veel gebeuren:

 1. De waarde van geld fluctueert, onder andere door de inflatie
 2. De waarde van woningen kunnen ook (extreem) wisselen door allerlei invloeden: bijv. een crisis op de woningmarkt* of aanpassingen in de omgeving van de woning/wijk die niet ten goede van de woonbeleving komen
 3. Nog 1001 redenen welke direct van invloed kunnen zijn

* We zagen dit in 2008 met de grote financiele crisis. Ook nu zijn er tekenen dat binnen 1-2 jaar weer een vergelijkbare crisis komt van nog grotere omvang.

Terug naar de assets. Je kunt het beste zo vroeg mogelijk beginnen met assets opbouwen.

Hoe langer je wacht hoe hoger de investering meestal is. En hoe kleiner je winstmarge wordt.

Door zo snel mogelijk te investeren haal je er maximaal profijt uit en kun je zo snel mogelijk je winst uit deze assets terug investeren in nog meer assets en een snowball effect creëren.

Assets: Waar kan ik het beste in investeren?

Als je serieus met je geld voor de toekomst bent raad ik je aan om VANDAAG nog te beginnen met investeren in assets.

Hieronder geef ik je een lijstje met minder voor de hand liggende voorbeelden maar welke wel een lage instapdrempel hebben én waar we zelf in investeren.

Ook jij kunt hier makkelijk mee beginnen zonder een grote zak geld nodig te hebben. En het is zonde voor je portemonnee als je hier niet zo snel mogelijk mee begint.

1. Bestaande websites met inkomsten (favoriet! ❤️)

Investeren in websites welke al inkomsten hebben is momenteel één van de meest interessante mogelijkheden. Zeker omdat je Return On Investment (ROI) erg hoog kan zijn ten opzichte van bijvoorbeeld beleggen.

Met name websites welke affiliate marketing of een eigen product als verdienmodel hebben vergen weinig onderhoud en zijn perfecte assets.

Stel je koopt een onderhoudsvrije website welke 50 euro per maand inkomsten heeft voor een bedrag van 750 euro. Na 15 maanden heb je dan je 750 euro terugverdiend.

Dat betekent dat elke maand hierna pure winst is.

En na 24 maanden heb je dan al 100% ROI (winst) op deze investering! 😯

Stel dat je dit proces 5 keer herhaalt en dus in totaal 5 websites a 50 euro inkomsten per maand aankoopt:

Dat is 250 euro per maand aan passieve inkomsten, elke maand opnieuw. Dat is 3000 euro per jaar zonder er iets voor te doen.

Alternatief: Bouw zelf websites waar je eenmalig werk aan hebt en welke je daarna kunt ‘vergeten’. Deze zullen met de juiste stappen na verloop van tijd geld gaan opleveren. Check deze pagina hoe je dit zelf kunt doen.

2. Digitale / Informatie producten

Digitale / informatie producten zijn ebooks, video’s (cursussen), code, geluid, noem maar op. En deze zijn anno 2019 niet meer weg te denken: Steeds meer gaat digitaal.

Een andere blijvend stijgende trend is dat mensen in hun persoonlijke- en zakelijke ontwikkeling willen investeren. Hier komen de digitale cursussen en informatie producten van pas.

Je hebt ze zelf vast wel eens voorbij zien komen, boeken/trainingen voor:

 • Gezonder leven en/of eten
 • Online geld verdienen
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Betere relaties

Dit zijn slechts een deel van de onderwerpen die je tegenkomt, tegenwoordig is er voor vrijwel alles een digitaal boek of cursus beschikbaar.

Omdat het digitaal is heb je hier een groot voordeel: het verkopen en leveren van het product kan 100% automatisch.

Daarnaast zijn de kosten voor het maken van een ebook of digitaal product vrij laag, zeker als je zelf de inhoud van het product kunt maken. Het laten maken van een ebook kan ook al voor zo’n 1000 euro.

Het verkopen van een digitaal product kan via een simpele website gemaakt met WordPress. Het enige wat je nodig hebt is een landingpagina voor het product en een betaalpagina.

Via affiliate netwerken als PayPro kun je andere website eigenaren en bloggers inzetten om jouw product te promoten tegen een vergoeding per gerealiseerde verkoop.

Liever een kant en klaar product overnemen? Op sites als Sitedeals worden er ook met regelmaat websites met een ebook of ander digitaal product aangeboden.

3. Cryptocurrency

Crypto is back baby! Na een paar magere jaren zijn sinds 2020 de koersen weer fors gaan groeien.

Met de onzekerheden in de wereld kiezen steeds meer mensen ervoor om hun geld hierin te investeren. Hoe meer mensen in crypto investeren, hoe hoger de prijs raakt.

Dus Bitcoins en andere cryptocurrency zijn dus zeker interessante noodzakelijke assets voor de toekomst.

Alleen al om de volgende redenen moet je in crypto investeren:

 1. Al het geld is straks digitaal (dit is dichterbij dan je denkt)
 2. Cryptocurrency wordt net zo groot als ‘het internet’
 3. Er is een HUGE revolutie op het gebied van geld aanstaande

Zelf heb ik recentelijk ook weer extra geld hierin geïnvesteerd. Naast Bitcoin (ik heb er inmiddels iets meer dan 2) heb ik met name in Ethereum, Ripple (XRP), Dogecoin (waar ik insane winsten op heb gemaakt in een paar weken tijd) en Vechain aangekocht.

4. Beleggen met aandelen

Dit is een van de oudste assets en manieren om geld voor je te laten werken. Lang heb ik me er niet zo mee bezig gehouden maar ook beleggen is in 2020 helemaal hot geworden. Meer mensen dan ooit tevoren zijn begonnen met beleggen.

Daarvoor zijn een paar duidelijke redenen:

 • We leven in een onzekere tijd (en mensen hebben door de corona-maatregelen meer geld over om te kunnen beleggen)
 • Er zijn in 2020 meerdere records gebroken op de beurs.
 • Beleggen is makkelijker en laagdrempeliger geworden
 • En goedkoper: er zijn meer beleggingsplatformen en je kunt bij sommigen al met 50 euro beginnen

Recentelijk ben ik begonnen met beleggen via KNAB. Lees meer op de website van Knab zelf over de mogelijkheden voor beleggen.

5. Mobiele Apps

Mobiele apps zullen net als de laatste jaren ook de komende jaren nog populairder worden. Met name handige tools en games zullen nog veel groei doormaken.

En.. Hiermee valt tevens goed geld te verdienen. Vooral gratis apps kunnen dikke winsten draaien met advertenties.

Ook de kosten voor het maken van apps zijn relatief goedkoop. De laatste jaren zijn er allerlei software en frameworks uitgebracht. Dit zorgt ervoor dat het ontwikkelen van een app sneller en goedkoper kan.

Ook kun je kant-en-klare code kopen en deze van je eigen merk/stijl voorzien.

App code kopen

 1. CodeCanyon
 2. SellMyApp

Je kunt ook bestaande apps kopen welke al inkomsten draaien via bijvoorbeeld Flippa.

Traditionele assets en investeringen voor wederkerende (passieve) inkomsten

Natuurlijk zijn bovenstaande assets een totaal andere richting dan de gebruikelijke assets waarin geïnvesteerd wordt zoals:

 • Vastgoed
 • Aandelen
 • Beleggingen
 • Businesses en andere investeringen

Mijn inziens kun je jouw investeringen het beste spreiden. Bijvoorbeeld door 2 websites te hebben, 1 eigen product, een paar cryptomunten en wat aandelen.

Conclusie: Assets opbouwen kan iedereen

Het maakt niet uit hoe groot of klein deze assets zijn: Als je er maar telkens weer geld aan kunt verdienen zonder er actief tijd in te steken.

Je kunt wachten op het ‘perfecte moment’ om te beginnen met assets opbouwen maar dan blijf je je hele leven wachten. Het perfecte moment is nu. Hoe eerder je investeert hoe eerder je hier winst uithaalt en hoe meer zekerheid je creëert.

Nogmaals: Ik raad je aan om vandaag nog te beginnen met het opbouwen van assets en passieve inkomsten zodat je hier financieel voordeel uit kunt halen op de lange termijn.

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

Plaats een reactie