De 9 Beste sites om Gratis illustraties voor je website te Downloaden

Beeld zegt meer dan 1000 woorden. Of dat echt zo is weet ik niet zeker maar het voegt in elk geval veel toe aan je boodschap.

De afgelopen 10-20 jaar werden daarom gedomineerd door stockphotos oftewel rechtenvrije afbeeldingen om te gebruiken op je website, social media en andere marketing kanalen. Een groot nadeel aan stockphotos is dat vrijwel iedereen ze gebruikt. Ga naar 10 websites in dezelfde niche en je ziet gegarandeerd meerdere malen dezelfde foto’s terug.

Sinds een jaar of 2-3 is er echter een nieuwe trend: illustraties en kleurrijke gedetailleerde icons. Getekende afbeeldingen die perfect een gevoel en sfeer kunnen overbrengen. Vaak nog beter dan foto’s.

Maar waar kun je gratis illustraties downloaden die ook van goede kwaliteit zijn? In dit artikel vind je de 9 beste sites waarmee je jouw website kunt voorzien van mooie illustraties en stijl.

Gratis illustraties downloaden

En dit soort afbeeldingen zijn ook steeds laagdrempeliger te verkrijgen. Waar voorheen een illustrator ingehuurd moest worden om deze illustraties op maat te maken kun je tegenwoordig op steeds meer sites illustraties en icons gratis downloaden.

1. Illustrations.co

Op Illustrations.co vind je een groot aanbod aan illustraties. Designer Vijay Verma deelt bijna elke dag een nieuwe illustratie in allerlei verschillende categorieën. Er zit voor vrijwel iedereen wel iets passends bij.

2. Drawkit

Op Drawkit vind je gratis en betaalde illustratie- en icon packs. Ook hebben ze een request functie waar je zelf een verzoek kunt indienen en kunt stemmen op bestaande illustratie verzoeken.

3. Isometric Online

Isometric Online is een platform waar je zogeheten ‘Isometric’ illustraties kunt downloaden. Dit zijn 3D illustraties in een cartoon achtige stijl. Erg populair op het moment en dit soort afbeeldingen geven een extra dimensie en beleving aan je website.

4. FlatIcon

FlatIcon heeft het grootste aanbod aan icons en illustraties op het web. Gratis en betaald, van simpele zwart witte icons tot prachtige 3D icons, je vind het hier allemaal. Zelf gebruik ik deze website dagelijks voor websites die ik maak en voor andere grafische toepassingen zoals uitgelichte afbeeldingen boven mijn blogs.

De Ultieme Gids Naar 4000 Euro Per Maand

Download mijn ultieme gids naar 4000 euro per maand met winstgevende websites. Ontdek mijn methode + strategie en kopieer deze 1-op-1 voor jezelf.

5. OpenDoodles

OpenDoodles is een project van Pablo Stanley met een verzameling van cartoonachtige illustraties. Hier zitten echt hele toffe cartoons tussen om te gebruiken voor je website!

Weetje over de maker: hij is begonnen als digitale artiest toen hij helemaal geen geld had. Hij wilde koste wat het kost zijn droom waarmaken en steelde destijds zelfs de CDs van software uit magazines (waarschijnlijk in een boekenwinkel).. 😉

6. ManyPixels

ManyPixels heeft een serieus tof aanbod aan gratis illustraties. Deze website is nieuw voor mij maar ik weet zeker dat ik hier veelvuldig gebruik van ga maken. Wil je elke maand je persoonlijk ontworpen illustraties hebben dan bieden ze daar een dienst voor aan (die wel wat prijzig is a $ 449 per maand).

7. Undraw

Op de website van Undraw kun je voornamelijk illustraties met mensen downloaden. Er is voor vrijwel elke niche wel iets wat past. Rechtsboven kun je de illustraties een hoofdkleur meegeven zodat deze direct matcht met jouw huisstijl!

8. Smash Illustrations

Smash Illustrations is ook al zo’n toffe website met te gekke illustraties. Je kunt alles gratis gebruiken voor persoonlijke en commerciële projecten. Je vind hele gave afbeeldingen verdeeld over 4 categorieën:

  1. Karakters
  2. Objecten
  3. Web elementen
  4. Scenes

9. LottieFiles

Lottie is een redelijk nieuwe techniek welke SVG vector illustraties laat bewegen zonder video of GIF te gebruiken. Dat scheelt weer aanzienlijk in de laadtijd van je website! Op LottieFiles vind je een groot aanbod aan gratis en betaalde illustraties die je kunt gebruiken op je website.

Ga naar LottieFiles 👉

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

Plaats een reactie