Inschrijven Bij De KvK? Minder spannend dan je denkt + Tips!

Je gaat je online business starten dus moet je jezelf inschrijven bij de KvK. Een spannend moment voor je want nu wordt het echt en gaat het gebeuren. Logisch!

Toch is een KvK inschrijving op zichzelf niet zo spannend. Regelmatig hoor ik van anderen dat ze weken aan research en voorbereidingen doen voor dit moment. Want ja, het is toch een officieel iets en het moet wel goed gebeuren.

Zonde! Want een KvK inschrijving is dan wel een officieel ding maar uiteindelijk slechts een formaliteit (zeker voor een eenmanszaak). Maak het dus niet groter en moeilijker dan het werkelijk is.

In dit artikel geef ik je meer informatie en wat tips voor jouw inschrijving bij de KvK.

KvK inschrijving: geregeld in 30 minuten

Als je een eenmanszaak of VOF opstart is een KvK inschrijving meestal binnen 30 minuten geregeld. Zeker nu je voor eenmanszaken online al veel gegevens kunt voorbereiden en invullen. Hierna hoef je enkel nog even langs een KvK kantoor te gaan om de inschrijving af te ronden.

Tijdens het gesprek op het KvK kantoor moet je jezelf legitimeren, worden je gegevens gecontroleerd en besproken en dan wordt de inschrijving afgerond.

Daarna is het officieel: je hebt je eigen bedrijf!

Veel meer dan dit is het dus niet. Boodschappen doen kost meestal meer moeite 😉

Inschrijven bij KVK kosten

Voor het inschrijven van een onderneming betaal je een eenmalige inschrijfvergoeding van € 51,30.Tot 2013 was dit een jaarlijks terugkerende bijdrage, tegenwoordig is dit eenmalig per onderneming/inschrijving.

De Ultieme Gids Naar 4000 Euro Per Maand

Download mijn ultieme gids naar 4000 euro per maand met winstgevende websites. Ontdek mijn methode + strategie en kopieer deze 1-op-1 voor jezelf.

Inschrijven bij de KvK zonder adres

Om in Nederland een onderneming op te richten en/of op je naam te mogen hebben moet je op een Nederlands adres ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen (BPR) van een gemeente.

Als je geen BPR registratie en dus geen vast woon- en postadres hebt kun je geen KvK inschrijving doen. Ook mag je niet als vermist staan geregistreerd (dit controleren ze tijdens je KvK bezoek via een database).

BTW nummer

Als je jezelf hebt ingeschreven krijg je binnen 2 weken bericht van de Belastingdienst met je BTW-nummer en BTW identificatienummer. Hier hoef je zelf dus niets voor te doen.

Ingeschreven bij de KvK, en nu?

Als je inschrijving is afgerond en je de trotste eigenaar van een nieuwe onderneming bent is het natuurlijk eerst tijd voor een klein feestje. 🎉

Daarna is het tijd voor het echte werk: beginnen met ondernemen en wat daar bij komt kijken.

Zakelijke bankrekening openen

Een onderneming gebruikt een zakelijke bankrekening. Vrijwel elke bank heeft een zakelijk pakket waar je vaak het 1e jaar een mooie starterskorting krijgt.

KNAB staat bekend als de beste zakelijke bank voor startende ondernemingen. Voor 6 euro per maand heb je een volledig zakelijk bankpakket met 1000 transacties per jaar zonder extra kosten. Ook kun je KNAB koppelen aan verschillende boekhoudsoftware en zo je administratie (deels) automatiseren.

Facturatie- en boekhoudsoftware kiezen

Je eerste facturen sturen is één van de leukste dingen wanneer je net een onderneming hebt opgericht. Hiervoor heb je een factuurprogramma nodig. Het liefst een welke ook administratieve functies bevat.

Een tijdje terug heb ik een artikel gepubliceerd waarin in de beste factuurprogramma’s deel. Mijn favoriet in Nederland is MoneyBird vanwege de simpele gebruiksvriendelijkheid, goede support en veel administratieve opties.

Belastingaangiften: zelf doen of een boekhouder?

Elk kwartaal moet je als onderneming een BTW aangifte doen. En jaarlijks je belastingaangifte.

Als starter kun je dit in principe zelf doen. Toch raad ik je aan om een boekhouder te nemen. Zo weet je dat je boekhouding goed gedaan wordt en een boekhouder is ook een slimme investering.

Een boekhouder weet namelijk hoe je maximaal gebruik kunt maken van verschillende belastingvoordelen. Iets waar je zonder boekhoudkennis snel overheen kijkt.

De kosten voor een boekhouder vallen meestal mee voor een startende eenmanszaak. Gemiddeld ben je tussen de 750 en 1000 euro per jaar kwijt wat op +- 83 euro per maand uitkomt.

Waar wacht je nog op? Doe die KvK inschrijving!

Nogmaals, ik begrijp dat het spannend is om te gaan beginnen met je online onderneming. Maar maak dingen niet moeilijker dan ze zijn.

Ga gewoon die KvK inschrijving doen en kijk dan wat de volgende stap is. Besteed je tijd en energie aan dingen die je business geld en resultaten opleveren in plaats van de randzaken.

Time to shine! 💪

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

Plaats een reactie