Versio wéér een prijsverhoging?! Dit zijn de 3 Beste Alternatieven!

Versio is één van de grootste webhosting bedrijven in Nederland. Ze hebben deze positie verworven door een van de meest goedkoopste hosters in de markt te zijn.

Maar.. dat is al een tijdje niet meer het geval.

Op 1 december 2018 was het een feit: De eerste Versio prijsverhoging.

En wat voor een..

Versio prijsverhoging van 400%

Versio gooide ‘even’ hun prijzen met 400% omhoog. Om je een idee te geven:

Het goedkoopste pakket Start kostte voorheen € 0,50 per maand. Na deze verhoging (1 dec. 2018) is dat gestegen naar € 2,50. Een stijging van 400%.

En direct ging het los op onder andere Tweakers. En terecht.

Maar daar stopte het niet. Want als ik nu op de Versio website kijk (2 juni 2021) dan kost datzelfde pakket € 4,99 per maand. In 2 jaar tijd is de prijs dus met 1000% verhoogd!

En ergens medio juni 2021 gaat Versio opnieuw de prijzen met 300% verhogen. Het pakket Start wat ooit 6 euro per jaar koste gaat dan € 120 per jaar kosten. 20x zoveel.

Ze doen dit onder het mom van het verbeteren van hun diensten. Dat zal zeker voor een deel kloppen, echter lees ik op veel plekken terug dat de kwaliteit van de diensten alleen maar minder is geworden.

De Ultieme Gids Naar 4000 Euro Per Maand

Download mijn ultieme gids naar 4000 euro per maand met winstgevende websites. Ontdek mijn methode + strategie en kopieer deze 1-op-1 voor jezelf.

Zo stelde Versio in een reactie op TrustPilot het volgende:

We begrijpen dat een prijsverhoging nooit leuk is. Ook voor Versio is het onvermijdelijk om dit te doen om de technologische ontwikkelingen te kunnen blijven volgen. We werken hard aan het verbeteren van het gebruiksgemak van onze producten. Zo zullen wij begin 2021 een compleet nieuw klantenpaneel realiseren en hebben we telefonische support geïntroduceerd*.

Reactie van Versio op een klacht op TrustPilot

* je moet voor deze telefonische support overigens wel 9 euro per maand betalen. De prijsverhoging van het product dekt dit dus niet.

Verder is het klantenpaneel ook nog niet vernieuwd (zover ik kan zien in mijn eigen Versio account).

Waarom deze extreme verhogingen in prijs?

Daar is een antwoord op: Versio is overgenomen door Total Webhosting Solutions (TWS).

TWS is een partij van investeerders die bezig is verschillende hostingbedrijven op te kopen. Zo vergroten ze hun marktaandeel. En kunnen ze prijsverhogingen doorvoeren. Want die investering moeten terugverdiend worden en wat winst is ook wel leuk 😉

Tot zover prima, want dit is marktwerking. Maar het is wel zuur als je jouw sites ergens (al jaren) host en je moet ineens voor hetzelfde product 5x zoveel betalen.

En het gebeurt dus niet alleen bij Versio. TWS heeft inmiddels 30 hostingbedrijven in hun bezit en vrijwel overal zie je prijsverhogingen doorgevoerd worden.

Andere grotere webhosting bedrijven die onder de paraplu van TWS vallen

 • Neostrada
 • PcExtreme
 • Savvii
 • VIP Internet
 • Yourhosting
 • RealHosting
 • Reviced
 • De Heeg
 • SoHosted
 • Argeweb
 • Flexwebhosting
 • DomeinBalie

Zie hier een overzicht van alle merken van TWS.

3 beste alternatieven voor Versio, Neostrada en merken van TWS

Veel mensen stappen massaal over rond deze prijsverhogingen. En ik geef ze groot gelijk.

Maar wat zijn goede alternatieven? Want niet alleen TWS is massaal bedrijven aan het opkopen, maar ook Team.blue en Group.one doen dit. Er zijn dus 3 grote clusters van hostingbedrijven aan het ontstaan.

Tot dusver is mij niet bekend dat zowel Team.blue en de Group One massaal (extreme) verhogingen aan het doorvoeren zijn. Maar het is wel aannemelijk in de toekomst.

Kies daarom het liefste voor een onafhankelijk bedrijf. Zodat je een eerlijke prijs betaalt.

Dit zijn de 3 beste onafhankelijke alternatieven voor Versio.

1. Cloud86 🚀

Cloud86 is de allerbeste keus om je websites naartoe te verhuizen. Ze leveren supersnelle hosting (snelste hostingprovider van 2020) tegen hele strakke prijzen. En daar krijg top-notch service bij.

Ik schreef dan ook niet voor niets een razend enthousiaste review over ze.

Maurice, oprichter van Cloud86, vertelde mij begin dit jaar:

Als (commerciële) techneuten ligt onze focus op de kwaliteit van de dienst en niet op het draaien van grote winsten. Wij manifesteren ons in de rol als uitdager van de TWS groep en dat houden we ook graag zo.

Maurice Graber

En dat maken ze meer dan waar. Het is goed om te zien dat steeds meer mensen overstappen naar Cloud86. En als je slim bent maak je zelf ook de overstap. Je kunt je eerste contractperiode zelfs met 50% korting uitproberen.

Cloud86 webhosting

 • Controlepaneel: Plesk
 • Webhosting vanaf: € 1,95 per maand voor 2 websites
 • Gratis SSL certificaten
 • Minimale contractduur: 1 maand

Probeer Cloud86 nu met 50% korting

2. SiteGround

SiteGround is een populaire hoster in Nederland en wereldwijd. Zelf gebruik ik deze partij niet maar ik heb hier in het verleden wel voor klanten mee gewerkt. Ook hier ben je verzekerd van snelle webhosting en goede service!

Vanaf € 3,99 / maand heb je een hostingpakket voor één website en vanaf € 6,99 / maand heb je een pakket voor een onbeperkt aantal websites.

SiteGround webhosting

 • Controlepaneel: Site Tools (voorheen cPanel)
 • Webhosting vanaf: € 3,99 per maand voor 1 website
 • Gratis SSL certificaten
 • Minimale contractduur: 12 maanden

SiteGround hosting bekijken

3. Mijn.host

In 2020 ben ik bij mijn.host uitgekomen toen ik verschillende webhosting aan het testen was. Ook hier ben je verzekerd van een snelle website met goede service. En ze rekenen eerlijke prijzen voor hun diensten. Hier kun je al 3 websites vanaf € 1,99 / maand (1e jaar) hosten.

Mijn.host webhosting

 • Controlepaneel: Direct Admin
 • Webhosting vanaf: € 1,99 per maand voor de eerste 12 maanden, daarna € 3,99 (voor 3 websites)
 • Gratis SSL certificaten
 • Minimale contractduur: 1 maand

Ga naar Mijn.host webhosting

Dus ben je klaar met die extreme prijsverhogingen van Versio?

Stop met telkens meer en meer te betalen voor een dienst die goedkoper én beter kan. Stap over naar een van de bovenstaande alternatieven en ervaar zelf hoe je voor een scherpe eerlijke prijs een snelle website hebt.

Met service inbegrepen. Zonder extra kosten.

Succes!

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

Plaats een reactie