Affiliate marketing zonder website? 4 methodes welke werken

Regelmatig krijg ik de vraag of je ook aan affiliate marketing kunt doen zonder website. Alhoewel ik er zelf geen fan van ben én het met een website makkelijker is zijn er zeker mogelijkheden hiervoor.

In dit artikel ga ik je 4 manieren geven welke ik zou gebruiken voor affiliate marketing zonder website.

Daarna kun je afwegen of je wel of geen website gaat gebruiken. Zelf zou ik ALTIJD met een website werken. Ook wanneer je de onderstaande manieren zou gebruiken. Het geeft je net wat meer controle en mogelijkheden.

4 methodes voor affiliate marketing zonder website

Maar mocht je avontuurlijk zijn en écht geen website willen opzetten dan kun je altijd met deze methodes beginnen.

1. E-mail marketing met email lijsten

Met puur een e-maillijst kun je succesvol affiliate marketing toepassen. Je promoot de producten via mails naar deze lijst. De meeste succesvolle affiliates gebruiken e-mail marketing in hun strategie.

Natuurlijk moet je wel via een bepaalde weg inschrijvers op je lijst(en) krijgen. Dat kan op verschillende manieren. Vroeger kon je deze inkopen via derden en gelijk beginnen te mailen. Tegenwoordig is dat niet zomaar meer toegestaan.

De meest effectieve manier om inschrijvers op een e-maillijst te krijgen is met een eigen website. Maar dit artikel gaat over affiliate marketing zonder website dus moeten we andere mogelijkheden bekijken.

Hoe bouw je een e-mail lijst zonder een website?

Door gebruik te maken van losse landingpagina’s. En hier (betaalde) bezoekers naartoe te sturen. Bijvoorbeeld via advertenties van Facebook en Instagram. Je stuurt dan vanuit de advertentie mensen naar je landingspagina.

Daar zorg je dat je een trigger hebt om mensen hun naam en e-mailadres te laten invoeren. Bijvoorbeeld via een gratis download zoals een ebook. Hier kun je jouw advertenties dan op afstemmen. Ook zou je op websites gerelateerd aan jouw niche gastblogs kunnen inkopen. Vanuit deze gastblogs verwijs je dan naar de opt-in pagina van je e-mail lijst.

De Ultieme Gids Naar 4000 Euro Per Maand

Download mijn ultieme gids naar 4000 euro per maand met winstgevende websites. Ontdek mijn methode + strategie en kopieer deze 1-op-1 voor jezelf.

Je kunt snel losse landingpagina’s maken met:

2. PPC ads: betaalde bezoekers

In plaats van advertenties te gebruiken voor inschrijvers voor je mailinglijst kun je ook direct bezoekers naar affiliate offers en acties toesturen. Je gebruikt dan Google, Instagram of Facebook ads en stuurt bezoekers via jouw affiliate link naar de landingspagina van de verkoper.

Deze methode van affiliate marketing word internationaal veel toegepast door de grotere affiliates. Als je het juiste product aan de juiste doelgroep gepromoot kunt krijgen via advertenties kun je honderden en zelfs duizenden euro’s per dag verdienen.

Maar..

.. er zit wel een risico aan. Om dit te bereiken zul je veel verschillende advertenties en affiliate producten moeten testen. En dat vergt een (grote) investering voor de advertenties.

Om dit goed te doen moet je minstens 1000 euro budget voor ads hebben (en dat is vrij weinig). Zo kun je data verzamelen en je advertenties optimaliseren voor beter resultaat.

Dit vind je ook interessant: Affiliate website met minder dan 100 euro.

Als je hiermee aan de slag gaat is het zeer verstandig om gebruik te maken van tracker software. Betaalde ads voor affiliate marketing zonder tracking software kan je onnodig veel geld kosten.

Tracker software registreert namelijk veel data van de mensen die op jouw advertenties geklikt hebben. Op basis van deze data krijg je inzichtelijk welke doelgroep het beste converteert. Zo kun je de advertenties weer beter afstemmen en meer geld verdienen met minder kosten.

Voorbeelden van handige data dankzij tracker software

 • Locatie / land van bezoeker
 • Leeftijd(groep)
 • Welke landingpagina en/of advertentie de beste conversie hebben
 • Vanaf welk apparaat de meeste sales komen (desktop/tablet/mobile)

De beste tracker software is Voluum. Alternatieven zijn AdsBridge en Improvely.

Op deze websites en platformen kun je ads inkopen

 1. Facebook
 2. Instagram
 3. Google Ads (voorheen Adwords)*
 4. PropellerAds

* Hiermee kom je bovenaan in de zoekopdrachten én op gerelateerde websites met je advertenties.

3. YouTube

YouTube is een platform wat uitstekend geschikt is om affiliate marketing toe te passen. Voor veel YouTubers is dit zelfs hun grootste bron van inkomen.

En dat is niet voor niets: video is één van de beste manieren om mensen aan te zetten tot actie. Plus je kunt in een video laten zien wat een product of dienst kan.

In onderstaande screenshot zie je affiliate links onder een YouTube video. Dit is van een DJ welke tutorials opneemt voor allerlei DJ gear. In de beschrijving van de video verwijst hij zijn kijkers via affiliate links naar Amazon.

Affiliate links onder een YouTube video
Affiliate links onder een YouTube video

YouTube is misschien wel de beste keus voor affiliate marketing zonder website. Je hoeft alleen je video op te nemen, te editen en vervolgens te uploaden op YouTube. Hoe je dit aanpakt is helemaal aan jezelf.

Je kunt onder andere de volgende soorten video’s opnemen:

 1. Product demonstraties
 2. Voor- en nadelen van een specifiek product
 3. De 5 beste producten om X of Y te doen

Je enige ‘beperking’ is je eigen creativiteit 😉

4. Instagram

Een andere social media welke effectief gebruikt kan worden voor affiliate marketing is Instagram.

Deze social media is vooral interessant als je een jongere doelgroep (tussen de 16 en 35 jaar) wil bereiken. Het groeien van een Instagram account is vrij goed te doen. Zolang je boeiende content op je account(s) plaatst gaat het vanzelf.

Zorg ook dat je veel interactie met anderen hebt via stories en comments. Zo beloond het algoritme je met meer zichtbaarheid en groeit je account weer sneller.

Je kunt via de link in je bio mensen doorverwijzen via je affiliate links. Je kunt door gebruik te maken van Linktree meerdere links onder elkaar plaatsen. Handig als je meerdere producten gaat promoten.

Een nadeel van Instagram is dat de concurrentie hevig is. En je hebt minder controle over je bereik en conversie dan bij een website.

Affiliate marketing zonder website: wel of niet doen?

Hierboven heb je 4 methodes kunnen zien om affiliate marketing te doen zonder een website. Je kunt nu afwegen welke methodes het beste bij jou passen.

Mijn advies is om altijd een website op te zetten als basis.

Ook als je een of meerdere van bovenstaande methodes gaat gebruiken. Puur om het feit dat je zo een merk kunt bouwen, altijd iets hebt om op terug te vallen en je tevens meer controle hebt. Als bijvoorbeeld je YouTube kanaal of Instagram account verloren gaat door algoritmes of een ban.

Wat zou jij doen: affiliate marketing met of zonder website? 😄

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

Plaats een reactie