17 manieren om thuis geld te verdienen

Steeds meer mensen willen graag flexibeler werken en geld vanuit huis verdienen. Niet heel gek:

Steeds meer mensen hebben last van mentale problemen op het werk of burn out verschijnselen.

En zeg nou zelf: wil jij 5 dagen per week op kantoor zitten? Of liever lekker vanuit huis en je eigen uren inplannen?

De keuze voor thuiswerken is groot

Als je een baan hebt zijn er steeds vaker mogelijkheden om vanuit huis te werken. Maar misschien wil jij wel een stapje verder en niet meer voor een baas werken maar je eigen ding opbouwen en de volledige controle hebben. 

Eigen baas zijn is geweldig: Je hoeft niet in te leveren op je inkomen (de meesten gaan er op vooruit) en je hebt tijd genoeg voor leuke of belangrijke dingen welke je normaal in je vrije avond of weekend uren zou proppen.

Maar welke banen/business kun je eigenlijk makkelijk vanuit huis doen en/of opstarten?

17 banen en opties voor thuiswerk

In dit artikel geven we je 17 ideeën om zelf vanuit huis te starten. Buiten eventuele ervaring heb je voor de meeste banen slechts een computer of laptop met internet nodig.

Klaar voor je nieuwe carriere? Let’s go!

Tekstschrijver

Een extra inkomen opbouwen als tekstschrijver is een van de meest makkelijke manieren om vanuit huis geld te verdienen. Tekstschrijvers worden voor allerlei soorten tekst en content gezocht:

 • Webteksten
 • Blogs
 • Social media teksten
 • Flyers
 • Nieuwsbrieven
 • Persberichten

Vooral de vraag naar webteksten en blogs is enorm en blijft stijgen. Hier kun jij dus ook handig gebruik van maken.

Op sites als Sitedeals is volop vraag naar tekstschrijvers

Wat je gaat verdienen als tekstschrijver? Tekstschrijvers worden meestal betaald per woord, variërend van 1,5 cent tot 5 cent of meer per woord.

Hoeveel jij per woord kunt vragen hangt af van je schrijfstijl en de kwaliteit van je teksten. In de prijsklasse van 1 tot 3 cent per woord kun je in elk geval veel opdrachten scoren via bijvoorbeeld SiteDeals en TextBroker.

Blogger

Bloggen is hot. Steeds meer mensen en bedrijven starten blogs gericht op een specifieke groep of niche.

Daarnaast is bloggen ideaal vanuit huis te doen. Het enige wat je nodig hebt zijn een computer of laptop en internet toegang. Oh, en een blog natuurlijk 😉

De grote voordelen van een eigen blog zijn:

 1. De lage opstartkosten
 2. Makkelijk op te zetten en beheren

Je kunt een nieuwe blog opzetten voor minder dan 8 euro: Dit zijn de kosten voor je domeinnaam en webhosting. Door gebruik te maken van het gratis CMS WordPress heb je een volledig blog systeem tot je beschikking. Je kunt WordPress met enkele klikken installeren en nog uitbreiden met gratis en betaalde thema’s & plugins. In het begin voldoen gratis thema’s/plugins; je kunt later altijd nog professioneel betaald thema aanschaffen.

Je wilt natuurlijk geld verdienen met je blog en daar ligt nog een mooi voordeel: Als blogger heb je keus uit tientallen verdienmodellen. Er is altijd een verdienmodel wat bij je past.

Enkele verdienmodellen zijn:

 • Affiliate marketing
 • Advertenties
 • Eigen product zoals een ebook
 • Videocursus

Tip: Affiliate marketing is het meest interessante verdienmodel als startende blogger. Ontdek hoe jij succesvol affiliate marketing kunt toepassen voor een passief inkomen.

Vlogger

Ook vloggers worden met de dag populairder: In meestal leuke spontane videos’ delen zij hun boodschap met jou en de wereld. In plaats van de content te delen via de eigen website (blog) gebruiken ze vrijwel altijd YouTube.

Vlogger is ook een ideaal beroep wat je vanuit huis of welke plek dan ook kunt doen.

Vloggen kan ideaal vanuit huis of welke locatie dan ook. Ben jij niet camera schuw en kun je jezelf en/of dingen wel lekker vertellen/verkopen voor de camera? Overweeg een carrière als vlogger!

Social Media Manager / Expert

Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Om succesvol te zijn als bedrijf is het belangrijk om ook op de belangrijke social media aanwezig te zijn zodat (potentiele) klanten direct de interactie kunnen aangaan.

Helaas ontbreekt bij veel bedrijven de tijd en kennis om te investeren in social media en doen hier weinig tot niets mee. Daarom stijgt de vraag naar social media managers en experts: Personen welke de social media accounts van bedrijven beheren.

Wat doe je als social media manager?

 • Berichten van (potentiele) klanten beantwoorden via chat of DM
 • Nieuwe content posten en modereren
 • Zorgen dat het aantal fans/volgers en de zichtbaarheid blijft groeien

Dit zijn de 3 belangrijkste taken welke je als expert of manager voor social media zult uitvoeren. Het kan ook voorkomen dat je nog enkele andere specifieke taken  krijgt.

Fotograaf

Mooie foto’s zijn een ding waar bijna iedereen gek op is. Hoe gaaf is het om deze zelf te maken én er geld mee te verdienen?

Fotografen zijn er aardig wat en eerlijk is eerlijk: de meesten hebben er moeite mee om een degelijk inkomen te verdienen. Helaas ligt dat vaak aan de fotograaf zelf: Ze onderscheiden zich niet van de rest en bieden dezelfde diensten aan:

 • Trouwfotografie
 • Baby- en kinder fotografie
 • Portretten
 • Evenementen

En noem maar op.

Dit soort fotografie moet niet je hoofdbusiness zijn als je echt geld wilt verdienen met fotograferen. Wat voor soort fotografie dan wel?

Denk aan:

 • Stockphotos voor ontwerpers en websites
 • Thema fotografie (bijv. steden) voor prints (t-shirts, canvas etc)
 • Productfotografie

Naar goede productfotografie is veel vraagn tegenwoordig.

Naar dit soort fotografie is VEEL vraag en er valt ook meer dan prima geld mee te verdienen.

Neem bijvoorbeeld stockphotos: Dit zijn die prachtige grote foto’s welke in print media (flyers, boekjes etc) worden gebruikt en op websites en social media. Er is veel gratis aanbod hierin maar de écht mooie foto’s kosten vrijwel altijd geld.

De prijzen voor stockphotos variëren per platform waar je het aanbied en de kwaliteit en afmeting van de foto (aantal pixels). Prijzen wisselen van enkele euro’s tot 50+ euro per foto!

Met de constante stijging van het aantal webshops neemt de vraag naar productfotografie ook toe. Waar voorheen vaak foto’s van de leveranciers werden gebruikt kiezen steeds meer webshops voor eigen beeldmateriaal. En daar zijn fotografen voor nodig 😉

Marktplaats verkoper

Verkopen via Marktplaats is ideaal vanuit huis te doen. En voordat je je zorgen maakt dat je jouw hele inboedel moet verkopen: dat is niet noodzakelijk (maar mag natuurlijk wel) 😉

Natuurlijk kun je ook jouw tweedehands spullen verkopen maar Marktplaats is tegenwoordig veel meer dan dat. Dit kun je er ook verkopen:

 • Nieuwe producten
 • Zelfgemaakte spullen
 • Digitale producten zoals informatie, ebooks, games en software
 • Diensten zoals coaching

Lees hier meer over verkopen via Marktplaats met onder andere tips voor succesvolle handel.

Virtuele assistent

Net als andere beroepen is ook de Virtuele Assistent (VA) er eentje welke flink aan populariteit wint. VA’s worden veel ingehuurd door ZZP’ers en kleine ondernemers voor dagelijkse taken zoals simpele boekhoud zaken, het aannemen van telefoontjes en het beantwoorden van mails.

Maar ook zaken zoals marketing, social media management en het opstellen en verzenden van je nieuwsbrief kan uitbesteed worden. In principe kun je alle diensten aanbieden die je kunt bedenken en welke je op afstand vanuit huis kunt uitvoeren.

Een virtuele assistent regelt allerlei dagelijkse zaken voor andere ZZP'ers en ondernemers welke het te druk hebben hiervoor.

Coach

Tegenwoordig werken coaches veel op afstand en hebben contact met hun coaching klanten via videochat zoals Skype of Facetime.

Ben je ergens goed in wat anderen als een probleem ervaren? Bied jezelf dan aan als coach en leer anderen ook goed in datgene te worden. Voor veel vormen van coaching heb je geen beroepsdiploma of licentie nodig en kun je dit lekker vanuit huis doen. Denk aan:

 • Leren muziekinstrument te bespelen
 • Marketing en sales methodes
 • Gezondheid & sport
 • Voeding & dieet
 • You name it!

Persoonlijke trainer

Fit en gezond zijn is populair en geld verdienen als persoonlijk trainer kan snel en goed geld opbrengen. Met regelmaat hoor ik van andere persoonlijke trainers dat ze tijd tekort komen voor alle aanvragen dus er is duidelijk een sterke groeiende vraag.

Ben je sportief aangelegd en train of fitness je regelmatig? Ga aan de slag als persoonlijk trainer en help mensen hun persoonlijke doelen halen en hou ze gemotiveerd wanneer het tegenzit. Ben je nog extra veel gezond bezig ook 😉

Grafisch designer

Grafisch designer is een ander beroep wat je perfect vanuit huis kunt doen. Ondanks de opkomst van steeds meer kant en klaar systemen is er nog steeds voldoende vraag naar ontwerpers en vormgevers. Lees meer over geld verdienen als designer.

Vertaler

Spreek je een of meerdere vreemde talen en kun je deze ook in schrift? Ga aan de slag als vertaler!

Als vertaler heb je in principe enkel een laptop of computer nodig. Opdrachten kun je via verschillende websites binnenhalen zoals Scrybs.

Ebooks maken en verkopen

Schrijf een ebook over iets waar je goed in bent en waar je andere mee kunt helpen. Het maakt niet uit waar je goed in bent, als je er maar anderen mee kunt helpen. En iedereen is wel ergens goed in wat een ander als een probleem ervaart en graag geld voor de oplossing betalen.

 • Hou je van lekker en gezond eten? Deel je 25 beste recepten.
 • Ben je goed in honden trucjes aanleren of zindelijk te maken? Schrijf daarover jouw tips en methodes.
 • Heb jij een oplossing voor een ander probleem? Deel deze via een ebook.

Teksten schrijven voor geld met ebooks

Webshop(s) starten

Ook het starten van een webshop kan prima vanuit huis. Zeker wanneer je start wil je zoveel mogelijk kosten besparen zodat je maximaal in je marketing en advertenties kunt investeren want dit levert je tenslotte nieuwe klanten en omzet op. Wanneer je webshop groeit kun je altijd nog verhuizen naar een kantoor- of bedrijfsruimte.

Als je nog een kamer of ruimte in een kamer overhebt voor je voorraad is dit mooi meegenomen, anders wordt het creatief opbergen. 😉

Dropshipping is ook nog een mogelijkheid om tijdens de start van je webshop op ruimte te besparen of wanneer je echt geen mogelijkheid hebt om voorraad op te slaan. Met dropshipping verzend jouw leverancier het pakketje in een blanco verpakking direct naar jouw klant.

Handgemaakte spullen maken en verkopen

Dit is niet voor iedereen een optie maar als je zelf into knutselen en DIY spulletjes bent kun je deze makkelijk verkopen via internet vanaf de keukentafel 😉

Onder andere op Marktplaats kun je jouw spulletjes aanbieden maar ook websites speciaal voor handgemaakte dingen zoals Etsy.

Oppassen op huisdieren

Huisdieren en met name honden hebben voldoende aandacht nodig en moeten ook regelmatig verzorgd of uitgelaten worden. Helaas hebben baasjes om welke reden dan ook niet altijd genoeg tijd hiervoor.

Op Facebook kun je gebruik maken van speciale hondenoppas of lokale marktplaats groepen

Hou je van honden en/of katten? Het is steeds populairder om een oppas voor je huisdier te nemen en voor jou is dit een optie om geld te verdienen met je liefde voor dieren! Win-win 🙂

Lees hier alles over oppassen op honden of honden uitlaten voor geld.

Administratieve diensten

Administratieve taken zijn voor veel ZZP’ers een vervelende bijkomstigheid terwijl dit voor jou misschien een eitje is. Administratieve taken kan van alles zijn:

 • Het versturen en inboeken van facturen
 • Herinneringen en aanmaningen versturen
 • E-mails en informatie analyseren
 • Rapporten opstellen aan de hand van dat
 • Het controleren van formulieren en meer

Transcripties schrijven

Transcripties schrijven is vergelijkbaar met teksten schrijven maar voor sommigen een stuk makkelijker. Je typt namelijk de tekst uit welke in een video- of geluidsopname zit.

Transscripties worden onder andere gebruikt voor ondertitelingen van video’s en het uitwerken van opgenomen interviews.

Weet jij al wat je vanuit huis wilt gaan doen?

Zoals je ziet is de keus voor thuiswerk fors en dit zijn slechts 17 mogelijkheden waar je direct mee kunt starten.

Heb jij al een keuze gemaakt waarmee je een extra of volledig inkomen vanuit huis wilt gaan verdienen? En staat deze in dit lijstje of heb je een heel ander plan? Laat een reactie achter, we horen graag jouw plan en/of ervaring! 😄

 

 

Een reactie plaatsen