Alle voordelen van affiliate marketing

Affiliate marketing is mijn favoriete verdienmodel. Ik schrijf er regelmatig over en wil jou graag motiveren er ook mee te beginnen!

Om je een stukje in de goede richting te sturen deel ik de voordelen van affiliate marketing met je!

Affiliate marketing is steeds populairder. Meer mensen ontdekken dit model en gaan ermee aan de slag. Het is een model waar zowel de verkoper én de affiliate (jij) voordeel uithalen.

Als affiliate kun je makkelijk geld verdienen middels het promoten van producten. Je hoeft dus niet eerst zelf een product te ontwikkelen. Voor adverteerders is het een perfecte manier voor meer verkopen en nieuwe klanten.

Het een eerlijk verdienmodel: Pas wanneer jij als affiliate resultaat realiseert (een verkoop, informatie aanvraag, nieuwsbriefinschrijving etc) krijg je daarvoor betaald.

De adverteerder hoeft op deze manier ook pas kosten te maken wanneer deze ook daadwerkelijk iets verkoopt/nieuwe klanten werft.

Affiliate marketing is daarom ook een mijn favoriete verdienmodel.

Tip als je met affiliate wilt beginnen:

De Affiliate Marketing Revolutie is momenteel een ware trend. Hier worden video’s gedeeld waarin wordt voorgedaan hoe je succesvolle affiliate websites bouwt. Je kunt deze stappen daarna letterlijk kopiëren. ?

Welke voordelen heeft affiliate marketing voor jou?

Affiliate marketing is een makkelijk verdienmodel wat iedereen kan toepassen. Dit zijn de 8 grootste voordelen welke jij als affiliate zult ervaren.

De Ultieme Gids Naar 4000 Euro Per Maand

Download mijn ultieme gids naar 4000 euro per maand met winstgevende websites. Ontdek mijn methode + strategie en kopieer deze 1-op-1 voor jezelf.

Het is grotendeels passief inkomen

Een passief inkomen is iets wat veel mensen graag zouden willen opzetten en dat kan perfect met affiliate marketing. Met affiliate marketing heb je vooral in het begin veel werk wat naar verloop van tijd steeds minder word.

Affiliate marketing is grotendeels passief geld en inkomen: Je besteed een klein deel van je tijd om er vervolgens 24/7 aan te kunnen verdienen.

Dit terwijl je affiliate inkomsten naarmate de tijd verstrijkt meestal steeds hoger worden.

Voor ieder uur werk welke je in je affiliate website steekt heb je daarna de potentie om 24/7 te verdienen zonder dat je er opnieuw tijd in hoeft te steken.

Natuurlijk heeft een affiliate website onderhoud nodig maar het is niet nodig om tijd voor geld te ruilen zoals wanneer je per uur werk betaald word.

Affiliate worden is dus een hele slimme keus.

Lage drempel om te starten

De drempel om te starten met affiliate marketing is laag: Je hebt er praktisch gezien enkel een website of ander kanaal (bijv. Facebook pagina) voor nodig waar je verkeer op hebt of kunt genereren.

Technische kennis is in 95% van de gevallen niet nodig. Het is een kwestie van aanmelden bij affiliate netwerken en vervolgen het plaatsen van banners en/of links naar producten, diensten of webshops.

Lees ook de nadelen van affiliate marketing

Geen of weinig startkapitaal nodig

Ook heb je voor affiliate marketing weinig tot geen startkapitaal nodig. Natuurlijk is dit afhankelijk van je idee/opzet maar je kunt met weinig (ong 20 euro) al beginnen.

Om een succesvolle affiliate website te starten heb weinig tot geen startkapitaal nodig.

Het belangrijkste om succesvol te worden met affiliate marketing is dat je een website of social media kanaal hebt waar constant bezoekers op komen. Zonder bezoekers wordt het namelijk lastig deze door te sturen en een conversie te laten zetten 😉

Het opzetten van een website kan voor minder dan 10 euro per jaar en zelfs gratis als je dit wilt. Ook is registratie bij een affiliate netwerk zonder kosten:

Zij verdienen ook pas geld bij een succesvolle transactie. Deze kosten worden door de verkoper betaald.

Veel vrijheid

Als affiliate heb je veel vrijheid: Zowel zelf als in het uitvoeren van je promotie.

Je kunt zelf bepalen hoe, wanneer en met welke content je welke affiliate producten wilt promoten zolang je je aan de voorwaarden van de adverteerder en/of affiliate netwerk houdt.

Ook heb je de luxe om te kunnen werken waar en wanneer je wilt! ?

Ideaal uit te voeren naast een normale baan

Juist door de vrijheid die met affiliate marketing komt kijken maakt dit een ideaal verdienmodel welke je naast je huidige baan kunt uitvoeren:

Met 30 tot 60 minuten per dag kun je al snel een mooie en sterke affiliate website opbouwen. En je hoeft er niet eens iedere dag aan te werken (natuurlijk wel een dikke plus als je dat wel doet ;)).

Een computer/laptop is het enige wat je nodig hebt voor affiliate.

Het is dus perfect te combineren als je een baan hebt bij een werkgever. Zo kun je een extra inkomen naast je huidige salaris opzetten of zelfs doorgroeien naar full-time affiliate marketeer! ?

Geen (klanten)service

Dit is misschien wel een van de grootste voordelen: Je hoeft als affiliate geen klantenservice te leveren over de producten die je promoot. Iets wat natuurlijk wel het geval is als je zelf producten gaat verkopen.

Niet iedereen zit hier op te wachten en dat geeft affiliate enkele grote voordelen. Dit zijn taken die de adverteerder doet.

Een van de grootste voordelen als affiliate is het feit dat je geen klantenservice hoeft te regelen nadat klanten een aankoop hebben gedaan.

Maar ook andere zaken als boekhouding en andere verkoop/webshop gerelateerde zaken en regels zijn minder of zelfs niet van toepassing op jou!

Voor iedere niche is er wel een affiliate programma of product

Tegenwoordig zijn er voor vrijwel elke niche en doelgroep wel producten en/of diensten beschikbaar die je via affiliate kunt promoten. Jaren terug was dit wel anders: Toen waren vooral grotere namen actief met dit model.

Door de toenemende populariteit en successen van deze vorm van marketing starten ook steeds vaker kleinere ondernemers met het aanbieden van affiliate programma’s.

Sterker nog: Het is vandaag de dag een methode om snel te groeien met je bedrijf.

En dit is weer in het voordeel van jou: Je hebt een ruime keuze aan bedrijven, merken en producten om als affiliate mee samen te werken.

Makkelijk en snel schaalbaar

Merk je dat een bepaald product goed loopt? Dan is de promotie via affiliate marketing snel op te schalen voor nog meer resultaat.

Als een bepaalde pagina of product het goed doet kun je hiervoor extra content ontwikkelen zodat je nog meer bezoekers kunt aantrekken en doorsturen naar de affiliate producten/shops die je promoot.

Je bent hier in de meeste gevallen niet afhankelijk van andere personen, een budget of andere externe invloeden. 😉

Overtuigd dat affiliate iets voor jou is?

De Affiliate Marketing Revolutie is momenteel een ware trend. Hier worden video’s gedeeld waarin wordt voorgedaan hoe je succesvolle affiliate websites bouwt. Je kunt deze stappen daarna letterlijk kopiëren..

 

Stappenplan Voor 4000 Euro Per Maand

Download mijn stappenplan tijdelijk gratis en begin zelf met geld verdienen via internet.

Geschreven door Youri

Internet ondernemer die "leeft van het internet" met meer dan 15 jaar ervaring. Op Slimmerverdienen deel ik mijn tips en technieken voor het bouwen van een online business met websites. Lees mijn verhaal

Plaats een reactie